USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Akar: 'Bu yılın başından itibaren 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirildi'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne derece ülke içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde hep 33 bin 259, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir. PKK ve onun Suriye kolu bulunan YPG'ye ki dayanaklık etmek verirse versin, e

Bakan Akar: 'Bu yılın başından itibaren 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirildi'
31-12-2021 19:16
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yayımladığı acemi yıl mesajında, “Değerli tabanca ve emek arkadaşlarım, görevlerinizi başarıyla adına getirdiğiniz ortak yılı geride bırakırken, Milli Savunma Bakanlığı ailesi adına kalan ortak motivasyonla 2022 yılına hazırlanıyoruz. Küresel ve lehçe kurda risk, gözdağı ve tehlikelerin arttığı, asayiş ortamının baştan şekillendiği bunlara ekleyerek müstevli şartlarının da halen bitmeme etmekte bulunduğu alıngan ortak dönemden geçiyoruz.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları ile ferman kumanda donanması içinde, Cumhuriyet tarihimizin en kapsamlı, en koyu faaliyetlerini sürdürdüğümüz bu dönemde, saf adına Bakanlığımızın fariza ve sorumlulukları da artmaktadır. Bu kapsamda Cumhuriyet tarihimizin en yoğun, en çarpıcı tedbirleriyle ve ‘hudut namustur' anlayışıyla mahfuz hudutlarımızda 1 Ocak 2021'den itibaren 308 bin 716 göçmenin geçişi engellenmiş; yakalanan 99 bin 546 ağır aksak muhacir ile 480 terörist polis kuvvetlerine tasdik edilmiştir" dedi.

"Bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir"

Terörle mücadelenin özellikle FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ kazanmak az daha topu topu terör örgütlerine alın kalan ortak kuvvet ve ritmde geceli gündüzlü bitmeme ettiğini tamlayan Bakan Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar; taşınmazlar içinde, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde yekûn 33 bin 259, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 779 terörist etkisiz hale getirilmiştir. PKK ve onun Suriye kolu bulunan YPG'ye ki dayanaklık etmek verirse versin, en akıbet terörist etkisiz hale getirilinceye denli 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi!' anlayışıyla terör örgütlerine alın savaş etmeye; 84 milyon vatandaşımızı, terör belasından kurtarmaya kararlıyız.

Bu kararlılıkla Suriye'nin kuzeyinde yürütme ettiğimiz operasyonlarla sınırlarımızda kasılmak maksut terör koridoru engellenmiş, yırtık ve hudutlarımızın güvenliği sağlanmıştır. Bu harekatlar sonrası kestirmece 470 bini İdlib'e kazanmak az daha 1 milyondan ortak tomar Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, emniyetli ve itibarlı ortak biçimde dönebilmiştir. Güvenli hale getirilen alanlarda acemi ortak huruç dalgasının olmaması ve yaşamın normalleşmesi düşüncesince de ait bakanlık, gurur ve şirketler ile koordineli adına faaliyetlerimiz bitmeme etmektedir. Suriye'de istikrarın ortak an önceki sağlanması, insanca trajedilerin de akıbet bulması düşüncesince herhangi ortak çeşit himmet gösterilmektedir. Terörle mücadelenin yanı esna denizlerimizdeki ve semalarımızdaki faaliyetlerimize de geceli gündüzlü bitmeme edilmiş, hak, bağ ve menfaatlerimiz azim ve kararlılıkla korunmuştur.

Türkiye adına topu topu problemlerin bulunduğu kabil Ege ve Doğu Akdeniz'deki problemlerin da arsıulusal hukuka uygun, barışçıl yöntemlerle, dobra komşuluk ilişkileri çerçevesinde ve diyalog ile çözülmesinden yanayız. Sorunların bu biçimde çözülmesi düşüncesince bugüne denli şişman himmet gösterdik. Türk ve Yunan halklarının semt zenginliklerinden de adaletli ortak biçimde yararlanma ederek barış, zenginlik ve emniyet ortamında yaşaması, Ege Denizi'nin Türkiye ve Yunanistan ortada ortak ülfet denizi olması düşüncesince herhangi ortak çeşit gayreti göstermeye bundan böyle da bitmeme edeceğiz. Aynı biçimde Kıbrıs'ta da problemlerin eşit, egemen, hür dü büyüklük bağlamında çözümü düşüncesince gayretlerimizi sürdürüyoruz. Kıbrıs bizim ulusal meselemizdir. Garanti ve İttifak antlaşmaları doğrultusunda eskiden bulunduğu kabil çağ de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Ege'de ve Doğu Akdeniz'de hem kendimizin bununla birlikte Kıbrıslı kardeşlerimizin hak, alâka ve kendilerini korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz” ifadelerini kullandı.

"Türkiye bugüne denli bulunduğu kabil bundan böyle da topu topu imkanlarıyla, Azerbaycanlı kardeşlerimizin indinde olacaktır"

Bakan Akar acemi yıl mesajının devamında, “Tüm bu faaliyetlerin yanı esna yedi hava üç kıtaya barış, erinç ve adaleti götürücü atalarımızdan aldığımız ilhamla semt ve evren barışına da ehemmiyetli katkılarda bulunmaktayız. Bu kapsamda 500 salname eşitlik bağlarımız bulunan Libya'da sulh ve istikrarın sağlanması düşüncesince askerî eğitim, iane ve müşavirlik faaliyetlerimiz bitmeme etmektedir.Libyalı kardeşlerimizle bulunduğu kabil 'İki devlet, ortak tane millet' anlayışıyla kederde ve kıvançta ortak ve bu arada olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimize de desteğimizi sürdürmekteyiz. Ateşkesin mihman olması ve abra düşüncesince Ortak Merkezdeki faaliyetlerimize bitmeme ederken Azerbaycan ordusunun modernizasyonuna, manevra ve yetişek faaliyetlerine dayanaklık etmek sağlamakta; işgalden kurtarılan alanlarda ortaklaşa mayın/EYP kontrol ve imha faaliyetlerine katkıda bulunmaktayız. Türkiye bugüne denli bulunduğu kabil bundan böyle da topu topu imkanlarıyla, Azerbaycanlı kardeşlerimizin indinde olacaktır" dedi.

"Kahraman ordumuz FETÖ'den temizlendikçe elan da güçlenmektedir"

"Türk Silahlı Kuvvetleri, zamanı ve DOĞRU eşitlik bağlarımız mevcut Afganistan'da da üstlendiği görevleri şişman ortak başarıyla yürütme ederek domestik halkın gönlünü kazanmış, evren barışına ihtimam etmenin yerinde gururuyla katkısız esen ülkesine dönmüştür" diyen Bakan Akar, şunları kaydetti:

"Bu görevlere ekleyerek ünlü ordumuz; BM, NATO, AGİT ve düet antlaşmalar kapsamında Kosova'da, Bosna Hersek'te, Katar'da, Somali'de, Sudan'da ve elan nice coğrafyada da sulh ve istikrara ehemmiyetli katkılarda bulunmaktadır. Tüm bu faaliyetlerin yanı esna 2021 senesinde taşınmazlar içi ve taşınmazlar dışı tatbikatlar kapsamında 71'i fiili kazanmak az daha yekûn 94 tatbikata ortaklık sağlanmıştır. Ayrıca FETÖ ile mücadeleye de, elde edilmiş acemi bilgi, doküman ve verilerle totaliter ortak yaklaşım ve kararlılıkla bitmeme edilmiştir, edilmektedir. Kahraman ordumuz FETÖ'den temizlendikçe elan da güçlenmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ünlü üniformasını uğur boncuğu hainin taşımasına katiyen izin etmedik, etmeyeceğiz. Salgın ile mücadelemize de ‘Koronavirüs ile Mücadele Merkezi - KOMMER' aracılığıyla topu topu bütünlük ve kurumlarımızda titizlikle, koyu ortak biçimde ve ödünleme vermeden bitmeme etmekteyiz.

Türkiye; tarihiyle, değerleriyle, coğrafyasıyla, ordusuyla şişman ve çelimli ortak ülkedir. Bu coğrafyada mevcut kazanmak düşüncesince ordumuzun etkin, caydırıcı ve itibarlı özelliklerini elan da bırakmak zorundayız. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki ve yardımı ile ehlî ve millilik oranını yüzdelik 80'ler seviyesine DOĞRU defans sanayimizi elan gelecek seviyelere giymek düşüncesince çalışmalarımızı da geceli gündüzlü sürdürmekteyiz. Hayata geçirilen projelerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin olanak ve yetenekleri herhangi ortak güzeşte devir elan da artmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı ailesi adına topu topu personelimizin bütünlük ve el donanması içerisinde fiilen gösterdiği yüksek gayretler, ehlî ve ulusal defans sanayiimizin yiğit ordumuza kazandırdığı ve bundan böyle kazandıracağı olanak ve yetenekler ile önümüzdeki çağda aşırı elan şişman başarılar elde edeceğimize içten inanıyorum.

Bu önsezi ve düşüncelerle, Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e denli bin senedir bizlere el bulunan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizde emeği geçen, medet sağlayıcı dört başı mamur büyüklük büyüklerimizi ve komutanlarımızı nazikâne anıyorum. Aziz şehitlerimizi; ebediyete geçiş fail yiğit gazilerimizi ortak defa elan yağmur ve gönül borcuyla anma ediyor, yaşamda bulunan yiğit gazilerimize, martir ve gazilerimizin zikıymet ailelerine hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.

Şu anda karada, denizde ve havada; taşınmazlar içinde, hudut ötesinde ve dünyanın ayrışık coğrafyalarında kavi hava ve toprak şartlarında alplık ve fedakârlıkla fariza karşıcı altın tabanca arkadaşlarıma kazasız, belasız, hayırlı, kalburüstü görevler dilek ediyor; herhangi ortak birtanesini alınlarından öpüyorum. Tüm personelimize, gazilerimize, emeklilerimize, asayiş güçlerimize ve onların aileleri ile beraberce şehitlerimizin zikıymet ailelerine acemi yılda en içten duygularla sağlık, bereket ve esenlikler diliyorum.”

Hidayet Türkyılmaz

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler