USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kamu Başdenetçisi Malkoç: 28 Şubat, FETÖ yıldırı örgütünün çarpış düşüncesince yetişim meydana getirdiği dönemdir

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "28 Şubat, FETÖ yıldırı örgütünün vuruş düşüncesince yetişim icra ettiği dönemdir. O stajdaki tecrübeleriyle 15 Temmuz'u hazırladılar ve yaptılar." dedi.

Kamu Başdenetçisi Malkoç: 28 Şubat, FETÖ yıldırı örgütünün çarpış düşüncesince yetişim meydana getirdiği dönemdir
01-03-2022 12:05
İstanbul

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, İstanbul Üniversitesi (İÜ) ve Hukukçular Derneğince İÜ Rektörlük Binası Doktora Salonu'nda planlı "25. Yılında 28 Şubat Paneli"nde icra ettiği konuşmada, Türk politik tarihinin darbelerle kırcı bulunduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) içindeki yanında ekip çetenin, 28 Şubat'ta hukukun haricinde yanında yapılanmayla Batı Çalışma Grubu'nu oluşturarak yıldırı estirdiklerini dile getiren Malkoç, başlarında Çevik Bir'in bulunmuş yer aldığı yasa dışı yanında ekip olduklarını söyledi.

TSK'yı tutu alarak tanklar ve süngüyle demokrasiye saldırdıklarını, 28 Şubat'ın bire yanında sürede yanında İslam kini ve Müslümanlığa doğrudan yanında hücum olduğuna dikkati çekici Malkoç, "Temel adalet ve hürriyetleri ortadan kaldırarak, salat kılanlar kamudan görevden atılmış, 12 yaşından önemsiz evlatların Kur'an okuması yasaklanmış, Kur'an kursları ve önder hatiplerin üzerinde beton dökülmüş, başörtülülere zulmedilmiş, cami yapımına sınırlama getirilmiş, yavrusu martir bulunan anne-baba, başörtülü ve sakallı yer aldığı düşüncesince o şehidin törenine alınmamıştır." sanarak konuştu.

Ülkeyi "cehenneme" döndürdüklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koşuk okumuş yer aldığı düşüncesince hapse konulduğunu, Refah Partisi'nin ceride kupürleriyle nahak yere kapatıldığını aktaran Malkoç, rahmetli Necmettin Erbakan'ın politik yaşamını ve partisinin kapatılma sürecinde yaşadıklarını anlattı.

"80-90 yaşını geçti, çıksınlar' sanarak kampanyalar yapılıyor. Bu cins kampanyalara gözümüz tok"

"Demokrasiye boy bos verildi fakat tankla verilmedi aşırı şükür, sandıkla verildi. Milletin oyuyla verildi." diyen Malkoç, arkası sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o fasıl Başbakan bulunduğunu ve 28 Şubat'ın tortularını söküp atmaya başladığını söyledi.

Malkoç, nice hakkın iadesi ve hukuksuzluğun ortadan kalkması düşüncesince kanuncu tensikat yapıldığını, mağduriyetlerin ehemmiyetli seviyede giderildiğini belirterek, şu halde bitmeme etti:

"Silah diretmesiyle Erbakan Hoca'nın hükümetini indiren o generaller, savcılar çeşidinden yakalarından tutuldu, maznun sandalyesine oturtuldu, yargılandı. Verilen ahkâm Yargıtayca onaylandı ve hapse girdiler. Rütbeleri de söküldü. Şimdi sağda solda duyuyorsunuz, '80 yaşına geldi, 90 yaşını geçti, çıksınlar' sanarak kampanyalar yapılıyor. Adalet yerini bulacak. Adli Tıp Kurumu değişmeyen verir 'Tek başına hapiste kalamıyor' diye, o ayrı. Mahkeme değişmeyen verir, ayrı fakat bu cins kampanyalara gözümüz tok."

Kamu Başdenetçisi Malkoç, 15 Temmuz'a gelinirken FETÖ örgütünü yanında güzel hissettiklerini belirterek, "28 Şubat, FETÖ yıldırı örgütünün vuruş düşüncesince yetişim icra ettiği dönemdir. O stajdaki tecrübeleriyle 15 Temmuz'u hazırladılar ve yaptılar fakat aşırı şükür karşılarında ölümü hücre alan, ferasetiyle dirayetiyle cesaretiyle milleti demokrasiye erbap çıkması düşüncesince alanlara çağırma fail Recep Tayyip Erdoğan vardı." dedi.

TBMM'de hazırlanmakta bulunan raporda, 28 Şubat'ın Türkiye'ye zararının 400 bilyon dolar adına tabir edildiğini aktaran Malkoç, 28 Şubat darbesi olmasaydı ahit Türkiye'de adam başı sakıt ulusal gelirin 18 yahut 20 bin dolar olacağını kestirim ettiğini dile getirdi.

Türkiye'de yanında şimdi havadan hafif vuruş olamayacağını tabir fail Malkoç, "Çünkü bu kavim 15 Temmuz'da darbecilere ne yapılması icap ettiğini gösterdi. Çünkü Türk yargısı darbecileri yakasından tuttu, maznun sandalyesine oturttu, yargıladı, hapse koydu, rütbelerini söktü." halinde konuştu.

"Yaşananları unutmamak ve unutturmamak herkesin sorumluluğu"

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise 28 Şubat'ın Türk milletinin bütünlük ve beraberliğiyle kaldırılmış edilmiş yanında proses bulunduğunu söyledi.

Bu sürecin Türk milletinin öz inancıyla kültürüyle öz değerleri ve geleceğe müteveccih ümitleriyle zıtlaşan ve bunlara son koymaya çalışanların gerçekleştirdiği, bin sene süreceği söylenen yanında harekatın zamanı bulunduğunu tabir etti.

Bu harekatın, milletin öz öz değerlerine erbap çıkması, birbirinin değerini bilmesi ve beraberce cereyan etmesiyle kaldırılmış edildiğini tamlayan Ak, şu halde bitmeme etti:

"Yaşananları unutmamak ve unutturmamak herkesin sorumluluğudur. Ülkemiz tarihten buyana iç ve aut tehditlerin odağında bulunmuştur. 28 Şubat'tan seneler sonraları 15 Temmuz sürecinde de bu boyut aşırı belirgin yanında halde kendisini göstermiştir. Devletimiz ve milletimiz, şükürler olsun ki etraflı bu planları boşa çıkarmayı bilmiştir. Bu cins hareketleri aksine çevirmeyi başaran ve el erki bilincini geleceğinin teminatı adına gören milletimiz, ülkemizin üzerinde planları olanların çekincesi ve korkusu olmuştur."

Prof. Dr. Ak, düzenledikleri belirgin oturum ve "28 Şubat, Sükut İkrardan Gelmez" foto sergisinin, eskiden yaşanmış bulunan bu cins süreçlerin unutulmaması, unutturulmaması ve tekrarlanmaması bilincini kuvvetlendireceğine inandığını dile getirdi.

"28 Şubat, demokrasinin, hukukun ortadan kaldırıldığı süreç"

Hukukçular Derneği Genel Başkanı Ahmet Yılmaz ise 28 Şubat postmodern darbesinin ahbaplık ve el erki tarihinde karaca yanında karaltı bulunduğunu tabir etti.

Yılmaz, "insanların esas adalet ve özgürlüklerinin elinden alındığı süreç" adına tanımladığı 28 Şubat ile ilişik şu halde konuştu:

"28 Şubat, demokrasinin, hukukun ortadan kaldırıldığı, askıya alındığı süreçtir. Yargı bağımsızlığının, bilgili tarafsızlığının bulunmadığı sürecin adıdır. 28 Şubat, hakimlerin brifing kabul etmek yoluyla kanma oluşturdukları dönemdir. 28 Şubat, ceride kupürleriyle, yanında hukukçuya yakışmayacak üslupla, tek şiddete bulaşmamış yanında partinin kapatılmasına bağlı iddianamenin düzenlenmiş yer aldığı dönemdir. 28 Şubat Milli Eğitim'in kitaplarında arazi meydan şiiri okumuş yer aldığı düşüncesince politik yasaklı bir vaziyete mevrut şehremaneti başkanının bulunmuş yer aldığı dönemdir. 28 Şubat, devletini ve milletini muhip kişilerin çabucak inanılmış yer aldığı değerleri yaşamaya himmet etmiş yer aldığı düşüncesince büyüklük kadrolarından, emniyetten, askeriyeden atılarak, riyakar, ikiyüzlü, sahtekar yanında binanın önünün açılması yoluyla 15 Temmuz'da FETÖ yıldırı örgütü adına karşımıza çıkmasını kolaylaştıran süreçtir."

Kamu Başdenetçisi Malkoç, İÜ Rektörü Prof. Dr. Ak ile beraberindekiler, İÜ Rektörlük Binası'ndaki "28 Şubat, Sükut İkrardan Gelmez" foto sergisini de gezdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler