USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan'dan umut Özdağ'a tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Zafer Partisi Genel Başkanı umut Özdağ'ın mültecilere müteveccih tutumunun siyasal manada provokasyon, ukubet hukuku açısından amaç ve nefreti tahrik, siyasa geleneği açısından faşistlik bulunduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan'dan umut Özdağ'a tepki
10-05-2022 18:45
TBMM

Özkan, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, umut Özdağ'ın sığınmacılarla ait açıklamalarına tepkime gösterdi.

Özdağ'ın, Anadolu coğrafyasına özlük coğrafyasında yaşamış olduğu kin, tiksinti ve acımasızca tavırlar sonucunda göçle mevrut birlikte ailenin çocuğu bulunduğunu tamlayan Özkan, "Siyasi anlamda baktığımızda; bu açıkça birlikte provokasyondur. Ceza hukuku açısından baktığımızda hınç ve nefreti kımıldatma suçudur. Siyaset geleneği yerine baktığımızda bu birlikte faşistlik geleneğidir." dedi.

Psikolojik travmanın dışa vurumunun bahis konusu bulunduğunu anlatım fail Özkan, "Sözüm ona bu coğrafyada yaşanmış olan acıları, kıstak coğrafyamızda cari kan ve delik yaşını özlük siyasetinin yegane manivelası yerine gören umut Özdağ'ın, ülkemizi ve ermiş milletimizi birlikte provokasyonla alın karşıya salıverme sonucu bünyesinde bulunduğunu görüyoruz. Bunları gün süresince bu coğrafyada fonlayan, destekleyenler de Türkiye'nin huzuru ve refahını istemeyen, İçişleri Bakanımızın da kemiksiz birlikte halde ismini koyduğu üzere Sorosçulardır, iş birlikçilerdir." niteleyerek konuştu.

Bu faşistlik geleneğini siyasal tarihin tozlu raflarına gönderdiklerini tamlayan Özkan, "Soydaşlarımızı 1945'te Boraltan Köprüsü'nden art gönderen CHP'nin bu faşizan geleneğini Zafer Partisi Genel Başkanı umut Özdağ, gine CHP geleneği yerine sürdürmeye mücahede etmektedir. Biz, buna izin etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu coğrafyada yaşanmış olan acıların yegane nedeninin petrol, tabanca ve repo üstünden planlı yayılımcı hedefler bulunduğunu vurgulayan Özkan, bu hedeflere iktiran kılmak talip emperyalistlerin daim yerine dil, din, mezhep, budunsal çatı üstünden hınç ve kini kımıldatma buyurmak aracılığıyla acıları sürdürmeye, arazi altı, arazi üstü kaynakları sömürmeye bitmeme ettiğini dile getirdi.

"Bu ihanetin de üstesinden geleceğiz"

"İçişleri Bakanımızın ortaya koyduğu tavır, esasen bu coğrafyada güvenliğin, adaletin ve istikrarın hâkim olma mücadelesidir." diyen Özkan, şu halde bitmeme etti:

"Neden İçişleri Bakanımızı amaç alıyorlar niteleyerek baktığımızda neyi görüyoruz? Süleyman Soylu Bakanımızın, başta terörle mücadelede zamanı birlikte başarıyı ortaya almak noktasında elde etmiş olduğu netice, narkotik konu kaçakçılığı, hırsızlık, gasp suçları ile mücadeleye kadar, terörle mücadeleden iç düzenlilik meselesine denli herhangi birlikte bölgede ortaya koyduğumuz başarı, hem yıldırı örgütlerini hem çeteleri, mafyaları, Türkiye'ye kasteden harici ve dahili iş birlikçilerini ağırbaşlı anlamda tasalı etmektedir. Bu sebeple göçmenler üstünden baştan Türkiye'yi karıştırmak, baştan karındaş kavgasına Türkiye'nin girmesine illet edinmek ve 'Acaba buradan da birlikte iktidar, aşağı mahalle devşirebilir miyim?' ihtirasıyla cereyan ika gayretidir. Bunu akıllıcasına bulmuyoruz, buna izin etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Parti, Cumhur İttifakı olarak, kabinemizle siyasal kadrolarımızla teşkilatımızla beraber, ermiş milletimizle yekvücut el birliği bünyesinde bu ihanetin de üstesinden geleceğiz."

Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmeleri, sulh ve hayat içre yaşayabilmeleri düşüncesince politikaları bulunduğunu ve buna müteveccih aşama attıklarını anlatım fail Özkan, "'Suriyelileri ülkelerine davulla zurnayla göndereceğiz' diyorlar. Biz onları gine şefkatle, karındaş kardeş irsal çalışmamızı gerçekleştirirken ne CHP'yi yanımızda gördük ne de ahit hınç ve nefreti kımıldatma ederek provokasyona yeltenenleri yanımızda gördük. Yanımızda kimseyi görmedik." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, "İspanya'dan kaçan Yahudilere, 2. Dünya Savaşı'ndan kaçan Almanya'daki Yahudilere, mazlumlara, bu temiz ve soylu budun elbette şefkatlilik kucağını açmışsa ayrımsız sonucu burada da sürdürüyoruz. İnşallah bu coğrafyada huzur, adalet, sulh hâkim olacak." değerlendirmesinde bulundu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler