Doğalı öğrenciler 5. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı ve İkinci Kutup Şenliği’nde projelerini sundu

TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nde meydana getirilen 5. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı ve İkinci Kutup Şenliği'ne 8 proje ile katılarak kutuplarda tetkikat özne bilgelik kullanmakta olanları ile ortak araya mevrut İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri, projelerini T.C. Sanayi ve Tek

Teknoloji - 3 yıl önce

5. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı ve Kutup Şenliği 30 Kasım ve 1 Aralık tarihinde TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'nde düzenlendi. Proje modelli ortaöğretim eğitimi kapsamında millî ve arsıulusal ilmî proje yarışmalarına yönlendirilen İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri ise gine ehemmiyetli ortak başarıya imza atarak 8 projesini T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a ve TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'a sundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin de bilim ve birikimiyle araştıran, soran-sorgulayan, ilmî fikri hazımlı ve uygulayım bilimi üreten erat yetiştirmeye bitmeme edeceklerini dile getiren İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Serhat Özeren, öğrencileri ortak kere henüz kutlama etti.

ProjelerİTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bahçeşehir Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi talebesi Eliz Atay, hikmet öğretmeni Özkan Yılmaz'ın danışmanlığında ‘Dalga Enerjisi', İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bahçeşehir Kampüsü Anadolu Lisesi öğrencileri Sermila Su Külekçi, Zeynep Ocak ve Turan Selim Şirin coğrafya öğretmeni Ferid Demirdaş'ın danışmanlığında ‘Pandoranın Kutusu Açılıyor Mu?', İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bahçeşehir Kampüsü Anadolu Lisesi öğrencileri Aybüke Saral ve Yağız Buğra Kaya hikmet öğretmeni Özkan Yılmaz'ın danışmanlığında ‘Diyatome Mucizesi', İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Florya Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Zümra İdil Şener, Lidia Zagaia ve Egemen Ersoy hikmet öğretmeni Fahri Canberk Aydın'ın danışmanlığında ‘Kutuplarda Kullanılmak Üzere Yenilebilir Film Ambalajlar', İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Samsun Kampüsü Anadolu Lisesi öğrencileri Muhammet Emir Aydın ve Kerime İrem Pıçaklı coğrafya öğretmeni Buse Şahin'in danışmanlığında ‘Bakteri ve Virüs Örneği Toplayan Kutup Otonom Araç Tasarımı', İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Acıbadem Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Nehir Naz Tabaş, Berra Avcılar ve Zeynep Sude Üstün ‘Piezo Üreteç Destekli Termohalin Döngüsü Takip Cihazı' projeleri ile 5. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı ve İkinci Kutup Şenliği'ne katıldılar.

2204 C Lise Öğrencileri TÜBİTAK Kutup Araştırma Proje yarışmasında Fiziki Bilimler dalında Türkiye ikinciliği ödüllünü elde eden İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Tuzla Kampüsü Lisesi öğrencileri Berke Çiçek ve Alper Çamlı danışmanlığını hikmet öğretmeni Selami Eraslan'ın meydana getirdiği “Antarktika Atmosferinde UV Işığının Ozon Konsantrasyonu Üzerindeki Etkisinin Ölçülmesi (Piricet)” projesiyle, aktif bilimleri dalında Türkiye ikinciliği ödülünü elde eden İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Çanakkale Biga Kampüsü öğrencileri Zeynep Doğan ve Miray Yılmaz da danışmanlığını dirim bilimi öğretmeni Selen Çakas Coşkun'un meydana getirdiği “Peto Paradoksuna Biyoinformatik Yaklaşım” projesiyle 5. Ulusal Kutup Bilimleri Çalıştayı ve İkinci Kutup Şenliğinde yerlerini aldılar.

Haftanın Öne Çıkanları

Adana'dan ABD'ye uzanan federal ajanlık (FBI) hikayesi

2021-11-28 09:13 - Gündem

Köftesi, sucuğu, döneri, tatlısından sonra pizzası da yapıldı

2021-11-27 12:59 - Gündem

Bu köyün çeşmesinden doğal maden suyu akıyor

2021-11-27 10:07 - Gündem

ABD'de ünlü Türk doktor Mehmet Öz siyasete atılıyor

2021-11-30 23:42 - Politika

Dört yıllık çilenin ardından gelen mutluluk

2021-12-01 17:47 - Gündem

Zerzevan Kalesi’nde 1600 yıllık flüt ve özel anahtar bulundu

2021-12-02 12:08 - Gündem

Bakanın basın müşavirinden skandal yasak

2021-11-27 22:07 - Gündem

Çanakkale Boğazı’nda feribot seferleri yeniden başladı

2021-11-30 14:03 - Gündem

Batuhan Bağıban: 'Yapay zeka ile inşaat maliyetlerini azaltmak mümkün'

2021-12-01 09:59 - Gündem

Redmi K50 Gaming Edition Yakında Piyasada Yerini Alacak!

2021-11-29 02:33 - Teknoloji

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da ortaklık içi belgeleri inceleyecek

12:05 - Teknoloji

TÜBİTAK'tan deprem bölgesindeki KOBİ'lere hususi "TEKNOÇABA" çağrısı

14:06 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne fevk dozaj ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda toprak alıyor

15:05 - Teknoloji

T3 Vakfı düzen ve aktiflik çadırında geleceğe imge olmaya bitmeme ediyor

20:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem