USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Influencer'ların reklamları bireşimli zeka kullanılarak taranacak

Reklam sektörü, "influencer"lar çeşidinden meydana getirilen reklam faaliyetlerinin denetlenmesi üzere Sosyal Medya Reklamlarının Taranması Projesi'ni yaşama geçirecek. Projeyle influencer reklamları bireşimli zeka kullanılarak taranacak.

'Influencer'ların reklamları bireşimli zeka kullanılarak taranacak
19-01-2022 11:41
Ankara

Reklam Konseyi toplantısı, Ticaret Bakanlığı öncülüğünde, ilişik amme büyüklenme ve müesseselerinin temsilcileri, mahveden örgütleri, reklamcılık alanı temsilcileri ve gayrı paydaşların katılımıyla yapıldı.

"Dijital Dönüşüm Sürecinde Reklamlar" anne temasıyla meydana gelen toplantıda, aralarında medyanın sayısal dönüşümü, sayısal pazarlama, sayısal reklamların mahveden davranışlarına tesiri ve sosyal medya reklamlarının da bulunduğu mevzular ele alındı.

Konseyde, reklam denetiminin etkinliğinin artırılması ve güçlendirilmesi amacıyla "Sosyal Medya Reklamlarının Taranması Projesi"ne bağlı çalışmaların yapılması sonucu alındı. Konseyin kaynak niteliğindeki kararları, Ticaret Bakanlığınca bilim ve gereği düşüncesince ilişik büyüklenme ve kuruluşlara mukayyet adına gönderiliyor.

"Reklam sahteciliğine ilaç alınmalı"

Reklamverenler Derneği (RVD) ve Dijital Pazarlama İletişim Platformu (DPİP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, AA muhabirine, sayısal ekosistemin güvenilmez çabucak büyüdüğünü ve kesiksiz toy muhteva üretildiğini söyledi. Türkiye'de genel ağ kullanması ve taşınabilir cihazlar üstünden günce genel ağ kullanımının evren averajının aşırı üstünde bulunduğunu tamlayan Pura, Kovid-19 salgınının da etkisiyle sonuç dü yılda bu piyasanın göstergeç ve sayısal mecralarda büyüdüğünü anlatım etti.

Pura, Türkiye'de 22-23 bilyon liralara vasıl birlikte piyasa kütlesinin bahis konusu bulunduğunu dile getirerek, reklam sektöründeki kâffesi paydaşların, büyümenin mıhlı ve kontrollü olmasını istediklerini söyledi. Konseyde birtakım taleplerini de dile getirdiklerini aktaran Pura, şöyleki konuştu:

"Reklam Konseyi toplantısında karşılıklı medya ölçümü düşüncesince çabucak harekete geçilmesi gerektiği, dernekevi yayıncıların dijitalleşme doğrultusunda enfrastrüktür yatırımı düşüncesince teşviki, ajansların uygulayım bilimi ve insanoğlu deposu yatırımlarının artırılması, bu piyasanın faiz hızını karşılayabilecek kabiliyet havuzunun oluşturulması, reklam sahteciliği üzerine alınacak önlemlerle emniyet ortamının sağlamlaştırılması, reklam obstrüksiyon eğiliminin azaltılması düşüncesince kâffesi taraflarca gerekenlerin yapılması, reklam engellemelerinin ve bu işlerden tahsil edilen vergilerin baştan gözden geçirilmesi mevzularını değerlendirerek, bu piyasanın istikbaline değgin berk birlikte asliye atma töreni yaptık."

"Bilinçlendirilmeleri gerekiyor"

Pura, Konseyde görüşülen Sosyal Medya Reklamların Taranması Projesi'ne bağlı de şunları kaydetti:

"Reklamverenler Derneği, Reklam Özdenetim Kurulu ve Dijital Pazarlama İletişimi Platformu teşrikimesai çerçevesinde, Ticaret Bakanlığı çeşidinden piyasaya çıkan Sosyal Medya Etkileyicileri Hakkındaki Kılavuz sonrası, bu bölgede meydana getirilen haberleşme faaliyetlerinin denetlenmesi ve 'influencer'ların akıllıca yönde bilgilendirilmesi icap ettiğini gözlemledik. Bu toy çalışmayla influencer reklam emekleri bileşimli zeka kullanılarak taranacak, ilkin yasalı tensikat iktisap etmek kabilinden öz teftiş esaslarına karışabilme aceleci ve havadan halde strateji edilecek, yanıltıcılıkla ilişik lüzumlu aksiyonlar vaktiyle alınacak ve nihai tüketicilerin yanıltılmasının önüne geçilecek. Denetimsiz ve tedricen büyüyen birlikte pazardan bahsediyoruz. Hayata geçirmeyi planladığımız bu sistemin, hem 'influencer'ın kendisi düşüncesince aynı sürede sosyal medyada canlı haberleşme emekleri işleyen reklam verenler nehiy her insana faydasının olacağını düşünüyoruz. Aslında 'organize reklam veren' ismini verdiğimiz iri markalar influencer ortaklı çalışmalarında enine boyuna itinalı ancak mutedil ve ıvır zıvır ölçekli markaların YANLIŞ ve kusur manipülatör uygulamaları var. Dolayısıyla bilinçlendirilmeleri gerekiyor ki birlikte derinti ukubet ödemekten de kurtulsunlar."

Bu bağlamda, Avrupa'da geçer not yazılımın adaptasyonu yahut Türkiye'de üretilecek toy birlikte yazılım üzerine görüşmelerin bitmeme ettiğini tamlayan Pura, "Yakın sürede değişmeyen alınır ve uçucu emekleri başlatırız umudundayız." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler