USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

6-8 Ekim vakalarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anıldı

2014 senesinde PKK yandaşlarınca 6-8 Ekim vakalarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşları, ölümlerinin 7. senesinde mezarları başlangıcında anıldı.

6-8 Ekim vakalarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anıldı
07-10-2021 21:18

Merkez Bağlar ilçesinde mevcut Yeniköy Mezarlığı içinde meydana getirilen programda HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, Yasin Börü ve dostlarının tarihte benzerine aşırı az rastlanan ortak vahşetle öldürüldüklerini belirterek, “2014 yılının Kurban Bayramı'nın üçüncü haset bulunan 6 Ekim'de hadiseler başlamış, site karışmaya başlamıştı. Ama bu yiğitler de başladıkları iyiliği bitirmek düşüncesince himmet ediyorlardı. İnsanlık değerlerinin yerle ortak edilmiş olduğu ortak savaştan kaçan gariplere iane geçirmek düşüncesince koşuşturuyorlardı. Allah'a girmek düşüncesince kestirilmiş kurbanların etlerini, hoppadak bayramlarda et yiyebilen mahrumlara götürüyorlardı. Her ortak iyiliğin karşısına dikilenler onlara da bariyer olacaklardı. Zalimler, onları ve afiyet hareketini durdurabilecekleri zannıyla onlara atılım ettiler ve arı sili bedenlerini dam deşik ettiler, yüksekten attılar, otomobille ezdiler, yaktılar. Tarihte benzerine aşırı az rastlanan ortak vahşetle öldürdüler” dedi.

“Vurdular gepegenç fidanlarımızı lakin indiremediler şahadet parmaklarımızı”

Onlar da Kürt'tü lakin Müslüman kimlikleri zımnında maksata konduklarını tamlayan Yapıcıoğlu, “Suçları 'Rabbimiz Allah'tır' demekti. 'Ve Allah amacında öldürülenlere zinhar ölmüş demeyin, tersine onlar diridirler lakin siz hissetmiyorsunuz.' Evet, hepimiz şu anda Allah amacında öldürüldükleri düşüncesince canlı bulunan ve baştan sona canlı duracak bulunan kardeşlerimizin tinsel nezdinde katledilişlerinin 7. yıldönümü münasebetiyle ortak el şimdi toplandık. Evet, hepimiz onların canlı olduklarını hissetmiyoruz zira bedeniyle bizim aramızda değiller. İşte onları kişi ellerimizle defnettiğimiz kabirlerinin başlangıcında toplandık. Ama canlı olduklarını biliyoruz. Kırdılar ihtimal en nadide dallarımızı, vurdular gepegenç fidanlarımızı lakin indiremediler şahadet parmaklarımızı" diyerek konuştu.
Yapılan konuşmaların peşi sıra afsun edilmesiyle izlence akıbet buldu.

Sedat Irmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler