USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kemal Kılıçdaroğlu: 'Demirtaş ile en çok görüşen milletvekilleri CHP’li vekillerdir'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programları dahilinde gençlerle basına boğunuk birlikte araya geldi. Kılıçdaroğlu, öğrencilerden mevrut 50 suali birlikte tane on paralık cevapladı. Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş sorusuna, “Selahattin Demirtaş'?

Kemal Kılıçdaroğlu: 'Demirtaş ile en çok görüşen milletvekilleri CHP’li vekillerdir'
11-03-2022 11:33
Dün akşamdan buyana Diyarbakır'da mevcut CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programları dahilinde gece ezanı saatlerinde birlikte otelde gençlerle basına boğunuk birlikte araya geldi. Kılıçdaroğlu, gençlerden derece almış olduğu 50 suali biricik göz boncuğu cevapladı. 'İktidara geldiğinizde Selahattin Demirtaş'ı başıboş bırakacak mısınız' sorusuna, Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın göz boncuğu suçu olmadığını, göz boncuğu günahı olmadığını, Demirtaş, Osman Kavala kabil nice mahkumu başıboş bırakacaklarını söyledi.

“Demirtaş ile en fazla aşırı görüşen milletvekilleri de CHP'li vekillerdir”

2016 senesinde birlikte kanun değişikliği geldiğini tamlayan Kılıçdaroğlu, “Diyelim ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığını kaldıracağız. Getirirler Meclis'e, Meclis'te yarıdan dahası el kaldırsa otomatik şekilde dokunulmaz kalkar. Dolayısıyla Selahattin Bey'in içeride tutulmasının esas sebebi şu, göz boncuğu suçu yok. Hiçbir günahı yok. Zaten kaza da bunu onama etti. 'Cumhurbaşkanı talibi üstelik olabilirsiniz' dedi. ‘Ben seni reis yaptırmayacağım' dedi. Madem anca söyledin. Ben de seni içeride tuttururum dedi. Selahattin Demirtaş'ı da, Osman Kavala'yı da, askeri öğrencileri de, gazetecileri de ne derece haksızlığa düçar onlara layıkıyla fikir mahkumları varsa, tamamını başıboş bırakacağız. Selahattin Demirtaş ile en fazla aşırı görüşen milletvekilleri de CHP'li vekillerdir. Onu da bilmenizi isterim” dedi.

“PKK birlikte yıldırı örgütüdür”

Bir gencin ‘PKK yıldırı örgütü müdür?' sorusunu cevap veren Kılıçdaroğlu, “Bizim partimizin düşüncesine göre, PKK birlikte yıldırı örgütüdür. Sadece bizim partimize layıkıyla değil, sağlam baş döndürücü ülkede de yıldırı örgütü adına geçmektedir. Bir arkadaşımız ‘bir HDP'li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı, bozukluk CHP'li vekiller el kaldırdı' dedi. Bir milletvekilinin elinde etraflıca namlulu silahlarla foto çektirmesi akıllıcasına değil. Ben de yapsam suçtur. Siz de yapsanız suçtur. Dolayısıyla hakeza birlikte levha hukukun üstünlüğünün tartışıldığı birlikte yerde onama edilemez. Suriye ile ilişkilerimizi banko düzelteceğiz. Türkiye'de tahminî 6 milyon 300 bin yöresinde Suriyeli kardeşimiz var. Kendi engellenmeyen iradeleriyle ülkelerine göndereceğiz. Ülkelerine gidecekler. Bunun madun yapısını oluşturduk. En sonuç Gara operasyonuna üzerine çıktık. Ama ülkemize üzerine da birlikte gözdağı var ise buna da üzerine çıkacağız. Benim de, partimizin de fikri bu” niteleyerek konuştu.

“Diyarbakır'da birlikte vekilimiz üstelik yok”

12 senedir Diyarbakır'a gelmediniz sorusunu cevap veren Kılıçdaroğlu, laflarını şu şekilde sürdürdü:

“Aslında beş altı yol Diyarbakır'a gelmiştim. Ama eyitmek ki o devir düzlem baş döndürücü elverişli değildi. Benim açımdan elverişli değildi. Belki Diyarbakırlılar açısından elverişli değildi. Bir fasıl tığ göğsümüze CHP rozetini takıp değil Diyarbakır'a, Sivas'ın bu bölümüne üstelik geçemiyorduk. Son 10 yılda değişim işlemi canlı öğür Cumhuriyet Halk Partisidir. Diyarbakır'a gelmedik ve gelmemenin de bedelini ödedik. Bir milletvekilimiz üstelik yok. Kabahat bizim. Nur arkadaşımız, ‘6 öğür var. HDP'yi bozukluk çağırmadınız?' dedi. Güçlendirilmiş milletvekili meslek emek vermesi zarfında HDP yoktu.

Güçlendirilmiş milletvekili sistemin emek vermesi tahminî 3-4 aydır bitmeme ediyor. 6 partinin umumi reis yardımcıları vardı, HDP yoktu. HDP'nin yardım vermediği, çalışmasında olmadığı birlikte masaya HDP'yi ne çağıralım. HDP diyecek ki, ego on paralık bakmadım, görmedim. HDP demincek üçüncü ittifakı kuruyor. Üçüncü ittifakı kurmasını isteriz. İki ayrı güruh yaptılar. Biz HDP ile dört başı mamur siyasal partilerle görüşen biricik partiyiz. HDP ile de görüşürüz. HDP'nin kapatılmasına, kayyum atanmasına karşıyız. Seçimle mevrut seçimle harcama dedik.”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, basına boğunuk gençlerin sorularını cevapladıktan sonraları otelden ayrılarak bambaşka birlikte programa geçti.

Rıdvan Kılıç - Murat Başal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler