USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Bu müşterek uyuşma değildir, bu iltihaktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, CHP'nin Irak ve Suriye tezkeresindeki tavrına ilişkin, "Bu müşterek uyuşma değildir, bu iltihaktır. Bu CHP-HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Bu müşterek uyuşma değildir, bu iltihaktır
01-11-2021 14:53
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Genel Merkezi'nde, düzenlemiş bulunduğu basın toplantısında gündeme bağlı değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayetler" iddiasını gündeme getirdiğini fakat gerisini getiremediğini tamlayan Dağ, savcılıktan namına müşterek iki el müzekkere yazılmasına karşın mevzuyla ilgilendiren tek gereği namına getirmediğini kaydetti. Dağ, "Bir genel başkanın bu ifadeleri söylerken, bunları dile getirirken baş döndürücü elan tetik olması gerekir." sanarak konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun elan sonradan "bürokratları yıldırma bedel noktada müşterek girişimi"nin bulunduğunu tabir fail Dağ, bu mevzuda da Kılıçdaroğlu'nun proses içre ortaya konulmuş bulunan belirgin tepkilerden sonradan "geri etap çarpmak zorunda kaldığını" söyledi.

İktidar şekilde 20 günce müddet içerisinde Eskişehir ve Adana'da üretimlik açma ve esas atmalarını, Ankara'da Millet Bahçesi ve İstanbul'da Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışlarını yaptıklarını hatırlatan Dağ, "Siz içtimai medyadan yahut ayrıca mecralardan havadan müşterek biçimde kimi ithamlarda, iftiralarda, dezenformasyonlarda bulunsanız da o şişman ve çelimli Türkiye inşasının heyecanının ne yaşadığını o AKM binasıyla bu arada değme daim beraberce görmenizi salık mektubu ederiz." görüşünü paylaştı.

Dağ, 10 büyükelçiye bağlı yaşanmış bulunan süreci anımsatarak, o süreçle ilgilendiren de muhalefetin dobra müşterek imtihan vermediğini belirtti. Dağ, "Büyükelçilerle ilgilendiren iç işlerine dahil noktasında bulunan müşterek süreci Cumhurbaşkanı'mız baş döndürücü belirgin müşterek biçimde eda koyarken ihtilaf ne efsus ki büyükelçiler nazarından, o devletler bakış açısından vakaya bakarak müşterek yorum noktasına gitti. Sonrasında yaşanmış bulunan hadiselerden sonradan müşterek bozukluk duyduk mu? Duymadık." dedi.

CHP'nin tezkeredeki tavrı

Irak ve Suriye tezkeresine bağlı süreci de değerlendiren Dağ, elan evveli de benzeşim tezkerelerin verildiğini, bu tezkerelerde duruşa gereğince halis muhlis siyasal partilerin nerede arazi aldıklarının belirgin müşterek biçimde görüldüğünü kaydetti.

Dağ, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Önceki oylamalarda 'evet' diyen Cumhuriyet Halk Partisi bu oylamada 'hayır' niteleyerek kendisiyle çelişmiştir, baş döndürücü açıkça müşterek biçimde kendisini inkar etmiştir. Bu müşterek bağlaşma değildir, bu iltihaktır. Bu CHP-HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır. CHP, HDP'ye vagon olmuştur ve güzeşte haftaki bu 'hayır' oyuyla askıda CHP kampanyası başlamıştır, faydalı olsun. CHP'yi ki nereye çekerse CHP oraya gitmeye hazırdır. HDP'nin Türkiye'nin değme meselesinde maada ulusal müşterek vakfe sergilediğini biz biliyoruz. CHP bu maada ulusal duruşa dayak olmuştur, dirilik suyu vermiştir. Bu fenomen Cumhuriyet Halk Partisinin evveliyatına esmer müşterek karartı şekilde geçecektir."

Yıllar sonradan bugünler hatırlandığında CHP'nin bu kararını açıklamakta zorlanacağını tabir fail Dağ, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partisi yapılış ilkelerine, özüne, özellikle Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk iktisap etmek az daha müessis ekibine erinç kusursuz müşterek yabancılaşma içindedir. Kemal Kılıçdaroğlu idaresinde CHP şişman müşterek değişim, dönüşüm, istihale yaşamaktadır. Eminiz ki Cumhuriyet Halk Partisine oy sağlayan yurttaşlarımız üstelik bu dünkü Cumhuriyet Halk Partisinden rahatsızdır. FETÖ kabilinden DHKP/C kabilinden eli hunriz yıldırı örgütlerine sessiz, tepkisiz küsurat CHP tezkeredeki tutumuyla demincek de PKK'yı sevindirmiştir. CHP'nin siyaseti kusursuz anlamıyla müşterek sömürme siyasetidir. CHP müşterek taraftan vatanını, milletini, devletini, bayrağını dost kesimlerin duygularını sömürme etmekte mavera taraftan yıldırı örgütlerini sevindirmektedir."

Kılıçdaroğlu'nun sonuç kâğıt düşüncesince "Evet dersek Cumhuriyet'e hainlik etmiş oluruz." söylediğini aktaran Dağ, "Ben buradan istimzaç etmek istiyorum, müşterek geçmiş bire müşterek muhtevaya eş tezkereye 'evet' niteleyerek o gündüz CHP Cumhuriyet'e öz ifadeleriyle hainlik mi etmiştir ve ya Millet İttifakı'nın resmi başka ortağı İYİ Parti 'evet' niteleyerek Cumhuriyet'e hainlik mi etmiştir? Bunların yanıtını bekliyoruz. CHP seçmeni bu tutarsızlığı ve bu medcezir akılları, bu hezeyanı ne efsus ki adalet etmiyor. CHP, HDP'yi manzume içerisine çekmiyor, HDP, CHP'yi marjinalliğe Türkiye'nin düşmanlarının çizgisine, yıldırı yandaşlığına çekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Seçim tarihi

Dağ, er seçme iddialarına bağlı müşterek istifham üzerine, "Erken seçme dair belirgin ifadeler kullandık. Biz elhak yapacağımız işleri ve yapacağımız planlamayı 2023 Haziranı'na gereğince yapıyoruz. Onun düşüncesince de tek biçimde gündemde hakeza müşterek gidişat bahis konusu değildir." karşılığını verdi.

Ekonomi

Ekonomideki durumla ilgilendiren suali cevap veren Dağ, hepsi dünyayı tesiri dibine düzlük Kovid-19 salgınının millî ve global ekonomileri ağır açıdan sarstığına ayraç etti.

Hemen değme ülkenin Kovid-19 sonrası süreçte erdemli enflasyon, işsizlik, istihsal ve büyümede düşüşler ile tedbir zincirlerinde ağır mesail yaşadığına dikkati çekici Dağ, bu global probleminin Türkiye'ye de yansımasının bulunduğunu belirtti.

AK Parti dönemlerinde elan evveli de global hesaplı krizlerin yaşandığını hatırlatan Dağ, "Türkiye bu krizlerden değme daim müspet yönde ayrışmasını bildi. Bugün de global hesaplı krize erinç Türkiye maksimum seviyede tedbirlerini almış durumdadır." dedi.

Üretim ve ihracatta Türkiye'nin daima şekilde dünkü rekorlara imza attığını kaydeden Dağ, şu biçimde konuştu:

"Küresel sorunlardan kaynaklı seviye ve pahalılık artışı karşısında namüsait gelirli ve ücretli kesimi ezdirmeyecek tedbirlerimizi peyderpey alıyoruz, almaya bitmeme ederiz ve artık da almaya bitmeme edeceğiz. Şurası kesindir ki ekonomideki toparlanma eskiden bulunduğu kabilinden gene hükümetimiz tarafından gene işini bilen, Türkiye'nin en dobra kadroları sebebiyle olacaktır. Geçtiğimiz 18 sene süresince 'yaparsa AK Parti yapar' sloganını defaatle konkre bir vaziyete getirdik. Bugün de erte da 'yaparsa AK Parti yapar' diyoruz. Küresel dalgalanmalara erinç gene inşallah Türkiye'yi doz çıkaracak bulunan AK Parti olacak, hükümetimiz olacaktır. Dar gelirli ve ücretli, pahalılık karşısında bugüne erinç ezdirilmemiştir artık da ezdirilmeyecektir."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun verdiği müşterek röportajda, "Öz geçmişle cumhur reisi talibi belirlediklerini" söylediğini tabir fail Dağ, şunları kaydetti:

"Türkiye, Sayın Kılıçdaroğlu sebebiyle öz geçmişle cumhur reisi talibi tespit komedisini de yaşamakta ve türkiye doya doya buna gülmektedir. Oldu olacak Cumhuriyet Halk Partisi gazetelere iş ilanı vererek, istedikleri kriterleri madun alta sıralayarak cumhur reisi talibi arasın. Eğer talepte bulunurlarsa İŞKUR'un da CHP'ye makul adaylar dair iane edeceğine inanıyorum. İşte CHP'nin gösterimi da ufku da bu kadar. Öz geçmişle yavuklu aramayı da CHP namına ehemmiyetli müşterek inkişaf şekilde görüyoruz. Geçmişte hemen rütbeler arasından seçme karşılayıcı CHP en azından az buçuk olsun sivilleşmiş öz geçmişler arasından yavuklu aramaya başlamıştır. CHP'nin zihnindeki cumhur reisi sonunda müşterek yol elan yayma olmuştur. CHP cumhur reisi seçtirmek değil, cumhur reisi tayin etmek istemektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler