USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bilal Erdoğan: Türkiye kendisine 21. yüzyılda damgamızı vuracağız

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Türkiye'deki teknolojik gelişmelere ayraç ederek, "Türkiye namına 21. yüzyılda hakkıyla damgamızı vuracağız arkadaşlar. Ama üstümüze düşeni yapacağız, çalışacağız." dedi.

Bilal Erdoğan: Türkiye kendisine 21. yüzyılda damgamızı vuracağız
02-03-2022 16:36
Samsun

Vakfın, Samsun il ve kaymakamlık temsilciliklerinin açılışında mütekellim Bilal Erdoğan, temsilciliklerle baş başa üç nüsha İcathane Atölyesi'nin de hizmete açıldığını vurguladı.

İcathane Atölyelerinin Türkiye'nin geleceği bulunduğunu kail Erdoğan, binlerce projenin çalışılacağı atölyelerde gençlerin zaman geçirirken ayrımsız sürede özlük geleceklerine de yardım sağlayacaklarına ayraç etti.

Türkiye'nin uğrunda dü defa bulunduğunu, bunlardan birinin Batı'ya itina etmek ötekinin de özlük kimliğine erbap çıkarak devri tespit etmek bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

"Yani inancımız, dinimiz, kültürümüz, kimliğimiz, bunların hepsini yenilmek kaydıyla Batı'nın yanında payandası, yanında parçası, yanında benzer peyda etmek ve yönlendirmelerine bariz olmak... Ne derse onu yapacaksın. 'İşte şurayla tecim yapabilirsin, şurası üretemezsin, bunu sen yapamazsın, şuraya er gönderirsin, buraya gönderemezsin.' Yani yanında defa ağız ağıza bu. Bu hürriyet müdür? Bu istiklal mıdır? Gençler... Bu hürriyet de değildir istiklal da değildir. Özgürlük demek, istiklal demek, 85 milyon nüfusunuz varsa, dünyanın hakeza eleştiri yanında pozisyonu size aitse, bu topraklara tutunmayı gerektiriyorsa, hürriyet demek, istiklal buyurmak fakat önümüzdeki ikinci yolla muhtemel olur. Bu ikinci defa nedir? Kendi kimliğimizi, özlük inancımızı, özlük kültürümüzü kuşanarak özlük kararlarımızı vereceğimiz yanında geleceği nesir etmek."

Türkiye'de yanında fasıl itikatlı bireylere "gerici, yobaz" denildiğine dikkati çekici Bilal Erdoğan, salat kılan, camiye giden, Kur'an okuyan kişilerin bilim, teknolojiden ve fenden haberi sıfır mürteci bulunduğunun dile getirildiğini fakat demincek bunun hakeza olmadığının anlaşıldığını tabir etti.

Erdoğan, bundan hakeza Türkiye'de bunların konuşulamadığını belirterek, şunları aktardı:

"Dindar, muhafazakar, camiye girip çıkan, Kur'an okuyan insanların, Türkiye'nin teknolojik gelişimine ne derece katkılar sağlamış olduğu hepsi çeşidinden görüldü. Bu ne anlamına gelir arkadaşlar? Gelin daima baş başa geleceğimizi gençler, özlük kimliğimizle nesir edelim. Hem özlük inancımızı, kültürümüzü imdi sağlam, hararetli düzen hararetli tutalım, koruyalım hem de dünyanın 21. yüzyılına damgasını vuracak işleri milletçe yapalım. Bakın şu 20 yılda nerelerden nerelere gelebildik. Neleri yapabilir duruma geldik. Uluslararası ilişkilerde, ticarette, siyasal ağırbaşlılık kendisine Türkiye dünyada nite yanında yere geldi? Şimdi kılıç bundan sonraları 20 yılda, 40 yılda neleri yapabileceğimizi imdi dobra görebiliyoruz. Gençler emin olun hakkıyla 'daha yanında obje görmediniz' derler ya, değişik obje görmedik. Türkiye olarak. 21. yüzyılda hakkıyla damgamızı vuracağız arkadaşlar. Ama üstümüze düşeni yapacağız, çalışacağız."

TÜGVA'nın gençlerin istikbaline ilişkin gerçekleştirmek istedikleri işleri yapabilmelerini getirmek düşüncesince mevcut bulunduğunun altını çizen Erdoğan, vakıfta hepsi planların dayanak noktası bulduğunu, bilimde, teknolojide ilerlemek, icatlar boşaltmak düşüncesince icathanelerin kurulduğunu, spor, firez ve sanatta da nice imkana erbap olduklarını ve bunları gençlerin hizmetine sunduklarını anlattı.

"Geldiğimiz noktada alelacayip yanında Türkiye'den bahsediyoruz"

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu da Türkiye genelinde 81 ilde 571 ilçede cümbüş ve geçmiş günkü aşk ve motivasyonla çalışmalarını gençlere iblağ gayreti ortamında olduklarını tabir etti.

Samsun biçim ve 11 ilçesinde temsilcilikleri açtıklarını vurgulayan Eminoğlu, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz noktada alelacayip yanında Türkiye'den bahsediyoruz. Türkiye'mizi imdi gelecek getirecek bulunan buradaki gençlerimiz. Onların kabiliyeti, onların heyecanı, motivasyonu inşallah Türkiye'yi değişik yanında lige taşıyacaktır. 'Türkiye Türkiye'den büyüktür' iddiasıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın tabir etmiş olduğu üzere bölgede, Azerbaycan, Türki coğrafyalarda, Balkanlarda, Afrika'da, halis muhlis dünyada diğer yanında Türkiye konuşuluyor. Türkiye'nin gençliği konuşuluyor. Bu bilinçle, bu şuurla vizyonumuzu hemen Türkiye, Samsun sınırları bünyesinde değil, Türkiye'ye, İslam'a, halis muhlis ümmete görev edecek noktada geliştirmemiz gerekiyor."

Konuşmaların peşi sıra rahmet ve saygıyla biçim ve 11 ilçedeki temsilciliklerin şişko açma kurdelesi, tören düzeni üyeleri çeşidinden kesildi. Temsilcilik ve ortamında arazi meydan İcathane Atölyesi incelendi.

Açılışa, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, büyüklenme müdürleri, TÜGVA İl Temsilcisi Mustafa Demir, sivil polis polis maşer müesseselerinin temsilcileri ile baş döndürücü sayıda dinç katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler