USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bahçelievler'de Geleneksel Empati Etkinliği düzenlendi

Bahçelievler Belediyesi kabilinden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Geleneksel Empati Etkinliği düzenledi. Etkinliğe eklenen mânialı yurttaşlar doyasıya eğlendi.

Bahçelievler'de Geleneksel Empati Etkinliği düzenlendi
03-12-2021 19:22

Bahçelievler Belediyesi kabilinden "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" zımnında Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi'nde Geleneksel Empati Etkinliği düzenledi. Etkinliğe Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ile özürlü yurttaşlar ve aileleri de amade bulundu.

Toplumsal farkındalığı yoğunlaştırılmasını hedefleyen izlence kapsamında 5 bölgede hususi tanıtım gösterisi düzenlendi. Etkinliğin açılışı Yarensu Kekeç isminde özürlü öğrencinin musiki eşliğinde fotoğraf çizimi ile başladı. Yeteneğiyle ilgi çekici mektepli çizdiği resmi ile iri alkış aldı. Büyük candan izlenen gösterilerin arkası sıra ortak görüşme işleyen Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır amaçlarının özürlü vatandaşların hâlâ aşırı toplumsal avlu içinde olmasını bildirmek bulunduğunu belirterek, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nüzü kutluyorum. Az önceki de dediğim kabil sizler düşüncesince çalışmaktan bahtiyar oluyoruz. Bu size mevdu ortak atıfet değil yapılması müstelzim senelerdir dünyada başta Avrupa standartlarında yapılması gerekenin geçte olsa Türkiye'mizde yapılmasının verdiği ortak mutluluktur. Bir farkındalık peydahlamak ve o farkındalığı bugünde bitmeme ettirebilmek. Sadece ortak günde değil değme çağ sizin yanınızda olduğumuzun bilincine varıp hepsi açık olanlara da bunun ortak çağ o alışılmış ortak manzume mevcut ya hani 'Herkes ortak çağ özürlü muhtemel yahut özürlü adayıdır' cümlesinin akıllıca bulunduğunu kanıtlama etmektir. İşte bunları işleyen ortak istek mevcut arkadaşlar. Bundan 20 sene önce, 30 sene önceki engellilerimizin bir çok aşırı evlerde hapishane gibiydi. Yanlış anlamayın bu kelimeyi hapishane derken hariç çıkamıyordu. Neden kaldırımlar ona layıkıyla değildi, şehremaneti otobüsleri ona layıkıyla değildi, metrolar ona layıkıyla değildi, metrobüsler ona layıkıyla değildi, karışabilme yoktu. Şehirde karışabilme yoktu.

Bahçelievler'de karışabilme yoktu. İstanbul'da karışabilme yoktu. Türkiye'de karışabilme yoktu. Türkiye de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan engellilerin bildirme edilmiş olduğu ve engellilerin de öbür insanlardan farkının olmadığı, onların da açık vatandaşların yararlandığı haklardan yararlanmasının kayıt olduğu, toplumsal devletin ortak kararı oluşturdu" dedi.

Yapılan emek harcamaları da özetleyen Başkan Bahadır, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu. Eskiden insanlarımız özürlü çocuklarını gizliyordu. Ama deminden çıkarılan yasalarla evde özürlü çocuğuna bakana aylık veriyor. Yaşlısını yanı sıra tutana aylık veriyor. Yeter ki 'siz evladınıza bakın tığ mevki kendisine yanındayız' diyor. Bu hakkıyla ehemmiyetli ortak farkındalık bu size ortak atıfet değil siz bunu sonuna derece doğruluk ediyorsunuz bu annenizin ak sütü kabil size helal olsun. Biz burada ne hazırlamaya çalıyoruz sizlere toplumsal yaşamın içine almaya çalışıyoruz. Bahçelievler belediyesi kendisine gençlerimiz düşüncesince özürlü kardeşlerimiz düşüncesince ne gerekiyorsa yapıyoruz. Şimdi on branşta çalışkanlık yapıyoruz. Servislerle sizleri alıyoruz bu o derece hoşumuza gidiyor ki anlatamam.

Burada arkadaşlarımız gözlerinde gördüğümüz o şenlik o ışılak inanç ki kişiye engelliler düşüncesince aşırı hâlâ ortak tomar nesne yapmamız icap ettiğini bizlere anlatıyor. Ben buradan engellilerle ait emek vermek işleyen arkadaşlarıma aşırı ortak tomar teşekkürname ediyorum. Ailelere de teşekkürname ediyorum tığ onların da sosyalleşmesi düşüncesince dayanaklık etmek veriyoruz. Biliyorsunuz ünlü sıcakkanlılık kafemiz mevcut orada down sendromlu arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Onlar da bizim kol arkadaşlarımız değme şeyimiz onlar ego onları orada görür görmez bahtiyar oluyorum otama oluyorum. Nasıl otama oluyorum tığ onlarla bu arada olunca, onlarla kemirmek yiyince onlar bizlere ne istersiniz sanarak sorduklarında onlar bizim masamızı temizlediğinde emin olun ki ruhumuz otama oluyor. Bu dünyada tığ halimize şükredelim bu dünyada tığ özürlü kardeşlerimize ortak şeyler yapabiliyoruz.

Onların gözlerindeki pırıltıyı görür görmez bahtiyar oluyorum. Eskiden evden çıkamayan arkadaşlarımızın dünyaları değişiyor. Sigortalı çalışıyorlar bizlere yardım sağlıyorlar. Oradaki yurttaşlarımız tedavi olmaktadır bahtiyar oluyor. Kimse özlük sağlığına güvenmesin anbean değme nesne olabilir. Biz denir ki Bahçelievler Belediyesi kendisine hepsi özürlü kardeşlerimize 7/24 kapımız açık. Bundan önceki kardeşlerimiz düşüncesince ortak taş güçlü olsa koyanlardan Allah razı olsun. Biz de bu çıtayı yükselteceğiz onları hariç alacağız. Onları gezdireceğiz, yüzdüreceğiz sizi de toplumsal yaşamın içine alacağız. Sizin de öbür insanlardan farkınızın olmadığını size de anlatacağız. Hep bu arada yaşlısıyla engellisiyle daim bu arada Engelsiz Bahçelievler düşüncesince çalışacağız” sanarak konuştu.

Volkan Kayalar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler