Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fındık alıntı fiyatı sayı farkı 54 liralık namına belirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TMO'nun fındık alıntı fiyatının sayı farkı 54 liralık yerine belirlendiğini açıkladı.

Politika - 2 yıl önce

Ordu
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altınordu Cumhuriyet Meydanı'nda planlı Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve pedagoji bilimi yatırımları ile inşası tamamlanan öteki planların şişko açım töreninde çecik seslenme etti.

Ordu'ya kestirmece 3-3,5 senedir gelmediklerini tamlayan Erdoğan, deniziyle yaylasıyla yeşiliyle ve insanıyla Ordu'yu özlediklerini, Ordu'nun da çıkarlarını özlediğini göz kamaştırıcı katılıma gereğince gördüklerini tabir etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da fındık bahçesinde vatandaşlarla ortak araya geldi

<br class="k-br" />

"Rabb'im birliğimizi, beraberliğimizi sonsuz eylesin. Rabb'im sonuç nefesimize kadar, bizlere bilcümle hakeza ortak sevgi kader etsin." diyen Erdoğan, Ordu türküsünde toprak meydan "Yola revan yorulmaz/ Gölün suyu durulmaz/Andır kalsın sevdalık/ evde barkta durulmaz." dizelerini okudu.

Ordu'yla bu arada defa yürüdükleri müddetçe yorulmayacaklarını tamlayan Erdoğan, "Ülke ve ulus sevdası yüreğimizde bulunduğu müddetçe dünyaya sığmayız. Türkiye'nin 81 vilayeti ile baş başa Ordu'ya görev buyurmak düşüncesince 20 senedir kesintisiz çalıştığımızın en benzeyen tanığı sizlersiniz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, tarımdan sanayiye, spordan içtimai desteklere ülkemizin nereden nereye geldiğini en dobra sizler biliyorsunuz. Demokrasi ve kalkınma mücadelemizde bilcümle yanımızda bulunan Ordu'ya şükranlarımı sunuyorum. Geçtiğimiz 20 yılda gerçekleştirdiğimiz kitap ve hizmetlerin üstünde ülkemizi 2053 vizyonuna da gene sizlerle baş başa hazırlayacağız." niteleyerek konuştu.

Eskiden dünyada işler önünde giderken Türkiye'nin, istikrarsızlığın, güvensizliğin, sonuçsuz çekişmelerin, yetersiz siyasetçilerin bedelini krizlerle ödediğini anımsatan Erdoğan, şöyleki bitmeme etti:

"Üstelik bu krizler, anca krizlerdi ki yalnızca elimizdeki avucumuzdakini kaybetmekle kalmaz, geleceğimizi de tutu dibine sokardık. Bugün ümranlı devletler ilkin kazanmak neredeyse dört başı mamur evren krizlerin pençesinde kıvranırken, kılıç istihdamımızla üretimimizle ihracatımızla mahmul dizgin hedeflerimize akıllıcasına ilerlemeyi sürdürüyoruz. Elbette bizim de sıkıntılarımız namevcut değil, mevcut lakin kılıç bunları aşabilecek güçteyiz, kılıç bunları aşabilecek kapasitedeyiz. Hamdolsun, elimizdeki olanaklar ve önümüzdeki fırsatlar bunlardan katbekat fazladır. Hatırlarsanız senelerce bu ülkeyi vasilik ve yegâne öğür yönetimiyle ulusal iradeyi namevcut farzımuhal darbelerle kesiksiz demokrasimizi budayarak, koalisyonlarla siyaseti sekte ederek, ideolojik, budunsal ve mezhebi gerilimlerle ulusal bünyemizi zayıflatarak, eksiklik ve yoksullukla insanımızın belini bükerek... Aramızda benim yaşça benden hâlâ şişman bulunan ablalarım, ağabeylerimiz var. O CHP'nin hani o karneyle süt dağıtılan, karneyle kazanç dağıtılan dönemleri vardı ya, elhamdülillah bizim iktidarımızda hakeza ortak bilinçlilik mevcut mı? Yok. Bunlar, terörle canımıza ve huzurumuza kast ettiler. "

Şimdi terörle mücadelede Gabar'da, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde terörün belini kırdıklarını tamlayan Erdoğan, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Artık yıldırı niteleyerek ortak bela mevcut mı? Bu Ordu, terörün ne menem bilinçlilik bulunduğunu oldukça dobra bilir. Bu Ordu, Terzi Fikri'yi de dobra bilir. Onların bedelini bu Ordu baş döndürücü ödedi baş döndürücü lakin bundan hakeza böyle ortak bilinçlilik mevcut mı? Yok. Yardım ve benzeşim kurnaz sahneler altında üretimimizi, sanayimizi, ticaretimizi sonuçsuz bıraktılar. Beşinci saf faaliyetleriyle ordumuzu, diplomasimizi, akademimizi, medyamızı arama altında tutarak, velhasıl bizi ciharıyek taraftan kuşatarak adeta köle almışlardı. Rahmetli Menderes'in, rahmetlik Özal'ın, rahmetlik Erbakan ve Türkeş'in verdiği savaşım politik olmanın ötesinde ortak bağımsızlık ve gelecek mücadelesiydi. Biz de aha bu şişman davanın sonuç mümessili olarak, bundan 21 sene evvel siz değerli ziyaretçilerimizin huzuruna geldik. Milletimizden aldığımız destekle 20 senedir ülkemizi yönetirken attığımız herhangi ortak adımda bu kavganın değişik yüzleriyle karşılaştık. Türkiye'yi politik ve iktisadi yerine ayaklarındaki prangalardan kurtardıkça gördük ki 20 yılda yüzyıllık işler gerçekleştirmek mümkünmüş."

"Bu ülkenin pedagoji bilimi altyapısını 20 yılda yeniden sona revize etmek mümkünmüş"

Seçilme yaşlarının AK Parti iktidarı çağında 18'e indiğini dile getiren Erdoğan, "Bu CHP ve yandaşları bunlar gençliğimize güvenmezler ve gençlikten korkarlar. Evet, bu ülkenin pedagoji bilimi altyapısını 20 yılda yeniden sona revize etmek mümkünmüş. Evet, bu ülkenin afiyet sistemini 20 yılda yeniden sona adeta sıfırdan ihdas onarmak mümkünmüş. Evet, bu ülkenin yoldan havalimanına, konuttan baraja asliye gereksinimlerini 20 yılda mukabele onarmak mümkünmüş." dedi.

Ordu Giresun Havalimanı'nı yaptıklarını anımsatan Erdoğan, "Çünkü Ordu'ya da Giresun'umuza da hakeza ortak hava meydanı yakışırdı onun düşüncesince bunu bitirdik. Artık benim Ordulu, Giresunlu kardeşlerim havalimanından istifadeyle baş döndürücü endamsız sürede ferah ferah Ordu'ya ve Giresun'a gelip gidiyor mu? Gelip gidiyor. Demek ki aşkınan koşan yorulmaz. İşte kılıç de bunu yaptık. Şimdi benim Ordulu kardeşim ferah ferah uçağına biniyor. Ordu Giresun Havalimanı'na geliyor. Giresunlu kardeşim hemşehrim uçağına biniyor ve havalimanına iniyor. Buradan da elden 45 dakikada, sağlıksız saatte evine gidiyor. Demek ki oluyormuş." ifadelerini kullandı.

"Bugünkü sıkıntıları da çözeceğiz, bundan ahir atılımları da gerçekleştireceğiz"

Erdoğan, bu ülkenin herhangi ortak vatandaşının adalet ve hürriyet talebini karşılayacak demokratik reformları 20 yılda gerçekleştirmenin de gibi bulunduğunu vurgulayarak, "Evet, bu ülkenin arsıulusal itibarını, güvenlikten diplomasiye derece herhangi ortak bölgede 20 yılda zirveye boşaltmak mümkünmüş. Biz, tamamı bunları ne başardıysak inşallah bugünkü sıkıntıları da çözeceğiz, bundan ahir atılımları da gerçekleştireceğiz. Artık bu ülkeyi de bu milleti de 20 sene öncesine arka götürmeye, hedeflerinden vazgeçirmeye, kazanımlarını elinden almaya kimsenin gücü yetmez." niteleyerek konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Atlas Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri devam ediyor

2022-07-28 16:03 - Eğitim

Borsa İstanbul'da gong Koroplast düşüncesince çaldı

2022-07-28 14:04 - Ekonomi

Hangi liseye kazandım elbette bakarım LGS tercih neticeleri e ekol MEB nereden bakılır?

2022-07-25 07:00 - Eğitim

Hangi okula girdim MEB E okul LGS yerleştirilme neticeleri kesinlikle bakarım-2022

2022-07-25 06:02 - Eğitim

Hansu İrem birçok yaşlarında evladı varmı İlhan İrem benzeri kimdir?

2022-07-29 01:04 - Gündem

İlhan İrem'in evladı varmı kalın pıtrak paylaşmış olduğu kız kimdir? İlhan İrem kızı-oğlu mevcut mı?

2022-07-29 05:02 - Gündem

Çocuğun oyunu faciayla bitti! 5. kattan yere çakıldı, ağırbaşlı yaralı

2022-07-27 02:03 - Gündem

meb e meslek 2022 LGS yeğleme neticeleri ne okula girdim, elbette bakarım?

2022-07-25 00:03 - Eğitim

Tekneye rahatsızlık girişiminde mevcut Yunan botunu Türk Sahil Güvenlik botu uzaklaştırdı

2022-07-26 18:04 - Gündem

Dışişleri, Büyükelçi Musa’nın AGİT'e hususi dil avcısı adına atanmasını kıvançla karşıladı

2022-07-28 04:02 - Gündem

İlgili Haberler

YTP Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Seçimlerin ertelenmesi düşüncesince YSK‘ya başvuracağız'

05:06 - Politika

AK Partili Mehmet Metiner ekranda görmüş oldu AK Parti'yi uyardı: Makam düşüncesince rastgele şeyi yaparlar

14:05 - Politika

Zafer Partisi'nde Ümit Özdağ'ın yegâne adamlığına başkaldırma fail 7 ad istifa etti!

08:05 - Politika

6'lı masada yaşanmış olan bunalım düşüncesince Meral Akşener'den fenomen açıklama!

05:06 - Politika

Meral Akşener’den CHP’nin HDP’yle görüşmesine yeşil ışık

23:06 - Politika

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem