USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ekrem İmamoğlu: Ciddi riziko devrinde bulunuyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu zirvede meydana getirdiği konuşmada, “İklime ilişkin kendisine ağırbaşlı riziko zamanında bulunuyoruz. Tedbirli davranmazsak hakkıyla dünyanın geleceği aşırı şişman sıkıntıda." dedi

Ekrem İmamoğlu: Ciddi riziko devrinde bulunuyoruz
20-03-2022 17:04
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu zirvede icra ettiği konuşmada, “İklime ilişkin namına ağırbaşlı riziko çağında bulunuyoruz. Tedbirli davranmazsak hakkıyla dünyanın geleceği aşırı iri sıkıntıda." dediAbone ol

Kadıköy’de, yeşil şehir, hava krizi ile mücadele, arsıulusal teşebbüs konularının ele alındığı ‘Kadıköy Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Zirvesi’ ondan sonra açıklayan kâr bildirgesinde, Türkiye’deki eksiksiz belediyeler ICLEI ile işbirliğine çağırma edilirken, “ICLEI, yerli ve lehçe yönetimleri güçlendirmeye, yetkinleştirmeye, ilişkilendirmeye ve sürece karışma etmeye kararlıdır. Türkiye’deki belediyeleri ICLEI girişimlerine ve ağlarına çalışkan namına katılmaya heveslendirme ediyoruz" denildi.

Kadıköy Belediyesi ve Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) kabilinden birleştirme edilen ‘Kadıköy Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Zirvesi’ düzenlendi. Zirve kapsamında yeşil site envestisman finansmanı, hava krizi ile mücadele, döngüsel hayat ve arsıulusal teşebbüs mevzuları ele alındı.

İmamoğlu: Ciddi riziko dönemindeyiz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu zirvede icra ettiği konuşmada, “İklime ilişkin namına ağırbaşlı riziko çağında bulunuyoruz. Tedbirli davranmazsak hakkıyla dünyanın geleceği aşırı iri sıkıntıda. Özellikle bilgi insanları, hayattaki ateşlilik artışlarını 1,5-2 etap ile sınırlandırmadığımız takdirde aşırı iri felaketlerin kapıda beklediğini bizimle paylaşıyor. Bugün meydana getirilen ilmî araştırmalarda, dünyanın aşırı riskli parçaya dayandığını ve ortak alarm seviyesine ulaştığını tabir ediyorlar. Küresel istinas 2 dereceyi aştığı takdirde art dönülmesi beklenir sıfır ortak sürecin başlayacağının da altını çiziyorlar. İstanbul’da meydana getirilen dobra ortak hamlenin Mannheim’e, Mannheim’de meydana getirilen dobra ortak projenin İstanbul’a yarar vereceğini fikren toptan boyuttaki probleme baştan sona beraberce bakabilme becerisini gösterebilme mecburiyetindeyiz” dedi.

Kadıköy Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Zirve’sinin çağrıcılarından da bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplantıda, “döngüsel kültür” vurgusu yaparak, “Doğayla uyum. Birbirimizle uyum. Geçmişle uyum. Ve akıbet olarak, değişimle uyum. Döngüsel hars bu dört kadem üstünde yükseliyor. Biz doğayla aramızdaki adaleti namevcut etmiş durumdayız. Krizler, savaşlar, felaketler bu nedenle tedricen tırmanıyor. evvel huy ile bulunan adaleti peylemek zorundayız. Doğayla uyumu ve doğayla adaleti yakalamamız lazım. Bunun da en bedava yolu kültür. Kültür elden sanat, edebiyat, koşma değildir. Hayatın mevcut olması düşüncesince müstelzim koşulların oluştuğu zemindir. Bu döşeme gerçekte bizim kaldıracımız. Dünyayı doğayla mevzun ve hava kriziyle başa çıkabilir bir duruma iletmek düşüncesince yapmamız müstelzim bilinçlilik kültürü kullanmak” niteleyerek konuştu.

Zirve’nin ev sahibi bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ise yeşil site finansmanı ve bürokratik engellere aksan yaparak, “Krize buhran kabilinden davranmalıyız. Kentlerin krizleri biricik on paralık ele kabul etme lüksü yok. İklim krizi kabilinden dönüşü kaçınan ortak noktaya gelmeden önceki önlemler yaşama geçirilmelidir. Bu yönde atılacak adımlarda hata yerli yönetimlerde değil. Kentlerin kendine katışıksız gereksinimlerini gözeterek yukarı politikayı belirleyecek merkezi yönetimlere de aşırı iş düşüyor. Krizlerle hakkıyla savaşım edeceksek, yerli yönetimlerin önündeki strüktürel engelleri bırakmak şart. Hükümetin yaklaşan sürede imza attığı Paris Anlaşması'ndan sonradan meydana getirilen Konya'daki şurada beklentimiz yüksekti. Ancak beklediğimiz sonuçların çıkmaması bizi görüntü kırıklığına uğrattı” ifadelerini kullandı.

Uluslararası para kuruluşlarına da seslenen Odabaşı, laflarını şu şekilde sürdürdü:

“Biz Türkiye’deki belediyeler namına mevzuattan naşi çıkma bulunan herhangi ortak çeşitli siyasal riski almaya hazırız. Çünkü mevzumuz geleceğimiz ve bu geleceği kaybedersek ne eyvah ki yaşayacak ortak gezegenimiz olmayacak. Biz siyasal ve türel Türkiye’deki mevzuattan naşi riziko almaya hazırız. Finans kuruluşları da bu riski almaya anık mı? İklim krizi kabilinden art dönüşü olamayacak ortak noktaya gelmeden önceki önlemleri acele namına yaşama geçirmeliyiz. Herkes dobra niyetle ortak bilinçlilik anlatmaya çalışıyor. Kararlı mıyız? Siz de geleceği akçalanmış buyurmak için, yönettiğimiz kentlerin geleceğini örtbas kılmak için, dünyamızı örtbas kılmak düşüncesince bu risklerde bizim yanımızda mısınız? Kararlı mısınız yok ise yapıyormuşuz kabilinden mi hazırlamaya bitmeme edeceğiz?”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler