USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İbrahim Kalın: Finlandiya ve İsveç'le NATO müzakereleri sürecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusu ve Türkiye'nin endişeleriyle ait müzakerelerin süreceğini, Madrid Zirvesinin akıbet gün olmadığını söyledi.

İbrahim Kalın: Finlandiya ve İsveç'le NATO müzakereleri sürecek
20-06-2022 23:03
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusu ve Türkiye'nin endişeleriyle ilişik müzakerelerin süreceğini, Madrid Zirvesinin sonuç gün olmadığını söyledi.Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Belçika’daki Türkiye, Finlandiya ve İsveç görüşmesi sonrası izah yaptı.

Kalın, Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusu ve Türkiye'nin endişeleriyle ilişik müzakerelerin süreceğini, Madrid Zirvesinin sonuç gün olmadığını söyledi.

"İttifaka uzuv bulunan topu topu devletler bu prosedürleri izlediler"
İbrahim Kalın, Türkiye’nin NATO’nun tevessü politikasına için olmadığını anlatım ederek, “NATO’nun üyelik süreciyle ilişik ortaya koyduğu birlikte kadro ilkeler ve prosedürler var. İttifaka uzuv bulunan topu topu devletler bu prosedürleri izlediler” dedi.

"Terör eylemlerinin anlatım özgürlüğüyle alakası yok"
PKK'nın faaliyetleriyle ilişik İsveç'in çabucak etap atmasını beklediklerini, İsveçli yetkililerin de bu yönde ifadelerde olduğunu kail Kalın, "Terör örgütlerinin Avrupa'nın göbeğinde bu devletleri köle alırcasına birlikte çalışkanlık içinde olması ikrar edilemez. Umarım yıldırı eylemlerinin anlatım özgürlüğüyle alakası olmadığını görürler" ifadelerine arazi verdi.

"Terör örgütlerinin İsveç ve Finlandiya'daki eylemleri sonuç bulmalı"
AA'ya mucibince Kalın, "PKK ve FETÖ üzere yıldırı örgütlerinin İsveç ve Finlandiya'daki eylemleri sonuç bulmalı. Bundan sonraları sürecin seyri ve hızı, İsveç ve Finlandiya'nın atacağı adımlara bağlı. İsveçli yetkililer bizlere orak ayı ayında toy birlikte terörle savaş yasasının yürürlüğe gireceğini söyledi." diye ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler