USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Batı Karadeniz'in tek kadın ekspertizi hem usta hem patron

Düzce'de 3 sene evvel açmış olduğu oto ekspertiz dükkanında hem usta hem patron bulunan Mübin Keleş, vasıtaların kontrollerini titizce yaparak görenleri kendine fanatik bırakıyor. Batı Karadeniz'in tek kadın oto ekspertiz ustası, azmi ve hırsıyla da ölçüm topluyor.

Batı Karadeniz'in tek kadın ekspertizi hem usta hem patron
12-12-2021 11:32

Düzce'de canlı 30 yaşındaki Mübin Keleş, senelerce değişik sektörlerde çalıştıktan sonraları sanayide emek vermek sonucu aldı. 3 sene önceki uran sitesine oto ekspertiz dükkanı açan Keleş, bu bölgede kendisini geliştirdikten sonraları usta oldu. Batı Karadeniz'in tek kadın oto ekspertiz ustası bulunan Keleş, eş hâkim mesleğini başarıyla sürdürüyor. Sabah er saatte işinin başına güzeşte Keleş, müşteri ve satıcıların getirmiş olduğu vasıtaların kontrollerini yaparak, raporunu hazırlıyor. Mesleğini istekle tay tay arabası Mübin Keleş, görenleri kendine fanatik bırakıyor.

"Ortamda benim olmam kavgayı engelliyor"

Araçların problemlerini bilmeyen müşteri ve satıcıların ortada ekspertiz muayenesi hemen sonra ağız dalaşı çıktığını kail Keleş, "Bence sanayide ortak kadının olması mükemmel ortak durum. Çünkü ortamdaki gerginliği, kabalaşmayı ve gayri dört başı mamur problemleri hanımlar namına sünger kabil çekmiş oluyoruz. Bazen dükkanda insanoğlu bozuk yada damarı bozuk üstelik olsa, benim olmam kavgayı engelliyor. O nedenden sanayide kadının olması baş döndürücü önemli. Hele ki ekspertiz kabil ayrıntı talip ortak işlemde kadının gözü ve sağ açıklık şimdi can kamera olmaktadır diyerek düşünüyorum. Batı Karadeniz branşında de bildiğime göre benden bambaşka kadın oto ekspertizi yok. Olsa bilirdim, onlarla irtibata beğenilen görüşürdüm" biçiminde konuştu.

"En güzel yapabildiğim iş sanayide olmak"

Ailesinin de otomotiv sektöründe olduğunu, bundan dolayı araçlarla ilgilenmeyi sevdiğini kail Keleş, "Ailemiz elhak otomotiv sektöründe çalışkanlık yürütüyor. Bende bu sektörden değişik ortak sistem yapabilir miydim bilmiyorum. Geçmişte şimdi değişik işlerde çalıştım. Ama en bahtiyar olduğum, hakkıyla en güzel yapabildiğim iş sanayide olmak. Oto ekspertiz sektöründe idman beni baş döndürücü bahtiyar ediyor" dedi.

"Araçların herhangi ortak noktasını arama ediyoruz"

Mübin Keleş, dükkana getirilen araçları gayri ustaları ile baş başa inceden inceye arama ettiğini belirterek, şöyleki konuştu:

"Bir anahtar buraya vardığında en evvela kaporta ve boya aksamını arama ediyoruz. Değişen, boya ve parçalarını konfirmasyon ediyoruz. Daha sonraları ast çatı ve fevk çatı motosiklet mekaniklerini arama ediyoruz. Bazen satıcı, aracındaki beş altı zerre karşı bilgelik sahibi olamayabiliyor. Alıcı ve vandöz da araçtaki sorunu burada öğrendiği düşüncesince çevre ortada yüklülük oluyor, bu kabil vakalara baş döndürücü tanık oldum. Şahıslar özlük aralarında tartışıyor, bağrışmalar oluyor. Bende anca halde baş döndürücü ortak tomar müdahalede bulunamıyorum. Taraflar gazaplı halde birbirlerine saldırdıkları anda ortak tomar ortak nesne yapamıyorum, elimden ortak nesne gelmiyor. Bazı vakitler sesimi üstelik duyuramadığım oluyor. Ama yayımcı kadın edinmek bu kuvvet vakalarını yüzdelik 80 oranında indiriyor."

"Aracı baş döndürücü güzel bilseniz üstelik ekspertize gidin"

Araç alacaklara ehemmiyetli uyarılarda mevcut Keleş, laflarını şöyleki noktaladı:

"Aracı kardeşinizden almaktadır olsanız da, otomobilin geçmişini baş döndürücü güzel biliyor olsanız da, ayrıca el değmemiş anahtar almaktadır olsanız üstelik behemehâl ekspertiz yaptırın. Bazen el değmemiş araçlarda tıra indirilip, bindirilirken türlü sorunlar olabiliyor. Boyalı, dernekevi boyalı, ezik, çizik, çökmüş vs. kabil vasıtalar olabiliyor. 2. el anahtar sektöründe de değişik sorunlar ortaya çıkabiliyor. Geçtiğimiz günlerde dükkanımıza ortak anahtar getirildi. Beyefendi uzlaştırıcı eşinin kardeşinden almış ve anahtar bitik çıkmıştı. Alan kişi, 'Ben bunu eşime de söyleyemem, eşimin kardeşine de söyleyemem' diyordu. Keşke uzlaştırıcı almadan önceki ekspertize getirseydi. Yaklaşık 50 bin liraya benzeyen ortak dokunca kaybı he ve baş döndürücü ortak tomar aksine satması gerekti. Böyle ortak durumla karşılaşmamak, paranızı ziyan etmemek ve baş döndürücü şimdi önemlisi akilane oranda ifa gerçekleştirmek düşüncesince behemehâl araçlarınızı ekspertize götürmenizi öneriyoruz."

Enes Bektaş - Selçuk Akyol
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler