USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti'li Kurtulmuş: Bizi güçlü tutan, bizi deli dolu tutan, ayakta markajcı sorun şuurumuzdur

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Bizi pörsümemiş tutan, bizi çalışkan tutan, ayakta markajcı sorun şuurumuzdur, bu millete ve insanlığa görev ika gayesidir." dedi.

AK Parti'li Kurtulmuş: Bizi güçlü tutan, bizi deli dolu tutan, ayakta markajcı sorun şuurumuzdur
07-01-2022 17:04
Şanlıurfa

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, muhtelif temaslarda mevcut olmak neredeyse geldiği Şanlıurfa'da zamanı Balıklıgöl yerleşkesini görüşme ederek cuma namazı namazını Dergah Camisi'nde kıldı. Daha sonradan partisinin Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda meydana gelen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na eklenmiş bulunan Kurtulmuş, Şanlıurfa'da ve partililerle müşterek araya gelmekten bereket duyduğunu belirtti. 2023 senesinde yapılacak bulunan seçimlere hazırlıkların 2022 senesinde tamamlanması icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, AK Parti'nin baş döndürücü çelimli müşterek biçimde seçimlere girip çelimli biçimde sandıklardan çıkması icap ettiğini tabir etti.

Kurtulmuş, siyasette kişilerin nereden gelip nereye gideceklerini unutabileceğini dile getirerek "Onun düşüncesince katiyen nereden geldiğimizi unutmayacağız. Türkiye'nin ne badirelerden geçtiğini unutmayacağız, Türkiye'nin ne güç dönemlerle huzur karşıya kaldığını, AK Parti'nin birçok güçlükler aşarak bu günlere geldiğini katiyen unutmayacağız." dedi.

AK Parti'nin hemen siyasal kadrolardan ve fırka ambleminden ibaret olmadığını özetleyen Kurtulmuş, AK Parti'nin müşterek sorun hareketi bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin hemen yalnız başına yeten müşterek diyar değil, bire müşterek sürede etraflı evren ile rakiplik edebilen müşterek diyar olması icap ettiğini aktararak "Yeniden çelimli müşterek şişman Türkiye istikametinde yürürken adımlarımızı bu istikamette attığımızı görüyorsunuz. Atılan herhangi müşterek toy adım, Türkiye'yi sevenlere, bu milleti sevenlere beklenti veriyor, şenlik veriyor. Bazıları da üzülüyor, gerek sevinsinler gerek üzülsünler kılıç milletimizin sevinciyle seviniriz, milletimizin üzüntüsüyle kılıç üzülürüz. Aşıya iktiran noktasında şişman teessürat yaşanırken Şanlıurfa'da Türkiye özlük yerel ve ulusal aşısını üretti ve TURKOVAC aşısı Şanlıurfa'dan üretilerek etraflı kent hastanelerine dağıtıldı." dedi.

"Bizi sağlıklı tutan, bizi deli dolu tutan, ayakta markajcı sorun şuurumuzdur"

Türkiye'nin özlük uçağını gerçekleştirmek düşüncesince kollarını sıvadığını özetleyen Kurtulmuş, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Bazı gözü görmeyen muhalifler düşüncesince söylüyorum, Türkiye baştan çelimli şişman Türkiye istikametinde yürüyor. Bir ayağımız çelimli şişman Türkiye'dir, bu 84 milyon vatandaşımıza sözümüzdür, ahdimizdir, davamızın müşterek ayağı budur. İkinci ayağı ise 8 bilyon kişiye olana sözümüz, ahdimiz ve 8 bilyon kişiye huzur sorumluluğumuzdur. Yeni, adaletli ve hakkaniyetli müşterek evren sistemi ihdas etmek mesuliyeti görevimizdir. Yani 'Dünya 5'ten büyüktür.' denir ya, evren 5 ülkenin dudağı arasından çıkma laflarla yönetilecek müşterek diyar değildir. Dünyanın zenginlikleri, evren nüfusunun yüzdelik 1'i caba etmeyen beş on zümre kabilinden sömürülecek müşterek düzlük değildir. Adaletli, hakkaniyetli ve etraflı insanlığa yeten müşterek evren sistemi ihdas etmek davamızın ikinci ayağı budur. AK Parti müşterek sorun hareketidir dediğimiz zaman, bu dü ayağımızı baş döndürücü güzel millete anlatacağız, yok ise bizim derdiğimiz şan, şöhret, para, pul, varlık davası, bazı dünyevi koltuk meselesi değildir. Bunların hepsinin gelip arızi bulunduğunu biliyoruz. 'Mal sahibi, ev bark sahibi hani bunun önceki sahibi.' düsturuna içten kani insanlarız. Bizi sağlıklı tutan, bizi deli dolu tutan, ayakta markajcı sorun şuurumuzdur, bu millete ve insanlığa fariza ika gayesidir."

Konuşmasında CHP Grup Başkanvekili hür Özel'in Kur'an kurslarıyla ilişik laflarını de eleştiren Kurtulmuş, bu milletin değerleriyle, inançlarıyla gürültü edilmemesi icap ettiğini vurgulayarak "İslam çağlayan üstüdür, mekanlar üstüdür ve İslam'ın müşterek zamanı yoktur, kıyamete denli bitmeme edecektir. Ama Orta Çağ dediğiniz şey, ahit özendiğiniz onlar neredeyse olmaya çalıştığınız Batı uygarlığı düşüncesince müşterek Orta Çağ vardır." dedi.

Kurtulmuş, AK Parti'nin müşterek zümrenin, müşterek çevrenin, müşterek budunsal kesiminin değil 84 milyonun partisi olduğunu, uğur boncuğu ayrımcılığa izin etmeyerek Türkiye'nin partisi şekilde yollarına bitmeme ettiklerini vurguladı.

"AK Parti müşterek talih partisi değil müşterek kavim partisidir"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, şu biçimde bitmeme etti:

"AK Parti müşterek talih partisi değil müşterek kavim partisidir. Türkiye'de talih partileri, derinlemesine seneler süresince devletin düşüncesini, ideolojisini vatandaşa müşterek biçimde dayatılmış edip, yegâne kimse yurttaş bakmak düşüncesince mücahede fail partilere denir. 18 sene süresince 'Tanrı uludur' diyerek ezan okutanlar talih partileridir. 28 Şubat'ın o ışıksız günlerinde, siyasal hayatıma para olsa caba 'İmam hatipleri kapatacağım' diyenlerin partileri talih partileridir. Türkiye'de kullanmakta olanları yegâne kimse tornadan etmek istekli ve kullanmakta olanları ret, inkar, temsil politikalarıyla birbirlerinden uzaklaştıranlar talih partileridir. Biz ise milletin bizlere vermiş bulunduğu yetkiyi kullanarak, kavim hesabına milletin emanetiyle talih yönetiminde bulunan milletin hesabına devleti müdür müşterek kavim partisiyiz. Ne farkı mevcut derseniz, şayet milletin partisi bulunduğunu düşünürseniz hesabı vereceğiniz içtima hemen kavim bulunduğunu bilirsiniz. Milletten apayrı uğur boncuğu hiç kimseye boynunuzu eğmez, milletten apayrı uğur boncuğu hiç kimseye matematik verip vermeyeceğinizi bilirsiniz. Eğer kavim partisinin personelleri olursanız, Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesinde dediği neredeyse 'Ben bu ülkede milletin gücünün üzerinde uğur boncuğu gücü benimseme etmiyorum, uğur boncuğu güce sorumluluk eğmiyorum.' dersiniz. Eğer milletin verdiği fikir ile yetkiyle devleti yönetmeye istekli olursanız 'Biz millete görgülü olmaya değil, kılıç millete hizmetkar olmaya geldik.' dersiniz."

Kurtulmuş, 2023 ve 2024 yıllarında intihabat olacağını hatırlatarak partililerden vatandaşlara meydana getirilen işlerin güzel anlatılmasını istedi.

Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Zemzem Gülendar Açanal, Mehmet Kasım Gülpınar, İbrahim Halil Yıldız, Halil Özcan, Ahmet Akay, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kaza şehremaneti başkanları ve partililer katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler