USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eşinin ‘git stres at gel’ sözüyle spora başlayan doktor vücut geliştirmede milli takıma yükseldi

Antalya'da iş stresinden bunalıp vücut geliştirme sporuna başlayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ferit Yılmaz, katılmış olduğu Türkiye şampiyonalarından madalyalarla döndü. Milli takıma seçilen Yılmaz, teşrinisani ayında İspanya'da düzenlenecek evren şampiyonasın

Eşinin ‘git stres at gel’ sözüyle spora başlayan doktor vücut geliştirmede milli takıma yükseldi
31-10-2021 14:37

Serik Devlet Hastanesi'nde etkin ve 15 senedir tabiplik karşıcı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ferit Yılmaz (41), dip iş stresi dolayısıyla vücut geliştirme sporuna başladı.

Yılmaz, eşinin de desteği ile 2013 senesinde başladığı spora sonuç 5 senedir ağırbaşlılık vermeye başladı. Haftanın 6 haset egzersiz hazırlamaya başlayan Yılmaz, beslenmesine de hizmet gösterince çelimsiz müddette bedenindeki gelişmeyi ayırt etti.

Arkadaşlarının teşvikiyle 2019 senesinde katılmış bulunduğu Vücut Geliştirme ve Fitness Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülük elde fail Yılmaz, 2021 senesinde Kemer'de planlı şampiyonada da birinciliği neredeyse kaçırarak Türkiye ikincisi oldu.

Milli takıma da seçilen kalburüstü doktor, teşrinisani ayında İspanya'da düzenlenecek Dünya Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası'nda Türkiye'yi temessül etmeye hazırlanıyor.

“Eşim ‘Git sporunu yap, stresini at gel' dedi”

Vücut geliştirme sporunun kendisi düşüncesince müşterek stres atma yöntemi bulunduğunu tabir fail Yılmaz, muvaffakiyet hikayesini şu halde anlattı:
“Bu spora 2013 yılından sonradan esasi ağırbaşlılık vermeye başladım. Bizim işimiz baş döndürücü yoğun, gerekince gecenin 2'sinde müşterek telefon geliyor doğrudan kalkıp gidiyorsunuz, acele ameliyatlar çıkıyor. Bu spor hakkıyla öldürücü müşterek spor, rahat kılmak gerekiyor, beslenmeye hizmet kılmak gerekiyor. Yani doktor olup da bu sporu devam kılmak imkansıza andıran müşterek şey. Ama söylediğim üzere benim düşüncesince yalnızca müşterek spor değil, ayrımsız vakitte müşterek stres atma yöntemi bulunduğu düşüncesince o nedenden istekle yapıyorum. Son 5 yılda az buçuk ağırbaşlılık verdim, saf olsun eşim de destekledi. Çünkü eve geldiğimde bedbaht oluyordum. Eşim de ‘Git sporunu yap, stresini at gel' diyordu. Durum hakeza olunca haftanın dü üç değil de dört iptidai haset gitmeye başladım. Sonra haftanın altı haset gitmeye başladım. Stres atınca eve hâlâ bahtiyar geliyorum, kızımla hâlâ güzel devir geçirebiliyorum. Nitekim eşim bunu ayırt edince o da spora gelmeye başladı ve beni spora hâlâ baş döndürücü heveslendirme etmeye başladı. Bunun hesabına hâlâ baş döndürücü devir ayırınca vücudumdaki değişikliği hâlâ baş döndürücü ayırt boy bos oldum. Bu kere spordaki dostlarım da illet yarışmayı denemiyorsun, müşterek gir şansını dene biçiminde motive edince 2019 yılının ilkgüz ayında müşterek yarışmaya girdim. Türkiye üçüncüsü oldum özlük kilomda. Bu beni hâlâ baş döndürücü kamçıladı. Çünkü o podyuma çıkınca, oradaki ortamı görünce, o boya kokusunu içinize çekinme hakkıyla müşterek cins bağımlılık üzere oluyor. Bu kere hâlâ baş döndürücü istiyorsunuz. Bir geçmiş yarışmama hazırlandığım genişliğinde hazırlanamadım, iş yoğunluğu olunca müşterek tomar çalışma gerçekleştirmek yerinde kaldım fakat içimdeki o hırsla sonuç dü ay ağırbaşlı müşterek halde hazırlandım. Şansımı denedim ve neredeyse Türkiye ikincisi oldum.”

“Türk'ün enerjisini göstereceğiz”

Elde etmiş bulunduğu başarılarla hâlâ baş döndürücü motive bulunduğunu aktaran Yılmaz, “Nitekim milli takımada girince haftaya İspanya'da müşterek milli takım yarışması var. İnşallah ülkemizi en güzel halde temessül edeceğiz. Şansım emir subayı giderse adım bekliyorum. Çok sıkıca müşterek yarış. 75. sene olması dolayısıyla baş döndürücü müşterek tomar ortaklık olacak, rastgele ülkenin müşterek numara ve ikincisi gelecek. Rakipler ağırbaşlı olacak, kaba müşterek yarışma olacak fakat ego de kendime güveniyorum. İnşallah Türk'ün enerjisini göstereceğiz” niteleyerek konuştu.

“Hastalar termin alırken ‘iri kocaman doktor' niteleyerek bahsediyor”

Yılmaz, hastalarıyla ortada yaşamış bulunduğu enteresan diyalogları da, “Hangi doktordan esna kabul kılmak istiyorsun' niteleyerek sorduklarında, ‘Var ya tek büyük yapılı, güreşçiye benzeyen, onu ver' diyorlar. Sağ olsun hastalarım beni seviyor. Çoğu beni tanıyor fakat tanımayanlar o halde seslenme ediyorlar. Zaman devir bana gelip ‘Çocuğumu spora yazdırayım mı?' diyenler oluyor. Ya da sporcular gelip kimi şeyler danışıyorlar. Bu benim hoşuma gidiyor tabii. Hem doktor adına hem spor dair kullanmakta olanları yönlendirebilmem, heveslendirme edebilmem beni motive ediyor. Herkese spor yapmasını haber mektubu ediyorum” laflarıyla paylaştı.
Vücut geliştirme sporuna maruz desteğin tam gelmediğini de tamlayan Yılmaz, destekle bu arada başarının artacağını laflarına ekledi.

Suat Metin - Ahmet Serdar Eser - Akif Yılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler