USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Akar: Çanakkale'de ortaya konan uğraş ruhu, evvel bulunduğu kabilinden ahit de varlık şartımızd

Milli Savunma Bakanı Akar, "Vatanımızı sömürgeleştirmek, milletimizi esarete mahkum eylemek ve gün sahnesinden gidermek isteyenlere üzerine Çanakkale'de ortaya konan savaşım ruhu, evvel bulunduğu kabilinden çağ de mevcut düzenek şartımızdır." ifadesini kullandı.

Bakan Akar: Çanakkale'de ortaya konan uğraş ruhu, evvel bulunduğu kabilinden ahit de varlık şartımızd
18-03-2022 10:57
Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yayımladığı mesajla, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci sene dönümünü kutladı.

Milletin egemenliği ve bağımsızlığı düşüncesince canını ortaya koyan şehitleri rahmet ve saygıyla andığını tamlayan Akar, "Bu zafer, Osmanlı coğrafyasının gelişigüzel sahasından mevrut kahramanlarımızın fedakarlıklarıyla, kalabalık ve milletin çiğin omuza topyekun mücadelesiyle ve ulusal bütünlük ruhuyla elde edilmiştir." değerlendirmesini yaptı.

"Şanlı zamanı süresince hükümran ve özgür yaşam sürmeyi karakteri namına yatkın asaletli milletimizin alp evlatları, birlikte çağ evvel vatanımızı engelleme girişiminde bulunanlara gönül rahatlığı tamamı dünyaya Çanakkale'nin katiyen geçilemeyeceğini göstermiştir." açıklamasını önleyen Akar, mesajında şunları kaydetti:

"Vatanımızı sömürgeleştirmek, milletimizi esarete mahkum eylemek ve gün sahnesinden kaldırmak isteyenlere gönül rahatlığı Çanakkale'de ortaya konan bu savaş ruhu, geçmiş bulunduğu kabil ahit de mevcut düzenek şartımızdır. Dün, vatanımızı engelleme girişiminde bulunanlara gönül rahatlığı imanıyla, ulusal ve tinsel değerlerimizi siper azmiyle savaş fail alp ordumuz, Mehmetçik, ahit de egemenliğimize, bağımsızlığımıza ve 85 milyon vatandaşımızın güvenliğine yönelecek gelişigüzel çeşitli zılgıt ve tehlikeye gönül rahatlığı 'ölürsem şehit, kalırsam gazi…' anlayışı içinde azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir.

Milli Savunma Bakanlığının tamamı bütünlük ve kurumları da bu sorumluluğun farkında namına ülkemizi ve asaletli milletimizi yarınlara elan güvende çekmek düşüncesince faik birlikte gayretle çalışmalarına bitmeme etmektedir. Bu manalı gündüz vesilesiyle, Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e derece bin senedir bizlere yurt bulunan bu topraklarda bugünlere, bu seviyelere gelmemizi sağlayıcı dört başı mamur büyüklük büyüklerimizi ve komutanlarımızı nazikâne anıyorum.

Aziz şehitlerimizi, ebediyete geçiş fail alp gazilerimizi birlikte kere elan yağmur ve gönül borcuyla yad ediyor, yaşamda bulunan alp gazilerimize, martir ve gazilerimizin bulunmaz ailelerine hürmet ve şükranlarımı sunuyorum. Şu anda karada, denizde ve havada, dayanıklı hava ve yer şartlarında alplık ve fedakarlıkla fariza önleyen altın tabanca ve çalışma arkadaşlarıma kazasız, belasız, hayırlı, kıymettar görevler diliyorum. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekanları uçmak olsun."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler