USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: 'Attığımız her temel, kalemi silaha galip kılmıştır'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Açtığımız her acemi kapı, Kürt kardeşlerimiz düşüncesince hayat olmuştur. Attığımız her temel, kalemi silaha galip kılmıştır. Açtığımız her ulus bahçesi, evlatlarımızın neşesi olmuştur” dedi.

Bakan Kurum: 'Attığımız her temel, kalemi silaha galip kılmıştır'
11-12-2021 22:23

2022 bütçe görüşmeleri bitmeme ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum milletvekillerine lokma yaptı. Kurum, meydana getirdiği konuşmasında, “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verilerine göre; Ülkemizde; 2000'li zamanlarda meydana mevrut meteorolojik afetlerin sayısında, 1960'lı yıllara gereğince 3 kat, iktisadi zayiat açısından 9 kıvrım artım olmuştur. Bereketli şehrimiz Konya'da dev obruklar görüyoruz. Karadeniz Bölgemiz; sellerle boğuşuyor. Antalya, Muğla ve nice ilimizde sayımsız orman yangınıyla karşılaşıyoruz. İklim kriziyle mücadelemizi, 20 senedir kararlılıkla sürdürüyoruz. Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde başlattığımız Sıfır Atık Projemizle, art inkılap anlayışını, ülkemizin her durumunda yaygınlaştırdık. Projemiz; almış yer aldığı arsıulusal ödüllerle, ülkelere dayanıklı bulunan beraberinde harekete dönüşmüştür.” niteleyerek konuştu.

Salda Gölü ve çevresini de aynen Marmara Denizi kabilinden hususi Çevre Koruma piyasası anons ettiklerini tamlayan Bakan Kurum, “Hani daim Salda üstünden bizlere isnat atan, milletimizi aldatan arkadaşlardan ricam, hassaten dobra dinlemeleridir. Bakın Salda'daki akıbet gestalt şudur! Araçlar bundan sonradan gölün aşırı uzağında, kıyısına derece giremiyor. Çöp yığınları bundan sonradan yok. İmara açıyorsunuz dediğiniz Salda'da, göl etrafında çurçur gümrüksüz yapıların tamamını yıktık. Beyaz Adalar alanına ziyaretçi kısıtlaması getirdik. Salda Gölü'müzün su standardını iyileştirdik. Salda etrafında beraberinde başlı caba çakmadan ahşap yapılarla yurttaşlarımızın gereksinimlerini giderdik” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, ulus bahçesi dair 67 milyon metrekareye ulaştıklarını kaydederek, “Şehirlerimizin en kalburüstü yerlerinde düz yazı ettiğimiz 410 ulus bahçemizi kararlılıkla yapıyoruz. Tüm vekillerimize diyorum ki; gidin Başkent Millet Bahçemizi görün. ‘Kim gidecek' diyenlere, ‘millet, bostan istemiyor' diyenlere rağmen; beraberinde ayda 1,5 milyondan beraberinde tomar vatandaşımız Millet Bahçemizi görüşme etti. İstanbul'da da yapmış olduğumuz ulus bahçelerine beraberinde yenisini hâlâ ekliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nın bulunmuş yer aldığı bölgede yapacağımız ulus bahçemizin çalışmalarına 2022 senesinde başlıyoruz” biçiminde konuştu.

Afet çalışmalarına bağlı yerine Kurum, şunları kaydetti:

“Bu süreçte uğur boncuğu vatandaşımızı kıygın etmedik, açta açıkta bırakmadık. Kira, kayıt ve nakil yardımlarımızı aksatmadan yaptık. Şehirlerimizin madun yapısını İller Bankamız marifetiyle ağız ağıza yeniledik. Bugün Rize, Giresun, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da binlerce konutumuzu ve karye konutlarını çabucak yapıyoruz. İklim değişikliğinin beraberinde kararı bulunan ateşlilik artışı; ilkin Antalya ve Muğla kazanmak neredeyse ülkemizin her durumunda yangınlara da faktör oldu. Yangınların başladığı 28 Temmuz'da, aynen gayrı kıyamet bölgelerinde yer aldığı gibi; gine ayrımsız seferberlik anlayışıyla; Antalya ve Muğla için, sahada çalışmalarımızı sürdürdük. Köylerimizin altyapısını ağız ağıza yeniledik. Burada da karye evlerimizi, ahırıyla, deposuyla, camisiyle, okuluyla, içtimai donatılarıyla beraberce yapıyoruz. Nasıl Elazığ'da, Malatya'da, Kartal'da, Giresun'da uydurma verdiğimiz kabilinden beraberinde yılda tasdik ettiysek; kıyamet bölgelerimizin tamamında yaptığımız konutlarımızı da beraberinde sene içinde yurttaşlarımıza tasdik edeceğiz. Yani tığ Türkiye'de beraberinde sel, beraberinde yangın, beraberinde sarsıntı olunca elden bu afetlerle değil; beraberinde de muhalefetle çabalamak mecburiyetinde kalıyoruz. Evet, tığ aylarca Elazığ'da kaldık, Malatya'da kaldık; Giresun'da kaldık. İzmir'de, Kastamonu'da, Bozkurt'ta kaldık. Tek düşüncemiz biricik derdimiz, milletimizin yarasını beraberinde an ilk sarmak, çocuklarımızı, yavrularımızı baştan ısıdam yuvalarına dolamak olmuştur.”

Diyarbakır'da zamanı surları 50 milyon liralık yatırımla restore ettiklerini tamlayan Kurum, “Şırnak'ta Dicle Mahallesi'nde toy yuvalar yapıyoruz. Mardin'de zamanı binaları canlandırma ederken, Hakkâri'de yurtlar yapıyoruz, okullar yapıyoruz. Allah'ın izniyle, analarımızın duasıyla, milletimizin desteğiyle, hazırlamaya da bitmeme edeceğiz! Çünkü! Bizim bölgede attığımız her beraberinde adım, Kürt kardeşlerimizin ümidi olmuştur. Açtığımız her toy kapı, Kürt kardeşlerimiz düşüncesince hayat olmuştur. Attığımız her temel, kalemi silaha galip kılmıştır. Açtığımız her ulus bahçesi, evlatlarımızın neşesi olmuştur. Tamamladığımız her beraberinde konut, içten emniyet mahmul beraberinde yuvaya dönüşmüştür. Biz açtığımız her beraberinde eserle, Kürt kardeşlerimizin tebessümü düşüncesince uğraş ederken; siz annelerimizi çığlık ettirdiniz, siz babalara ağıtlar yaktırdınız. Biz Kürt kardeşlerimiz hâlâ bahtiyar olsun, şehirlerimiz kalkınsın niteleyerek uğraş ederken; siz yaktınız, yıktınız, bitkin ettiniz. Sizin yaktığınız şehirleri tığ baştan bayındırlık ettik, baştan düz yazı ettik, baştan canlandırma ettik. Hiç telaşlanmayın! İsteseniz de istemeseniz de tığ üretmeye bitmeme edeceğiz; çocuklarımızı; teröre, teröristlere, hainlere tasdik etmiyoruz, etmeyeceğiz” dedi.

İzmir'de, yekûn 5 bin 400 konutluk İzmir tarihinin en iri kentsel inkılap projesini tığ başlattıklarını kail Kurum, “26 Kasım'da, 9 ay kabilinden çelimsiz beraberinde sürede; ilk konutlarımızı Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle İzmirli kardeşlerimize tasdik ettik. İnşallah 2022'de İzmir'de; evine kavuşmayan biricik beraberinde depremzede kardeşimiz kalmayacak. İzmir'de hâlâ aşırı iri işler yapacağız. İzmir'i CHP'nin insafına bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul ile ilişik yerine bürokratların gözdağı edildiğini kaydeden Kurum, “Bugün bu politika dilini kullananlar, siyasal geçmişinde tehditten bambaşka beraberinde obje olmayanlardır. Milletimiz bu zihniyeti aşırı dobra biliyor. Bu kafa şimdi, uğur boncuğu utangaçlık duymadan bu ermiş milletle helalleşmekten bahsediyor. Milletten kusur dilemesini bilmeyenler, milletten helallik isteyemez. Bu ulus size hakkını helal etmez. ‘Büyük planlara imza atmıyor' niteleyerek isnat attığınız bürokratlar, mahkemelerle korkuttuğunuz memurlarımız, ‘AK Parti'ye oy sağlayan öğretmene, sarıklı demem' dediğiniz yavrularımız; sizi affetmezler, haklarını helal etmezler. Biz sizin ajandanızı aşırı dobra biliyoruz. Şimdi de Kanal İstanbul projesinde biçimci direniyor yalanını sektöre sürdünüz. Biz, deriz ki; 'işte bahsettiğiniz bürokratlarımız buradalar!' Biz, bugüne derece uğur boncuğu gözdağı karşısında susmadık, bundan sonradan da susmayacağız. Nasıl ki ilkin Marmaray'ı, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprülerimizi, beraberinde milyonu aşan içtimai konutlarımızı, İstanbul Havalimanını, kent Hastanelerimizi, Millet bahçelerimizi yaptıysak Kanal İstanbul'u da Allah'ın izniyle yapacağız. Siz isteseniz de istemeseniz de yapacağız! Cumhuriyet tarihinin en koskoca projesi, İstanbul boğazımızın hürriyet projesi bulunan Kanal İstanbul'u bu ermiş millete, doğacak nesillerimize hediye edeceğiz” biçiminde konuştu.

Kurum, şöyleki konuştu:

“Devletimiz ve milletimizle; kenetlenmiş dü el kabilinden beraberinde ve bu arada olacağız. O eli, gönlümüzün adına koyacağız. Çünkü bizim nazarımızda milletin noktayı gönlümüzün en kıymettar köşesidir. Bu ermiş milletin duası bizlere yeter. İşte bu dualarla; 81 ilimize, 84 milyon vatandaşımıza, topu topu ekibimizle; aralıksız demeden ülkemize misyon etmeye aşkla, şevkle, azimle bitmeme edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde; Cumhuriyetimizin 100. yılını; birbirinden değerli, iri eserlerle taçlandıracağız.”

Ahmet Umur Öztürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler