USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

8 torun, 4 çocuk sahibi çift yeniden gelinlik ve damatlık giydi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde canlı 8 torun ve 4 çocuk sahibi 38 salname evli çift, yeniden gelinlik ve damatlık giyerek geçmiş günkü heyecanlarını yaşadı. Yıllar evvela yapamadıkları bu anların coşkusunu canlı çiftin mutluluğu gözlerinden okundu.

8 torun, 4 çocuk sahibi çift yeniden gelinlik ve damatlık giydi
20-02-2022 12:46

Gebze'de zihayat 55 yaşındaki Ayşe Doğan ile 57 yaşındaki Bayram Doğan, baş başa 38 yılı devirdi. Geçen bu derinliğine seneler ondan sonra çift, 4 çocuk ve 8 torun sahibi oldu. Çocukları, Doğan çiftine 38. dünyaevi yıldönümünde unutamayacakları yanında şaşırtı yaptı. Evlendikleri devir maddesel olanaklar yüzünden istedikleri gelinlik ve damatlığı giyemeyen çift, evlatları sebebiyle geçmiş günkü heyecanlarını yaşadı. Anne Ayşe Doğan seneler sonraları gelinlik giydi, gelin hazırlığı düşüncesince kuaföre gitti. Baba Bayram Doğan ise damatlık giyerek, gelin otomobili süsledi. Yıllar evvela yapamadıkları bu anların coşkusunu zihayat çiftin mutluluğu gözlerinden okundu. Bayram Doğan, gelin otomobiliyle gelip kuaförde hazırlanmakta bulunan gelini aldı. Torunları ve evlatları kuaförden el ele çıkan çifti dakikalarca alkışladı. Birbirlerinin ellerini tek bırakmayan çift, evlerine deri konvoyu yaparak gitti. Daha sonraları ise çift yanında ışık stüdyosuna tedricen bu anları ölümsüzleştirdi.

"Çocuklarımı evlendirdim, 3 pare gelin aldım ve içimde yanında ukdeydi"

Sürpriz karşısında önsezi kırcı anlamış olur zihayat Ayşe Doğan, "Çok elleme yanında duygu, baş döndürücü mutluyum. İstiyordum zaten, bozulmamış olsunlar onlar da bundan etkilenerek hakeza elleme yanında şaşırtı yapmışlar. Evlenirken gelinlik giymiştim ama gene de istediğim yanında gelinlik etmek içimde artan ukdeydi. Çocuklarımı evlendirdim, 3 pare gelin aldım. İsteğim vardı, daim çocuklarıma söylüyordum. Onlar da bozulmamış olsun, Allah razı olsun bu isteğimi beyinlerine kazımışlar. 38. yıldönümümüz oluyor, hakeza elleme yanında şaşırtı yaptılar. İlk kere gelinlik giyiyormuşum derece hissettim kendimi. Herkes bahtiyar olsun, evlilikler yıkılmasın. Güzel bitmeme ettirsinler, elleme geçinsinler, elleme anlaşsınlar. Birbirlerini anlamaya çalışsınlar. Olmazına değil, oluruna gitsinler isterim. Bu halde rastgele bilinçlilik dolayısıyla girecektir" dedi.

"İlk devir de sıkılıyordum, şu anda da sıkılıyorum"

Çocuklarının yardımıyla o günleri yeniden yaşadığını dile getiren ata Bayram Doğan ise, "Güzel yanında duygu. Çocuklara teşekkürname ederim. Böyle yanında bilinçlilik düşünmüşler. Ben de bugün baş döndürücü bahtiyar oldum. 4 çocuğum var, 8 pare torunum var. Allah hepsinin ömrünü derinliğine etsin. Allah her insana baht etsin. Bazı şeyler aykırı anlaşarak yanında halde yürüyor. mühim bulunan aykırı anlaşmak. İlk devir de sıkılıyordum, şu anda da sıkılıyorum. İlk günde de ruhsal gerilim vardı, şu anda da ruhsal gerilim var. Aşağı üst aynı. Bugün baş döndürücü bahtiyar yanında devir evet benim için. Allah her insana baht etsin. olanak çerçevesinde evlatlarımızın da yardımıyla o günleri yeniden yaşadık" diyerek konuştu.

"Fotoğraflarını gördük ama hakeza aktif hareketli değerlendirmek farklı önsezi verici"

Anne ve babasının dünyaevi yıldönümü bulunduğu düşüncesince hakeza hususi yanında şaşırtı gerçekleştirmek istediklerini kaydeden çiftin en iri oğlanları 38 yaşındaki Ahmet Doğan da, "Açıkçası kılıç de heyecanlıyız. Herkese baht olacak yanında bilinçlilik değil. Böyle yanında şaşırtı yaparak o heyecanı berhayat olmak istedik. Annemizin, babamızın gelinlikle ve damatlıkla fotoğraflarını gördük ama hakeza aktif hareketli değerlendirmek farklı önsezi verici. Herkesin hakeza yanında bilinçlilik yapmasını isterim. Annesini, babasını gelinlik ve damatlıkla görmesini isterim. Şakayla alengir yanında bilinçlilik atıldı ortaya. Biz de 'Neden olmasın?' dedik. Sonuçta baş döndürücü buğulanmış değiller. O sebepten dolayı 'Olsun, o heyecanlarını yaşayalım' dedik. Macera derece yanında bilinçlilik olsun istedik. Kardeşlerim de oldukça müspet karşıladı" halinde konuştu.

"Onlar ne denli bahtiyar olursa kılıç de o denli bahtiyar oluruz"

Annesinin hayalinin esas bulunduğunu tamlayan Ahmet Doğan, "Annem rastgele devir söylüyordu, ‘Oğlum ego yapamadım, siz eşlerinize yapın, bizim günümüzde maddesel yerine elimizde katı olanak yoktu, ne deri salonunda yapabildik ne bambaşka yanında yerde' diyerek daim zarfında yanında düğüm vardı, gayrisıhhi kalmıştı. Ne denli dışarıya vurmasa da zarfında yanında ukdesi vardı. İsterdik ki henüz elleme olsun ama bu halde oldu. O da yeni evleniyormuş derece baş döndürücü mutlu. Onun mutluluğunu görür görmez kılıç de baş döndürücü bahtiyar oluyoruz. Sonuçta annemiz, babamız. Onlar ne denli bahtiyar olursa kılıç de o denli bahtiyar oluruz" ifadelerini kullandı.

Mustafa Uslu - Mert Gürenç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler