USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

En İyi Wi-Fi Performansı düşüncesince Kablosuz Yönlendiricinizi Nasıl Optimize Etmelisiniz?

Daha güzel başarım yahut asayiş düşüncesince kablosuz ağınızı güncellemek mi istiyorsunuz? Yönlendiricinizi ve kablosuz ağınızı akilane biçimde oluşturmak düşüncesince bu dümdüz adımları izleyin.

En İyi Wi-Fi Performansı düşüncesince Kablosuz Yönlendiricinizi Nasıl Optimize Etmelisiniz?
03-12-2021 17:13

Ağ donanımı üreticileri, kurulum asistan programlarının kullanımını seneler içre hâlâ bedava bir duruma getirirken, toy kablosuz manipülatör satın alımınızdan en güzel halde yararlanmak, bir çok aşırı kez ölçün kurulum rutininden az buçuk hâlâ derine sürçmek anlamına gelir. Her şeyi prize takmış olmanız ve hepsi yanıp sönen ışıkların yeşile dönmesi, ağınızın performansının ve güvenliğinin oldukça güzel bulunduğu anlamına gelmez. Yönlendiricinizi akıllıca halde düzenlemek ve kablosuz ağınızı optimize kılmak düşüncesince bu esas adımları izleyin.

Wi-Fi Yönlendiricimi Nasıl Bağlarım?

Bu adımlar, eviniz düşüncesince akıllıca yönlendiriciyi filhakika bulduğunuzu varsayar.

Bir manipülatör seçerken, birlikte Wi-Fi 6 yönlendirici, birlikte Wi-Fi 5 (802.11ac) manipülatör yahut birlikte Wi-Fi ağ sistemi isteyip vazgeçtiğinize değişmeyen vermeniz gerekir. Hala bol ila ılımlı kurda ağ gereksinimlerini karşılayacak aşırı sayıda becerikli Wi-Fi 5 manipülatör var, fakat en akıbet teknolojiyi ve getirmiş bulunduğu performansı istiyorsanız, birlikte Wi-Fi 6 manipülatör ile geçirmek isteyeceksiniz. (Önce hâlâ etraflıca bilim düşüncesince Wi-Fi 6 açıklayıcımıza cezaevi atın.)

Wi-Fi ağ sistemleri, dü esas kâr düşüncesince az buçuk hâlâ birlikte tomar ödemeye iştahlı eşhas içindir: bedava esas kurulum ve hepsi ev Wi-Fi tazammun alanı. Standart birlikte manipülatör ve birlikte kablosuz erim genişletici ile evinizdeki tazammun sahasını artırabilseniz de, bu çözüm, kullananların işlerin problemsiz çalışmasını gelmek düşüncesince birlikte dü ek çemberden atlamasını sağlar, başta kullanıcıları nereye ilişikli olduklarına ilişikli kendisine ayrımlı kablosuz ağlarda celse açmaya zorlar. evdeler. Wi-Fi ağı, eskiden kuruluma revan aşırı aceleci ve bedava birlikte defa ve hepsi evinizi şamil on paralık birlikte kablosuz ağabey problemsiz birlikte halde bütünleşmiş bulunan birlikte kol film film mevzun "düğüm" ile hepsi bunları ortadan kaldırır.

Amazon Eero 6 ve Asus ZenWiFi AX (XT8) neredeyse hâlâ toy Wi-Fi ağ sistemleri, Wi-Fi 6 ve ağ teknolojisini on paralık birlikte pakette birleştirir ve toy Eeros haklı Zigbee çokbilmiş ev teknolojisini de ekleyin.

Wi-Fi ağı, bu esas yeşil yanıp sönen erke setini elde ika üstüne banko en girintisiz çıkıntısız alternatif olsa da, bu hala salt esas manipülatör kurulumunu, ot yahut bambaşka birlikte şeyi anabolizma eder. Yine de, birlikte misafir ot ve anne baba denetimleri ile güvenliği çoğaltmak yahut belli başlı birlikte uygulamadan mevrut yahut belli başlı birlikte cihaza yolculuk fail trafiği arkalamak düşüncesince görev kalitesi (QoS) ayarları katmak istediğinizi varsayalım. Ardından yönlendiricinizin yahut ağ sisteminizin esas kurulum asistan programının altını kazmanız gerekecek. İşte o devir aşağıdaki adımlar işe yarayacaktır.

Yerleştirme ve Kurulum

Başlamadan önce, yönlendiricinizi nereye yerleştireceğinizi düşünmeniz gerekir. Oturma odanızın merkezine DOĞRU birlikte belirgin meydan bulmak, mütenasip değer tazammun sektörü sağlamanın en güzel yoludur. Duvarların ve zeminlerin Wi-Fi sinyallerini engelleyeceğini unutmayın, bu yüzden cihazlarınız ve yönlendiriciniz ortada ne derece birlikte tomar bariyer varsa, çevir sesi o derece cılız (ve gizil kendisine hâlâ yavaş) olacaktır. Büyük metal, cam, tuğla yahut beton nesnelerin tanıdığından kaçınmaya çalışın. Wi-Fi ağ sistemleri, tazammun dalının en cılız bulunduğu ezkaza yere çeken birlikte halde düşünülmüş birlikte düğmük yerleştirmenize müsaade vererek bu problemi çözer. Ancak ölçün yönlendiriciler ve ayrıca kablosuz erim genişleticilerle çalışanlar düşüncesince bu, en akla yatkın iskân alanlarınızın nerede bulunduğunu anlamak düşüncesince az buçuk dayanak ve sınav gerektirecektir.

Yönlendiricinizi modeminize bağlayarak bu el işi başlayın. Bunun için, yönlendiricinizin art yüzündeki WAN (geniş meydan ağı) bağlanak noktasına kondurmak isteyeceğiniz birlikte Ethernet kablosuna ihtiyacınız olacak. Bu bağlanak noktası yönlendiriciden yönlendiriciye az buçuk ayrımlı görünebilir, fakat bir çok aşırı kez öbürü bağlanak noktalarından ayrımlı birlikte renge erbap olacak ve "WAN", "İnternet" yahut gibisi birlikte etiketle etiketlenecektir. WAN bağlanak noktasından, Ethernet kablosunun öbürü ucunu modeminizin arkasındaki Ethernet bağlanak noktasına bağlayın. Modeminizin belirgin bulunduğu için emniyetli olun ve internete bağlanmaya müheyya olacaksınız. Ardından, elbette, yönlendiricinizi birlikte örek prizine takmanız ve açmanız gerekir.

En İyi Wi-Fi Performansı düşüncesince Kablosuz Yönlendiricinizi Nasıl Optimize Etmelisiniz?

Yukarıda bahsedilmiş bulunduğu gibi, bir çok aşırı ağ Wi-Fi sistemi ve en toy ölçün kablosuz yönlendiricilerden birileri bundan sonradan ağız ağıza çokbilmiş telefonunuzdan yapılandırılabilir. Üreticilerin zat nazirsiz kurulum uygulamaları olacaktır, bu yüzden akıllıca olanı indirdiğinizden emniyetli kazanmak düşüncesince yönlendiricinizin aceleci giriş kılavuzuna bakın. Yine de hepsi yönlendiricilerin birlikte taşınabilir uygulaması bulunmaz ve yegâne kullanmamayı yeğleme ederseniz, ezkaza devir birlikte yedekleme yöntemi vardır. Genellikle bu, yönlendiricinin dahili konfigürasyon sayfasını yükleyen hususi birlikte internet sayfası URL'sidir. Bu URL'yi, bilgisayarınızı Ethernet kablosu vasıtasıyla yönlendiricinin LAN bağlanak noktalarından ezkaza birine bağlayarak ve tarayıcınızın kontrolcü çubuğuna 192.168.1.1 yahut benzeşim birlikte adresi (yönlendiricinin belgelerinde belirtildiği gibi) girerek bulabilirsiniz.

En İyi Wi-Fi Performansı düşüncesince Kablosuz Yönlendiricinizi Nasıl Optimize Etmelisiniz?

Ağınızı ihdas kılmak ve işletmek düşüncesince eskiden adım, birlikte kullanıcı ismi ve kod yakalamak olacaktır. Önceden erbap olunan birlikte yönlendiriciniz varsa, kullanıcı ismi ve parola, yönlendiricinin ezkaza birlikte haklı (genellikle arkada) birlikte girintili çapraz basma tutularak üretimevi varsayılanlarına sıfırlanabilir. Çoğu zaman, bu varsayılanlar "admin" neredeyse ezkaza muhtemel elektronik beyin korsanının bilmiş bulunduğu birlikte şeydir, bu yüzden bunları elden değiştirdiğinizden emniyetli olun. Büyük ve ıvır zıvır harflerin, sayıların ve simgelerin karışımını içeren emniyetli birlikte parola kullandığınızdan emniyetli olun.

Yönlendiricimi Nasıl Yapılandırırım?

Kullanıcı ismi ve parola ayarlandığında, yönlendiricinizin ayarlarını yapılandırmaya bitmeme edebilirsiniz. Akşam yemeği pişirirken bulunduğu gibi, manipülatör kurmanın "doğru" birlikte yolu bulunmaz ve özelliklerine ilişikli kendisine ezkaza modelin kendine saf adımları olması muhtemeldir. Bu nedenle, burada muhtemel ezkaza konfigürasyon alternatifini açıklamaya idman öldürücü ve boş boş olacaktır. Ayrıntılar düşüncesince yönlendiricinizin kılavuzuna bakmanızı öneririz.

Bununla birlikte, birlikte dü tavsiyemiz var. İlk olarak, bedava kurulum sihirbazını kullanın. Çoğu yönlendirici, SSID ve paroladan az buçuk hâlâ fazlasını talip birlikte çeşit endamsız kurulum rutini sağlar. Şüpheniz varsa, bununla başlayın. (SSID, yönlendiricinizin Wi-Fi adıdır. Kutudan çıkmış bulunduğu neredeyse "asus" yahut "netgear" neredeyse birlikte nesne olabilir, fakat bunu "FBI-surveillance-van" neredeyse doğurucu birlikte şeyle değiştirmekten çekinmeyin.) Evet, Bu asistan izlence sizi salt yukarıda bahsedilen yanıp sönen yeşil ışıklara derece götürür, fakat bu evrenin ötesine devredilmek arzu edenler düşüncesince bile, oraya evvela ulaşmanız gerekir. Yönlendiricinin belgelerini kovuşturma kılmak ve zat kurulum asistan programını geçirmek ezkaza devir o maksata revan en endamsız yoldur.

En İyi Wi-Fi Performansı düşüncesince Kablosuz Yönlendiricinizi Nasıl Optimize Etmelisiniz?

İkinci olarak, Wi-Fi cihazlarını düğümlemek düşüncesince WPS düğmesini kullanın. Kulaklıklı birlikte çokbilmiş telefon neredeyse dü Bluetooth cihazını hâlâ evvela eşleştirdiyseniz, bunun ne çalıştığına müteallik esas bilgilere filhakika sahipsiniz. Yönlendiricinize birlikte Windows dizüstü elektronik beyin düğümlemek istediğinizi varsayalım. Dizüstü bilgisayarınızda, Windows'taki görünür kablosuz ağlar sıralamasında yönlendiricinizin SSID'sinin açıldığını göreceksiniz. SSID'yi seçip bağlanmaya çalıştığınızda, Windows sizden ağ asayiş anahtarını girmenizi ister.

Güvenliğiniz düşüncesince akla yatkın birlikte iş yaptıysanız ve ezkaza iri ve ıvır zıvır harfler, sayılar ve simgelerden oluşan birlikte parola oluşturduysanız, parolayı ağız ağıza unutmuş olacak ve birlikte hâlâ yazmakla dövüşmek istemeyeceksiniz. Bunun namına yönlendiricinizdeki WPS düğmesine basın. Yönlendirici ve dizüstü bilgisayarın birbirini bulması ve değerli birlikte halde eşleşmesi düşüncesince minimum birlikte dakika vermelisiniz. WPS'nin salt Windows ve Android cihazlarla çalıştığını unutmayın.

Son olarak, şek duyduğunuzda, yönlendiricinin yapmasına müsaade verin. Otomatik konfigürasyon araçları arkadaşınızdır. Örneğin, zat dahili IP bulunak aralığınızı tekvin ve hepsi cihazlarınıza elle duruk adresler tayin zahmetine banko girebilirken, yönlendiricinizin ayarlarındaki Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü (DHCP) kutusunu işaretlemeniz ehliyetli olacaktır. Bu, cihazlara bizatihi kendisine IP adresleri atayan birlikte tören düzeni bulunduğu için hemen. Buradaki ders, birlikte şeyi değiştirebilmeniz, yapmanız gerektiği anlamına gelmez. En azından kurulum ve er sarf aşamalarında, muhtemel olduğunca bizatihi ayarlara gidin.

2.4GHz? 5GHz? Hangi Frekansı Kullanmalıyım?

Çift bantlı birlikte Wi-Fi 5 yahut Wi-Fi 6 manipülatör kullanıyorsanız, istemci cihazlarınızı 2,4 GHz bandına yahut 5 GHz bandına bağlayabilirsiniz. Üç bantlı birlikte yönlendiriciniz varsa, aldatmaca oynamaya ve videoteyp akışına ayırabileceğiniz caba birlikte 5 GHz bandına erbap olursunuz. 5 GHz bağlantı, endamsız mesafelerde 2,4 GHz'den hâlâ güzel başarım sağlayacaktır. Bunun nedeni, 5GHz'in az buçuk hâlâ aceleci bulunmasına rağmen, o bandın hâlâ endamsız dalavere boyları hasebiyle o derece uzağa gidememesi yahut kimi nesneler vasıtasıyla iletememesidir. Öte yandan, 2,4 GHz bandı hâlâ encam masraf fakat hâlâ birlikte tomar tıkanıklık ve hâlâ az çizgi seçeneğine erbap olma eğilimindedir.

Bununla birlikte, 2.4GHz kullanmaya sürdürmek istiyorsanız, çizgi seçimiyle denemeler yapmayı düşünün. "Otomatik" bir çok aşırı kez çizgi alternatifleri ortada dolaşma ve en iyisini bulma üstüne güzel birlikte iş çıkarır, fakat istemci bağlantılarında dava yaşıyorsanız, kanalı el kitabı kendisine 1 yahut 11'e ayarlamayı deneyin. 2,4 GHz bandında hep 11 çizgi bulunur. Kanal 6 bir çok aşırı kez varsayılan kazanmak neredeyse paraziti mâni tamamlanmak düşüncesince intikal yapabilirsiniz. Belirli birlikte kanalı seçtiğinizde, bir çok aşırı kez birlikte hacim çevir sesi yayılımı olur. Bu nedenle, rivayet gelişi 2. kanalın seçilmesi, trafiği bir çok aşırı kez 1. ve 3. kanallara akıtacaktır. Bu nedenle, varsayılan 6'dan en ırak noktalar bulunan 1 yahut 11'in uç noktalarına geçmek, kimi birtakım en güzel başarım yayınlayan linkleri sağlayabilir.

Çoğu Wi-Fi 6 yönlendirici, 5GHz bandında 160MHz çizgi izole bant genişliğini destekler; bu, 2,4GHz kanallardan hâlâ faziletkâr data hızları sunar (ve zımnında kalan performans). Wi-Fi 6E standardına en akıbet eklenen, Wi-Fi 6E kendisine da bilinir, kullananların 6GHz radyo bandına bağlanmasına imkân tanır, bu da oldukça düzenlidir ve 2.4GHz'de beklediğinizden hâlâ az teehhür süresi ve hâlâ aceleci başarım sunar. 5GHz bantları. Daha emektar cihazlar Wi-Fi 6E yönlendiricilerine bağlanabilir, fakat salt Wi-Fi 6E'yi destekleyen cihazlar 6GHz bandına bağlanabilir. Bu yönlendiriciler nihayetinde raflara çıkıyor, fakat istemci cihazlarının pazarlanması hala yavaş.

"Kolay" kurulumdan sonra, kimi yönlendiriciler, anne baba denetimleri (belirli mazruf türlerini filtrelemenize imkân tanıdıkları bulunan özellikler) tekvin ve manipülatör tesisat yazılımını bizatihi kendisine güncelleme neredeyse birlikte dü fazladan adımda size defa gösterecektir. Bu ön hazırlıklardan sonra, Wi-Fi ağınızı etkinleştirmek düşüncesince "kablosuz kurulum"a yahut benzeşim halde adlandırılmış birlikte sekmeye/ekrana geçin. Ağınız etkinleştirildiğinde, ona ezkaza birlikte aleti bağlayabilir ve internette gezinmeye başlayabilirsiniz.

Çoğu yönlendiricide, salt ağınızı etkinleştirmek ve internete bağlanmak, yapabileceklerinizin salt yüzeyini çizmektir. "Gelişmiş ayarlar" neredeyse birlikte sekme ismi az buçuk ürkütücü görünse de, burada mevcut menüler bir çok aşırı kez yönlendiricinizin en nafi özelliklerinden kimilerini kontrolcü etmenize imkân tanır. Aşağıda en uyanıklık çeken öğelerden kimilerini ele alacağız.

Hizmet Kalitesi (QoS) Nasıl Yapılandırılır?

Yukarıda bahsedilmiş bulunduğu gibi, QoS çevrimiçi canlılık düşüncesince en elverişli özelliklerden biridir. Ağınızdaki fevk atak ve dun atak trafiğini seçmenize ve önceliklendirmenize imkân tanır; bu, duluk atak hizmetiniz yahut çevrimiçi oyununuz düşüncesince birlikte başarım artışı sağlayabilir. Çoğu yönlendirici, uygulama/yapılandırma sayfasında gidiş geliş izlemeye mukassem birlikte sekmeye erbap olacaktır. Buna gidin ve QoS sekmesini bulun. QoS'yi açın, peşi sıra çevrimiçi oyunlar yahut videoteyp akışı neredeyse belli başlı hizmetlere evleviyet verebilirsiniz.

Ayrıca ağdaki cihazlara evleviyet verebilirsiniz. Yıllar evvela bu, bir çok aşırı kez cihazın nazirsiz MAC adresini sağlayarak ve o aygıt düşüncesince birlikte evleviyet kuru belirleyerek yapılırdı. Bu günlerde, Netgear neredeyse satıcılar, aşağıdaki Manuel Önceliklendirme görüntülük görüntüsünde bulunduğu gibi, bire birlikte düşünceye değişik hâlâ sezgisel, grafiksel yaklaşımlar sağlıyor.

En İyi Wi-Fi Performansı düşüncesince Kablosuz Yönlendiricinizi Nasıl Optimize Etmelisiniz?

QoS seçenekleri, hep izole bant genişliğinizin aygıt çeşidinden ne dağıtıldığını görmenize de imkân tanır, nihayetinde adaletli yahut maksut paydan hâlâ fazlasını meydan herkesi belirleme edebilirsiniz.

En İyi Wi-Fi Performansı düşüncesince Kablosuz Yönlendiricinizi Nasıl Optimize Etmelisiniz?

Bu günlerde, bir çok aşırı trafik, başta multimedya akışıyla natürel kendisine İndirmelerdir. Akış hizmetlerinizin arabelleğe onama kılmak düşüncesince kalın pıtrak durakladığını ayırt ederseniz, trafiklerine evleviyet hasretmek düşüncesince QoS kullanmayı deneyin. Bununla birlikte, umumi olarak, salt oyuncuların fevk atak önceliklendirmesi üstüne endişelenmesi gerekir.

Misafir Ağları

Kişisel ağınızdaki hepsi verileri ve dosyaları tasdiksiz ellerden ırak tutmayı yeğleme ediyorsanız, birlikte misafir ot kullanışlıdır. Bir kıta ihdas kılmak düşüncesince yönlendiricinizin uygulama/yapılandırma sayfasına gidin ve kablosuz ayarlarına gidin. Çoğu yönlendiricide varsayılan kendisine misafir ağları devir dışıdır, bu yüzden bir çok aşırı kez burada yegâne düzenlemek düşüncesince birlikte sahife olacaktır. Ağın ismini ve parolasını onaylayın, ağ kurulacaktır.

En İyi Wi-Fi Performansı düşüncesince Kablosuz Yönlendiricinizi Nasıl Optimize Etmelisiniz?

Normal Wi-Fi ağınıza en azından WPA2 şifrelemesi uygulamanızı pırpırı öneririz, fakat hâlâ bedava ulaşım düşüncesince misafir ağınızı "açık" boşamak isteyebilirsiniz. Uygun olsa da, bu bire birlikte sürede komşulardan mevrut linkleri ve kaldırıma otopark yeri fail işsiz müşterilerini da heveslendirme edebilir. Bağlanan şahısların ne bantları kullanabileceği yahut ağın ne saatlerde çalışkan bulunduğu neredeyse misafir ot ulaşım ayrıcalıklarını sınırladığınızdan emniyetli olun. Ayrıca misafir ağını 2,4 GHz yahut 5 GHz bandıyla hapsetmek isteyebilirsiniz, fakat ikisini ansızın seçmeyin.

Trafiği İzleme

Ağınızdan ne trafiğin geçtiğini ne göreceğinizi aşina kazanmak ve bahis konusu trafiğe birlikte bitim duyurmamak yarayışlı olabilir. Bu dü özellikten bir tanesi ilginizi çekiyorsa, yönlendiricinizin mütekâmil ayarlar menüsüne gidin. Genellikle gidiş geliş monitörü, gidiş geliş ölçer yahut gibisi birlikte alternatif vardır. Bu niteliği etkinleştirin ve yönlendiricinizin trafiğini gözlemleyebileceksiniz. Bazı yönlendiricilerde mevrut trafiği (indirmeler), revan trafiği (yüklemeler) yahut ezkaza ikisini de sınırlamayı seçebilirsiniz. Tüm yönlendiricilerin gidiş geliş strateji niteliği yoktur, fakat Solarwinds RTBM yahut PRTG engelleme kazanmak neredeyse çevrimiçi kendisine bunu sizin düşüncesince yapabilecek aşırı sayıda görev vardır.

Bir pres düşüncesince kablosuz ağ kuruyorsanız, ıvır zıvır birlikte pres caba trafiği derneşik kendisine izlemekten iri kâr sağlayabilir. Güvenlik ihlallerini izlemekten, ehemmiyetli uygulamaların (telefonunuz yahut videoteyp konuşma sisteminiz gibi) ezkaza devir gerekseme duydukları izole bant genişliğini almasını sağlamaya kadar, gidiş geliş strateji asistan olabilir. Çoğu pres hususi birlikte ağ strateji aracını yeğleme eder, fakat birlikte kablosuz ağ işletmenizin asli LAN'ıysa, Ekahau Pro neredeyse hususi birlikte Wi-Fi dümen uzlaştırıcı en güzel seçeneğinizdir

FTP Sunucuları

İnternet veteranları, hususi dosya nakil protokolü uygulamalarıyla birlikte dü çemberin içerisinden sürçmek düşüncesince mukteza bulunan sistemler ortada iri dosyaları aktarırken, Dropbox'tan eskiden günleri hatırlayabilir. FTP uygulamaları yayılmış kullanımdan sakıt olabilir, fakat teknoloji, kaygı hizmetleriyle uğraşmadan aşırı sayıda dosyayı aktarmanın elverişli birlikte yolu olabilir.

FTP sunucuları salt minimum birlikte USB bağlanak noktasına erbap yönlendiriciler çeşidinden kullanılabilir. İhtiyacınız bulunan eskiden şey, yönlendiricinize asma harici birlikte çakılı sığırtmaç neredeyse birlikte USB ambarlama aygıtıdır. Ardından, uygulama/yapılandırma sayfasındaki mütekâmil ayarlara gidin ve USB Depolama, USB Ayarları yahut gibisi birlikte sekme bulun. Bu sekmeye girdikten sonra, "İnternet üstünden FTP" yahut gibisi ruhsat kutusunu tıklayın. USB aygıtınız bundan sonradan ağınızdaki kullanıcılar çeşidinden kullanılabilir olacaktır. USB aletine erişen on paralık isim kazanmak istiyorsanız, kıraat ve yuvarlak erişimini salt becerikli olacak halde değiştirebilirsiniz.

Bazı yönlendiriciler, belli başlı klasörler düşüncesince kıraat ve yuvarlak erişimi yapılandırmanızı sağlar. Basitçe "yeni klasör", "klasör seç" yahut gibisi birlikte şeye tıklayın ve USB cihazınızda dilediğiniz klasöre gidin. Klasörü seçin ve değişikliklerinizi uygulayın.

En İyi Wi-Fi Performansı düşüncesince Kablosuz Yönlendiricinizi Nasıl Optimize Etmelisiniz?

MAC Adresi Filtreleme

Bir MAC (medya ulaşım kontrolü) adresini, ezkaza birlikte ağ aleti düşüncesince cihanşümul kendisine nazirsiz birlikte ad kendisine düşünün. Adres, aygıt donanımına bağlıdır. Bazı yönlendiriciler, ağınıza erişebilen (veya erişemeyen) belli başlı MAC adreslerinin birlikte listesini ayarlamanıza müsaade verir. Bu, ne cihazların LAN'ınıza erişebileceğini esmer listeye onama kılmak yahut parafin listeye onama kılmak gibidir.

En İyi Wi-Fi Performansı düşüncesince Kablosuz Yönlendiricinizi Nasıl Optimize Etmelisiniz?

Bunu gerçekleştirmek düşüncesince mütekâmil ayarlar sekmesinin altındaki MAC filtresini bulun. Çift yahut üç bantlı yönlendiriciler, karakteristik olarak, filtrenin ne banda uygulanacağını seçmenizi sağlar ve kimi yönlendiriciler, girilen MAC adresinin ağda onama edilen on paralık bulunak mi yok ise reddedilen on paralık bulunak mi olacağını seçmenizi sağlar. Bu tercihler düşüncesince tercihlerinizi belirledikten sonra, akıbet adım, filtrelemek dilediğiniz cihazlarda MAC adreslerini icat kılmak ve bunları yazmaktır.

Telefonlar yahut tabletler neredeyse taşınabilir cihazlar düşüncesince MAC adresi, cihazınızın ayarlarına erişerek ve Telefon Hakkında sekmesine değişik bulunabilir. Buradan, kimi cihazlarda MAC adresinin bulunabileceği Durum başlıklı birlikte sekme bulunurken, ötekiler Telefon Hakkında bölümünde kolaylıkla bulunabilir. Mac yahut PC'de cihazınızın ağ ayarları sayfasına gidin ve ağ ve paylaşım merkezini açın. Wi-Fi bağlantınıza tıklayın ve Ayrıntılar yahut Özellikler'e bakın. Bu alan, MAC adresi düşüncesince bambaşka birlikte deyim bulunan cihazınızın "fiziksel adresi" de engelleme kazanmak neredeyse sayımsız bilgiyi gösterecektir. (Mac'te buna "Wi-Fi Adresi" denir.)

Ebeveyn Denetimleri

Ebeveyn denetimi, en azından, müsaade maruz ezkaza aygıtın (MAC adresiyle tanımlanan) ağda ne devir bulunabileceğine ilişikli devir sınırları belirlemenize imkân tanır. Bu nedenle, yavrunuzun yatmadan etraflıca müddet sonradan cihazları istimal neredeyse çirkin birlikte alışkanlığı varsa, fakat daim kendisine cihazların ezkaza şeb nerede ve ne devir açıldığını kontrolcü etmesi müstelzim çirkin polisi sallanmak istemiyorsanız, dava değil.

Yönlendiricinize salt musaddak cihazların bağlanabildiğinden emniyetli kazanmak düşüncesince evvela MAC adresi filtrelemeyi kullanın. Ardından, müsaade maruz cihazların salt onaylanan saatler içre bağlanabildiğinden emniyetli kazanmak düşüncesince anne baba denetimlerini kullanın. Kurulumu salt birlikte dü dakika devam eder ve umumi kendisine güzel yapılandırılmış birlikte yönlendiriciye erbap kazanmak gibi, sayımsız kafa ağrısını otama değer ve evinizin aşırı hâlâ problemsiz çalışmasını sağlar.

En İyi Wi-Fi Performansı düşüncesince Kablosuz Yönlendiricinizi Nasıl Optimize Etmelisiniz?

Sonraki adımlar

Yönlendiricinin aceleci giriş kılavuzunu kullanarak hepsi birlikte dü dakika içre umumi ağ bağlantısını kurabilir ve çalıştırabilir, fakat bir çok aşırı manken kurulum menülerinde hâlâ az tanıdık kıymetli şeyleri gizler. Yönlendirici yatırımınızdan muhtemel bulunan en faziletkâr kıymeti istihsal kılmak istiyorsanız, bu mütekâmil alternatifleri icat kılmak düşüncesince caba devir ayırın. ve hala toy birlikte manipülatör düşüncesince pazardaysanız, kutunun özellikler listesinin ve ürünün uran özgülük sayfasının ötesine geçmeyi düşünün. Kılavuzu indirin, bu mütekâmil alternatifleri inceleyin ve ortamınızda en birlikte tomar kıymeti ne özelliklerin sağlayacağını görün. Çalışmaya başladıktan sonradan umumi ağ hızınızı sınav edin. En İyi Wi-Fi Performansı düşüncesince Kablosuz Yönlendiricinizi Nasıl Optimize Etmelisiniz?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler