USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yağı stoklayıp utanmadan tutarları yükseltiyorlar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar stokçu, bunlar gün çiçeği yağını, zeytinyağını depoluyorlar ve utanmadan yüzlü yüzlü sayıları yükseltiyorlar ve raflarda ‘ayçiçeği hasım yok' niteleyerek hakeza birlikte kampanya yürütüyorlar. Burada birlikte olacağız, bu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yağı stoklayıp utanmadan tutarları yükseltiyorlar'
08-03-2022 16:34

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde avrat muhtarlarla ortak araya mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan, stokçulardan, doktorlara ve hanıma müteveccih şiddete denli katkısız ortak hayli mevzuda ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

“Kadın hakları dair bayanlardan yana tığ tarafız”

Konuşmasının iri bölümünde hanımlara bağlı meydana getirilen çalışmalara ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugünkü buluşmamızın arttırma ortak önemi ve manası elan var. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Sizlerin gözetiminde memleketimizdeki ahali hanımefendilerin evren Kadın Günü'nü kutlama kartı ediyor, değme birine selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum” niteleyerek konuştu.
Neşet Ertaş'ın “kadın insan, eş insanoğlu” sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fıtrat icabı avrat yok ise erkek, eş yok ise avrat anlamsızdır, hükümsüzdür. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bizlere değme şeyin eşli, şu demek olmakta ki erkekli, dişili yaratıldığını sav veriyor. Birbirini böylesine tamamlayıcı dü varlıktan birinin büsbütün cinsiyeti hasebiyle az görülmesini, ötekileştirilmesini, ayrımcılığa uğramasını, alelhusus hele şiddete maruz bırakılmasını katiyen kabullenemeyiz. Kadınlara kazı etmiş bulunduğu kıymeti özgülemek hem inancımızın hem kültürümüzün hem medeniyetimizin bununla birlikte kanun ve yasalarımızın bizlere emridir. Hakikat bu iken maatteessüf benzeyen tarihimizde buna dar sakıt birçok uygulamaya, hadiseye baştan sona baş başa tanık olduk. Bizim yöntem hayatımızdaki en ehemmiyetli kavga alanlarımızdan birisi de hanımlarımızı haklarına dolamak olmuştur. Anayasamız ‘kimse terbiye ve talim hakkından bırakılamaz' demesine karşın senelerce nahak yere terbiye hakkını kullanmaktan mahrum bırakılan hanımlarımıza terbiye hakkını tığ verdik. Anayasamızda ‘her yurttaş seçilme hakkına sahiptir', saylav seçilme engelleri meydanda başörtülü ortak kayıt olmasına karşın bayanların hukuksuz ortak biçimde gasp edilen seçilme hakkını kullanmasını tığ sağladık. Bu sayede 2002 senesinde yükseköğretimde belirgin okullaşma payı yüzdelik 14,6'dan yüzdelik 43,4'e yükselirken bu miktar kız öğrencilerimiz meydanda yüzdelik 48,5 ile üstün dereceli seviyeye çıkmıştır. Anayasamız açıkça, ‘çalışma her insanın hakkı ve ödevidir, değme Türk amme hizmetlerine duhul hakkına sahiptir, hizmete alınmada misyonun gerektirdiği niteliklerden başka tek değişiklik gözetilemez' demesine karşın nahak ortak biçimde kamuda emek özgülemek haklarından mahrum bırakılan hanımlara bu hakkı tığ verdik. Eğitim ve emek özgülemek yaşamı hassaten peyda geçirmek az daha değme bölgede ülkemizin beşeri sermayesinin zenginleşmesinin önündeki ahali engelleri tığ kaldırdık. Kadınlarımız meydanda başörtülü ve başı açıkça ayrımını tığ sona erdirdik. Türkiye'yi yasakların ülkesi olmaktan çıkartıp değme bölgede okazyon eşitliğinin, adaletin bilge bulunduğu ortak toprak biçimine tığ dönüştürdük. Kadınlar lehine artı ayrımcılık yapılmasını kanun kuralı biçimine tığ getirdik. Kadınlar ile rical arasındaki eşitsizliği gidermeyi devlete fariza şekilde tığ verdik. Kadın hakları dair bayanlardan yana tığ tarafız. Kadına müteveccih kuvvet dair gine bayanlardan yana tarafız. Aile içi sertliği şikayete yayımcı olmaktan çıkardık, araçsız izleme edilen taksirat arasına aldık” şeklinde konuştu.

“Meğerse 3 aydan sonraları başıboş bırakmışlar adamı”

Tokat'ta ayrılma evresinde bulunduğu benzeri hasret Ağ'ı 23 yerinden bıçaklayan Samet Ağ'ın başıboş bırakılması ile ilişik mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün MYK toplantısı vardı, Tokat'taki hasret kardeşimizin 23 yerden, ahlaksız, alçak benzeri kabilinden bıçaklandığını öğrendim. Dikkat edin 23 yerden. Ne yaptılar, ne ettiler diye, Adalet Bakanlığının da cemaziyelevvel sunumu vardı, sorduk, oysaki 3 aydan sonraları başıboş bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık, hamdolsun gene bu alçak herifi cezaevi almışlar. Bizde de bildiğiniz benzeri Genel Başkan Yardımcımız Tokat milletvekilimiz hasret eş var, kendisi ile telefon irtibatını kurduk, ‘şimdi adaşın, Tokat saylav hasret eş izleme edecek, Cumhurbaşkanı şekilde ego de bu sürecin peşindeyim' dedim. 2,5 yaşlarında ortak evladı var. Bu budun bizlere emanettir. Milletimizin bu emanetini bizim meydanda bırakmamız muhtemel değildir. Düşünün 23 yerden bıçaklıyor, be bilge sen ne olmakta da hakeza bir tanesini başıboş bırakıyorsun. Hakim hakeza ortak artırım yapıyor, ondan sonraları yargıya hakaret, ne hakareti, şayet ego bu ülkede Cumhurbaşkanıysam, sen de 23 yerinden eşini bıçaklayan hakeza ortak adamı başıboş bırakıyorsan bununla ilişik söylenmesi müstelzim her neyse bunu ego sana söylerim. Sonuna denli da izleme edeceğiz, elan bitmedi işimiz. Bakanıma da söyledim, bunu benzeyen takibe alacaksın, bu mevzuyla ilişik beni de bilgilendireceksin, atılması müstelzim adımı çabucak atacağız. Bu bilge olabilir, müddeiumumi olabilir, ayırt etmez. Biz adaleti mülkün esası şekilde gören ortak medeniyetin mensuplarıyız, doğruluk meydanda kalmaz, yerde sürünmez. Onun düşüncesince de gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kadınlarla ilişik atık adımları özetleyen Erdoğan, hanımlara dirlik hızlı mücadelede toy adımlar attıklarını belirterek, “TCK'da düzenlenmen taktiri tenzilat nedenlerini anlaşılan mevzulara sınırlı kılıyor ve maddenin yürütüm bölgesini daraltıyoruz. Bu kapsamda failin nedamet içermeyen davranışları taktiri tenzilat sebebi şekilde onama edilmeyecektir. Failin yalnızca tenzilat almaya müteveccih duruşmadaki davranış ve davranışları, şu komikliğe bak, foto kıyafeti, sorumluluk bağı takması, sorumluluk bükmesi taktiri tenzilat sebebi şekilde dikkate alınmayacaktır. Kadına müteveccih hızlı elan canlı kavga edilmesi amacıyla düşünülerek öldürme, düşünülerek yaralama, azap ve cehennem azabı suçlarının hanıma dirlik işlenmesini kalifiye çözüm kapsamına alarak cezaları artırıyoruz. Israrlı izleme fiilleri bağımsız kusur şekilde düzenlenecek, ısrarlı biçimde fiziken izleme etmek, tanıtma ve bildirişim araçlarını, enformatik sistemlerini yahut üçüncü bireyleri kullanarak dek kurmaya idman fiilleri de bundan sonraları kusur sayılacaktır. Ayrıca bu cins suçların hasretlik sonucu maruz yahut boşanılan eşe dirlik işlenmesi, mağdurun okulunu, işyerini, konutunu değiştirmesine yahut okulunu yahut işini bırakmasına sebep olması, dirlik tenkil sonucu maruz eden kabilinden işlenmesi yerinde ısrarlı izleme suçunun cezası yükselmektedir. Eşe yahut boşanılan eşe dirlik işlenen düşünülerek cerh suçları, durdurma sebebi şekilde fihrist taksirat arasına alınacaktır. Vekili namevcut kuvvet mağduru hanımlara talepleri şeklinde parasız şekilde avukat görevlendirilmesi sağlanacaktır. Meclis'in emek harcaması ve taktiri ile yaşama geçecek bu düzenlemelerin şimdiden bol olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

“Gerisinde bu sert ast kuruluş ve politik dilek vardır”

Büyük ve çelimli Türkiye'nin inşasından azla ivaz vermediklerinin altını çizen Erdoğan, “Pek ortak hayli ülkede uygulamaya geçirilen politik istikrarsızlık, içtimai kaos, konuşu yadımlama senaryoları değişik görünümler ve taktiklerle bizim üzerimizde de defaatle denendi. Bu saldırılar kimisi devir yıldırı örgütleri, kimisi devir içimizdeki hainler kullanılarak meydana getirilen vuruş girişimleri, kimisi devir politik ve konuşu tetikçiler aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Allah'ın katkısı ve ermiş milletimizin katkısı ile bu saldırıların hepsini de birer birer boşa çıkarttık. Ülkemizi ve milletimizi cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanları 5'e, 10'a katlayan iz ve hizmetlere kavuştururken, el erki ve kalkınma hamlemizi yürütürken, iri ve çelimli Türkiye'nin inşasında katiyen ivaz vermedik. Her bölgede mütekâmil ülkelerle yarışacak, ayrıca bir fazla bölgede onları geride bırakacak çağdaş ortak ast kuruluş kurduk. Savunma sanayimizi geliştirerek TSK'yı, dönemin ve ülkemizin gereksinimlerine layıkıyla baştan yapılandırarak uç ötesi misyonlarla ordumuzun tecrübesini artırarak politik ve diplomatik açılımlarımızı destekleyecek ortak kalabalık yapısı oluşturduk. Görevimize önceden yüzdelik 20 defans sanayine sahipken bugün yüzdelik 80 defans uran ürününü üretiyoruz. Eğer bugün Türkiye etrafında yaşanmış bulunan ahali istikrarsızlıklara, gerilimlere, çatışmalara karşın hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerleyebiliyorsa arkasında bu sert ast kuruluş ve politik dilek vardır. Eğer bugün Libya'da kardeşlerinin imdadına yetişebiliyorsa, şayet Azerbaycan'da, Karabağ'da kardeşlerinin imdadına yetişebiliyorsa aha bu çelimli dilek vardır. Asıl gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir”

“Muhalefet; ülkemizi darda, zorda belirtmek namına hakeza ortak kampanyayı yürütüyor”

Gündemde bulunan yağ mevzusuna bağlı ehemmiyetli açıklamalarda mevcut Erdoğan, “Şimdi ego kocabaşı kardeşlerimden ortak şeyi hassaten dileyiş ediyorum; sonuç günlerde ortak yağ meselesi çıkarttılar. Bizim ayçiçeği, zeytinyağı, hakeza ortak sorunumuz yok. Bunu muhalefet; ülkemizi darda, zorda belirtmek namına hakeza ortak kampanyayı yürütüyor. Şimdi ego muhtarlarımdan şurası istiyorum, mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda hakkıyla devir çiçeği hasım mevcut mı, nanay mu? Ama ego isterim ki, icabında sizler İçişleri Bakanlığımız namına bunların depolarını ayrım izleme yazar bizlere suç duyurusu edeceksiniz, bu stokçulara tığ gereğini yapacağız. Buralarda ortak numara derecede mesul validir. Sizler valilerin o mahallelerdeki eli, ayağısınız. Sizler İçişleri Bakanımın, Cumhurbaşkanının elisiniz, ayağısınız. Bu devlete kışkırtılı etmeye çalışanlara müstelzim dersi özgülemek bizim boynumuzun borcudur. Bunlar stokçu, bunlar devir çiçeği yağını, zeytinyağını depoluyorlar ve utanmadan yüzlü yüzlü sayıları yükseltiyorlar ve raflarda ‘ayçiçeği hasım yok' niteleyerek hakeza ortak kampanya yürütüyorlar. Burada ortak olacağız, birlikte olacağız, bu ahlaktan mahrum olanlara müstelzim dersi vereceğiz. Dün İçişleri Bakanımla bunu konuştum, valileri seferber edeceğiz. Nerede bu cins ortak ahlaksızlık varsa, istifçi mevcut ise bunlara gereğini yapacağız. Çünkü bizim hakeza ortak sıkıntımız yok. Bu stokçuluğu yapanlar bunun hesabını verecek. Türkiye'yi gayrı biçim ve yöntemlerle mısra getiremeyeceklerini görenlerin konjonktürel gelişimleri mazeret ederek bu gücümüze saldırmaları DOĞRU değil, şuurlu ortak eylemdir. Küresel sağlık, iktisat ve düzenlilik krizlerinin biçim açmış bulunduğu ortak grup sorunları yalnızca ülkemize duyulan kabil belirtmek aracılığıyla milletimizi karamsarlığa sürüklemek, insanlarımızı kımıldatma edenlere okazyon vermeyeceğiz” dedi.

“Varsın gidiyorlarsa gitsinler”

Doktorların ücretlerinin az bulunduğunu belirterek mevki hastanelerini bırakıp hususi hastanelerde çalışmaya başlamalarına bağlı mütekellim Erdoğan, “Son yıllarda ortak nesne elan çıktı, hastanelerde şöyleki oluyor, hakeza oluyor. Bakın, hatalarımız olabilir. Kardeşlerim, bu devasa site hastanelerini yapanlar kim? Devasa terbiye araştırı hastanelerini yapanlar kim? Şuanda hastanesi sıfır ilimiz, ilçemiz mevcut mı? ‘Doktorlar az mülk aldıkları düşüncesince ayrılıyorlar.' Samimi konuşuyorum, arkadaş biberli söyler fakat doğruyu söyler, bu hastaneleri mensur eden biziz, bu doktorları okutan, yetiştiren bu mevki değil mi? Bu mevki sizi okuttu, yetiştirdi, en ortak hayli maliyeti faziletli bulunan da sağlıktır. Az mülk veriyormuşuz, sormuş oldum minimum düzlük 8-9 bin, en faziletli düzlük 25 bin yöresinde alıyordur. Buna karşın hususi bölüm ortak hayli elan iri nukut verdiği düşüncesince oralara kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum, açıkça konuşmayı severim, varsın gidiyorlarsa gitsinler, hepimiz de üniversiteleri toy bütünler doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz. Bunlarla birlikte bu yola bitmeme ederiz. Daha da doğacak gidiyorum, taşınmazlar dışından ülkemize değişmek isteyenleri çabucak buraya çağırma ayar ve onları da devletimizde istihdam ederiz. Buralar gereksiz kalmaz alçalma etmeyin. Şuanda etüt görevlisi doktorlarımızla bu yola bitmeme ederiz. Çünkü buralar gereksiz kalmayacak. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Doktorluk kabil ermiş ortak mesleği yalnızca paraya kuruluş etmek, paraya onu diremek herhalde katkısız de insanca değildir. Türkiye vesayetten gelişememiş kalmışlığa, terörden vuruş teşebbüslerine denli birçok badirelerin üstesinden ne geldiyse bugünkü problemlerini çözecek potansiyele, imkana, yeteneğe sahiptir” niteleyerek konuştu.

“Hesaplarının, birlikteliklerinin, programlarının süresince budun olmayanları kamuoyunun taktirine bırakıyoruz”
Vatandaşlara söylentilere aldırış etmemeleri, tahriklere gelmemeleri, provokasyonlara dirlik uyanıklık şeklinde bulunmaları çağrısı karşıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilhassa erke ve besin fiyatlarında yaşanmış bulunan gelişmelerin ortak bölümü toptan dengesizlikten kaynaklanıyorsa, ortak bölümü da içerideki hırsların, manipülasyonların eseridir. Demokratik hususiyet devleti ilkelerinden sapmadan bu yönde ameliyat tay tay arabası herkesten bunun hesabı hususiyet uğrunda gerçekli sorulacaktır. Kurumlarımız ahali gelişimleri yakından izleme ediyor, tespitler yapıyor. Sorunun deposu üretici, toptancı, perakendeci zincirinin rastgele birindeki ortak hayli menfaat hırsı yahut nihai tüketicilerin paniğe irsal edilmesi olabilir, on paralık ayırt etmez, hepsinin de gereğini gerçekleştirmek boynumuzun borcudur. Elbette iğneyi dirlik tarafa batırırken, çuvaldızı da kendimize yöneltmekten gelişememiş durmuyoruz. Denetiminden koordinasyonuna, denetiminden teşvikine değme mevzuda bakanlıklarımızla, hususi sektörümüzle, STK'larla benzeyen ortaklaşa iş şeklinde çalışıyoruz. Bu çerçevede hesaplı faaliyetleri hayattaki örnekleri izleme ederek toy hallere akıllıca uyarlamaları yaparak, etkinliği artırarak, eksiklikleri gidererek hızlandırmakta kararlıyız. Milletimizden devletine güvenmesini, hükümetine desteğini sürdürmesini, sağduyuyu doğrudan bırakmasını, götürümlü olmasını istiyoruz. Dünyadaki devletlerin ehemmiyetli ortak kısmının çelimli mevki yönetimi, becerikli liderlik, içtimai barış, içtimai ast kuruluş ve kırılganlığı tedricen küsurat konuşu mekanizma sorunu süresince kıvrandığı ortak süreçte ülkemizin elindeki imkanların değerini dobra bilmeli ve sahiplenmeliyiz. Özellikle toptan saygınlık krizi, sonuç 2 yılımıza damgasını vuran toptan esenlik krizi bu konudaki gerçekleri ahali açıklığı ile ortaya koymuştur. Ukrayna krizi, düzenlilik boyutu indinde içtimai ve konuşu etkileriyle bu doğruyu ortak kere elan göstermiştir. Vicdan ve anlayış sahibi âlem bu levha süresince Türkiye'nin ne denli değişik ve müspet ortak yerde durduğunu görecektir. Ben birlikte 20'yi ortak hayli mevki başkanı, başvekil ile Rusya-Ukrayna arasındaki bu harp ile ilişik görüşmeler yaptım ve bitmeme ettiriyorum. Şimdi erte İsrail Cumhurbaşkanı gelecek, öteki devir Azerbaycan Cumhurbaşkanı gelecek, halis muhlis bütünü ile bu görüşmeleri sürdürürken Türkiye'nin durduğu noktayı hatırlatması bakamından bunun ne denli ehemmiyetli bulunduğunu tabir geçirmek istiyorum. Bütün bunlara karşın ülkenin başına yağız bulutlar toplamaya canlı değme kimesne sıfatı, konumu, mecrası ne olursa olsun arka niyetlidir, başka hesaplar içindedir. Birbirimize sevmez, birbirimizden ırak durursak bundan düşmanlar yararlanma eder, teröristler yararlanma eder. Onları mı sevindireceğiz? Biz bu birliği, beraberliği, kardeşliği değme şeyin üzerinde ve uğrunda tuttuğumuzu söylüyoruz. Aynı görüşte bulunan beraberce ülkenin ve milletin selameti düşüncesince oturmaya, konuşmaya, uzlaşmaya, baş başa biçim yürümeye hazırız. Bunun içince dürüstlük, samimiyet, açıkça kalplilik ve açıkça sözlülük lazım. Biz vatandaşlarımızı Allah düşüncesince seviyoruz, zira hepimiz bulunduğumuz destek nedeniyle bu sevgiyi paylaşmaya mecburuz. Ağzından başka laflar çıkarken karnında gezdirdiği tilkilerin kuyruklarını birbirine dolaştırmamanın hesabında olanlarla hakeza ulvi ortak yoldaşlık yapılmaz. Hesaplarının, birlikteliklerinin, programlarının süresince budun olmayanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Derya Yetim - Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler