WhatsApp eliyle hususi detayları paylaşan İfşacı ruhiyatçı düşüncesince matematik vakti

PSİKOLOG Hakan Özyurt, mülakat bozukluğu canlı hastası M.A.’nın arkadaşına, onun sırdaş bilgilerini verdi. Hastası yansıtma yaptı. Psikolog karşı sorun açıldı.

Gündem - 2 yıl önce

PSİKOLOG Hakan Özyurt, görüşme bozukluğu canlı hastası M.A.’nın arkadaşına, onun gizli bilgilerini verdi. Hastası duyurma yaptı. Psikolog üstüne sorun açıldı.Abone ol

Konuşma bozukluğu problemi canlı 27 yaşındaki M.A. referans üstüne ruh bilimci Hasan Hakan Özyurt'un İstanbul Bahçelievler'deki kliniğinde tedaviye başladı. M.A., 2020 senesinde süregelen süreçte 5 seansa benzeyen otama aldı. Bu müddet içre psikolog, ahlak bilimi bilimi değerlerle açıklanamayacak biçimde sağaltım haricinde da danışanıyla görüşmeye başladı.

Bu müddet arasında yan yana mevki mektebinde emare muallimlik de icra ettiği öğrenilen klinik ruh bilimci Hasan Hakan Özyurt danışanı M.A.'nın arkadaşı ile de tanıştı. M.A. arkadaşıyla beraberce Antalya'ya tatile gitmeye değişmeyen verdiğinde Özyurt da onlarla değerlendirmek istedi. Üç kişi beraberce yola çıktı. Yolda taşıt laden dolayısıyla yaşanmış olan ağız dalaşı Antalya'daki otele antre yapılacağı tam psikoloğun arka dönmesine hastalık oldu. Ama ruh bilimci anca yan yana obje yapmış oldu ki bu gene ahlak bilimi bilimi değerlere sığmamakla beraberce yan yana suçu da baş başa getirdi.

Savcılık: Özel detayları ahlak bilimi bilimi dışı paylaştı

M.A., danıştığı psikoloğun sağaltım sırasında paylaşmış olduğu hususi bilgilerini whatsapp eliyle arkadaşına gönderdiğini öğrendi. Elindeki yazışmalarla "Tüm sorunlarımı ve paylaşmaması müstelzim sistem etiğine karşıt hepsi bilgilerimi ileti şekilde atmıştır" diye avukatı Mert Can Bozkuş eliyle savcılığın kapısını çaldı. Psikolog Hasan Hakan Özyurt gönderilmiş olduğu mesajların sistem etiğine karşıt olmadığını ve zatî data ayrıcalığı taşımadığını söylese de savcılık, "Tartışmaları dolayısıyla zatî data ve insana hususi detayları sistem etiğine makul kaçınan biçimde üçüncü insana paylaştı" dedi. "Kişisel verileri hukuka karşıt şekilde ele etmek yahut yaymak" suçundan 4 yıla denli hapsini istedi.

"Arkadaşı da biliyordu" savunması

Hakkında oluşturulan davaya gitmeyince üstüne tahkikat sonucu çıkarılan ve polisler eşliğinde mahkemeye götürülen ruh bilimci Hasan Hakan Özyurt, seanslar bittikten sonradan danışanı ve arkadaşının kendisiyle tatile değerlendirmek istediğini öne sürerek, "Ben de onama ettim. Yolda davranışları ansız yan yana biçimde garipleşti. Sürekli arkadaşıyla konuşuyordu. Saldırgan davranış sergilediler.

Otele ulaşınca HES koduyla ilgilendiren başağrısı print ve arka döndüm" dedi. Sonrasında danışanı ve arkadaşının namına antika mesajlar attığını ati devam eden psikolog, "Arkadaşını bana gönül rahatlığı kışkırttı. İş kazalı boyuta geldiği düşüncesince arkadaşına ileti attım. Mahrem detayları içermemektedir, görüşme bozuklukları ile ilgilendiren mesajlardır. Arkadaşı da görüşme bozukluğu hastalığı bulunduğunu bilmektedir" diye kendini savundu. M.A.'nın arkadaşı ise bu detayları elan ilkin bilmediğini kaydetti.

Başka danışanların bilgilerini de anlatmış

Duruşma ati yan yana tarihe ertelenirken psikoloğun, bambaşka danışanlarının bilgilerini de M.A.'ya anlattığı, yetkisi bulunmadığı biçimde antidepresan yazıp vizyon düşüncesince evine de çağırdığı öğrenildi. İkilinin Antalya'ya tatile gitmeden önceki seansları bitmeme ederken Muğla'da da görüştüğü ve yaşanmış olan vakadan sonradan psikoloğun danışanına taşlama muhtevalı mesajlar atması dolayısıyla üstüne yan yana de anket başlatılmış olduğu kaydedildi.

Kaynak: Sabah

Haftanın Öne Çıkanları

Bitci Racing’in fan tokenı bugün arz ediliyor

2022-06-24 14:02 - Spor

Kargo şirketi 150 milyon lira yatırımla büyümeye devam ediyor

2022-06-24 15:02 - Ekonomi

Kanada’da birlikte kalburüstü madeninde 30 bin salname temiz yavru mamut bulundu

2022-06-25 01:01 - Teknoloji

Adana'da göstermelik duruma getirilen nebatat 20 ülkeye ihraç ediliyor

2022-06-24 13:03 - Ekonomi

Gökbey pilotuna ASELSAN'dan 'akıllı asistan'

2022-06-24 13:02 - Teknoloji

Adana’da çıkartılan petrolün vanadan akışı görüntülendi

2022-06-24 11:03 - Gündem

İtalya'da yaşamını kaybeden Eczacıbaşı personelleri düşüncesince Yalova'da tören düzenlendi

2022-06-24 12:03 - Gündem

Adana Demirspor, Badou Ndiaye'yi kadrosuna kattı

2022-06-24 16:03 - Spor

Galatasaray, Abdülkerim Bardakçı ile anlaştı

2022-06-24 18:03 - Spor

Bilek güreşinde evren şampiyonu bulunan paralimpik sporcu, atletizmde muvaffakiyet istiyor

2022-06-25 13:02 - Spor

İlgili Haberler

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem

Erdoğan çağ de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşecek

10:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Adana'da depremden etkilenen etibba bina kooperatifi kurdu

13:06 - Sağlık

Herkes intihar etti sanıyordu lakin hayret esas çıktı! Meğer kocası...

13:05 - Gündem

Adana'da depremde hasar gören 14 eğik apartmanın yıkımına başlandı

12:06 - Gündem

Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa İskelesi vakit 15.00'e derece görev vermeyecek

12:05 - Gündem

İstanbul'da sonuç 7 ayda 110 titrem gümrüksüz sigara, alkol ve tütün ele geçirildi

11:06 - Gündem