Vodafone Business, OSBÜK ile dijital dönüşüm stratejilerini masaya yatırdı

Vodafone Business, sponsorluğunu üstlendiği ‘OSB'lerde Dijital Dönüşüm Stratejileri' eş beyin toplantısında düzenleme endüstri bölgelerinin dijital dönüşüm sürecini, sanayide sürdürülebilirliği ve az oldukları mevzularda sağlanabilecek destekleri Organize Sanayi Bölgeler

Ekonomi - 3 yıl önce

İşletmelerin dijital iş ortağı Vodafone Business, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ile başlatmış olduğu teşrikimesai çerçevesinde düzenli endüstri bölgelerinin topu topu gereksinimlerine kulak veriyor. İlki ‘OSB'lerde Dijital Dönüşüm Stratejileri' başlığı altında meydana gelen ve moderatörlüğünü Prof. Dr. Emre Alkin'in meydana getirdiği eş bellek toplantısına Vodafone Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Ayşe Fıçı ve OSBÜK temsilcilerinin yanı sıra, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi, Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Konya Organize Sanayi Bölgesi, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi, İTOB Organize Sanayi Bölgesi ve OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nin temsilcileri katıldı.

OSB'lerde Dijital Dönüşüm Stratejileri'nin konuşulmuş olduğu eş bellek toplantısında, OSB'ler ve OSB'lerdeki kuruluşların dijital dönüşümün neresinde olduğu, bugüne derece nelerin başarıldığı, kere haritalarının kesin olup olmadığı, ne bölgelerde kalık oldukları ve nelere ihtiyaçlarının olduğu, OSB'lerin Endüstri 4.0 vizyonunun elbette olması gerektiği, dijitalleşme ile mevrut üretimde bereket uygulamalarının rakiplik avantajına elbette dönüştürüleceği, sanayide sürdürülebilirlik düşüncesince dijitalleşme ve değişen teknolojinin elbette elan güzel kullanılabileceği, uygulayım bilimi dönüşümünde istihdam ve etkin bilgelik birikiminin ehliyetli olup olmadığı, online satış/ihracat düşüncesince OSB'lerdeki kuruluşların ne üzere desteklere ihtiyaçlarının olduğu, OSB yönetimlerinin, semt firmalarının e-ticaret ve e-ihracat hacimlerinin arttırılmasına müteveccih strateji ve hedeflerinin neler olabildiği mevzuları tartışıldı.

“OSB'lerin dijitalleşme sıçramasını yapabilmesi düşüncesince mukteza kere haritasını yakalamak en iri hedefimiz”Vodafone Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Ayşe Fıçı, şunları söyledi: “Artan rakiplik ve dijitalleşme dönemi süresince ekonominin lokomotifi bulunan OSB'lerin toy devre stratejilerini bu arada tartışacak olmaktan iri talih duyuyoruz. Türkiye ekonomisine istikamet sağlayan topu topu sektörler dijital dönüşümü odağına almış durumda. Zira bu yolculukta geride kalmamak, uygulayım bilimi yatırımlarını akla yatkın sürede gerçekleştirmek gerekiyor. Biz de bu dönüşüm yolculuğunda cerrah kendisine işletmelere hususi analizör üretip, gelişigüzel devir güvenecekleri uygulayım bilimi danışmanı kendisine yanlarında toprak alıyoruz. Organize endüstri bölgelerinin akla yatkın dijital yatırımları yapması ve giderek küsurat bu dönüşüm süresince rakiplik pozitif yanları kazanabilmesi düşüncesince cerrah kendisine gelişigüzel ayrışık önemli ortaklığı hazırlamaya hazırız. Ortak bellek toplantılarının kararında OSB'lerin dijitalleşme sıçramasını yapabilmesi düşüncesince mukteza kere haritasını yakalamak en iri hedefimiz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Çocuklara Temel Yaşam Becerileri Atölyesi

2021-09-29 15:19 - Eğitim

İHA'ya 7 ödül birden

2021-09-27 21:53 - Gündem

iPhone yahut iPad'iniz düşüncesince Çalma Listeleri Nasıl Oluşturulur

2021-09-28 03:34 - Teknoloji

15 bin öğretmen alımına ilişkin kontenjan dağılımı belli oldu

2021-09-23 15:00 - Eğitim

Doğuş Üniversitesi 3 farklı projeyle TEKNOFEST'te finale kaldı

2021-09-26 16:43 - Teknoloji

Bu çiçeği koparmak bir servete mal oluyor

2021-09-24 11:05 - Gündem

Otizmli Enes aldığı eğitim sayesinde konuşmaya başladı

2021-09-26 13:48 - Gündem

Felaketin rengi siyah, yağışlarının ardından yerini yeşile bırakıyor

2021-09-25 09:08 - Gündem

Lise öğrencisinin göz rahatsızlıklarına engin teşhis sağlayıcı aleti TEKNOFEST'te

2021-09-24 13:15 - Teknoloji

Nobel ödüllü Türk bilgin Sancar: Memleket sevgisi olmaksızın ortak bilinçlilik yapılmaz

2021-09-24 18:35 - Teknoloji

İlgili Haberler

CarrefourSA’dan Dünya Kadınlar Günü’nde yerel üretime ‘Doğru’dan destek

15:06 - Ekonomi

Tarım sektöründen kâffesi zamanların en faziletli ocak-şubat ihracatı

14:06 - Ekonomi

Depremler Adana'da konteyner evlere talebi artırdı

13:05 - Ekonomi

Kahramanmaraş'ta yıkılan toptancılar sitesi Mehmetçiğin kurduğu çadırlarda görev verecek

14:06 - Ekonomi

Hatay'da sebze kûhi açılamadı, marul ve şalgam tarlada kaldı

12:06 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem