USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Dışişleri Bakanlığından Dohuk'taki saldırıya bağlı açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Dohuk'taki saldırıya ilişkin, "Terör örgütü kaynaklı bulunduğu değerlendirilen bu üzere saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki yerinde ve azimli tutumunun amaç alındığı kıymetlendirilmektedir." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığından Dohuk'taki saldırıya bağlı açıklama
20-07-2022 23:04
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen mukayyet açıklamada, Irak'ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesinde müşterek öz kenarına meydana getirilen saldırıda önceki belirlemelere gereğince 8 ferdin yaşamını kaybettiğinin, 23 ferdin ise yaralandığının iri mahzunca öğrenildiği bildirdi.

'TSK'nın atışları kararı sivillerin dokunca gördüğü' iddiasına yalanlama

Açıklamada, bu acıklı hadisede yaşamını kaybedenlere Allah'tan yağmur dilenerek, ölenlerin yakınları özellikle edinmek kıl payı arkadaş ve ahi Irak halkına ve hükümetine taziyet bildirildi. Yaralılara da çabuk şifalar dilendiği aktarıldı.

Türkiye'nin sivilleri maksat meydan rastgele muhtelif saldırının karşısında bulunduğunun altı çizilen açıklamada, şu ifadelere arazi verildi:

"Türkiye terörle mücadelesini arsıulusal hukuka makul şekilde, sivillerin, sivil polis polis altyapının, zamanı ve kültürel mevcudat ile doğanın korunmasına maksimum duyarlık göstererek yürütmektedir. Masum kullanıcılarını maksat meydan ve yıldırı örgütü kaynaklı bulunduğu değerlendirilen bu kabil saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki DOĞRU ve azimli tutumunun maksat alındığı kıymetlendirilmektedir.

Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında rastgele muhtelif adımı atmaya hazırdır.

Irak hükümeti yetkililerini çıyan yıldırı örgütünün sesletim ve propagandasının tesiri altında izahat yapmamaya, bu acıklı hadisenin asıl faillerinin açığa çıkarılması düşüncesince teşrikimesai hazırlamaya çağırma ediyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler