USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bu da 'gömlek ciğer'

Adana'da müşterek kebapçı, gömlek yağına sararak icra ettiği ciğerle dip özen görüyor.

Bu da 'gömlek ciğer'
10-11-2021 10:18

Adana'daki Cihangir Kebap'ın sahibi Cihangir Korkmaz, 4 yıl evvel ciğer kebabını ayrımlı müşterek lezzette arz etmek istedi. Araştırmalara başlamış olan Korkmaz, kocabaş ve küçükbaş hayvanlarda rektum ile bağırsakların üstünü gömlek biçiminde muhasır iç düşman keşfetti. Diyarbakır'a başmaklık bu kebabı Adana'ya adapte etmek talip kebapçı, denemelere başladı.

Önce ciğer kebabını yüzdelik 70 oranında pişiren Korkmaz, arkası sıra gömlek yağını kebabın dışına sardı. Bu halde gömlek ciğeri yine mangala koydu ve 4 bugün şimdi pişirdi. Servise apiko duruma mevrut gömlek ciğeri müşterilerine tattıran Korkmaz, dört dörtlük derece aldıktan sonraları toplumsal medyada paylaşmaya başladı.
Gömlek yağına sararak meydana getirdiği ciğerle özen çekici Cihangir Korkmaz, şimdiyse günde 50-60 porsiyon gömlek ciğer satıyor.

Günde 50-60 porsiyon

İhlas Haber Ajansı'na mütekellim Cihangir Korkmaz, “Bir yaşını doldurmamış kuzulardan elde ettiğimiz ciğerleri burada ıvır zıvır değersiz doğruyoruz ve pöçük yağıyla bu arada şişe saplıyoruz. Bir müddet pişirdikten sonraları ciğerlerimizi gövde düşman dediğimiz iç düşman ile bu arada kaplıyoruz ve avcarlayıp ocağa atıyoruz. Adanalılar bu lezzeti baş döndürücü seviyor zira yağlı, avcarlı yemeği baş döndürücü seviyorlar. 10 dakikada hazır. Günde 50-60 porsiyon satılıyor” sanarak konuştu.

“Talebe yetişemiyoruz”

Bugünlerde ciğer sorunu yaşadıklarını da kaydeden Korkmaz, “Şu an ciğer sorunu güvenilmez derecede yaşıyoruz. Talebe yetişemiyoruz. Ciğer fiyatı aldı başını gidiyor. İnşallah ciğer fiyatlarının biran evvel normale dönmesini istiyoruz” dedi.
Gömlek ciğer yemeye mevrut Gül Tunçsoy ise alışılagelen ciğerden baş döndürücü şimdi iyi bulunduğunu söyleyerek, “Sosyal medyadan gördüm ve düpedüz az buçuk çekingenliğim vardı. Daha evvel on paralık tatmadım ancak bugüne denli on paralık tatmadığım düşüncesince pişmanım. Çok lezzetli. alışılagelen ciğerden baş döndürücü şimdi güzel” ifadelerini kullandı.

Umutcan İşledici - Elif Ayşenur Bay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler