USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Lise öğrencilerinin başarıları Cumhurbaşkanlığı tarafından taçlandırıldı

Bilimsel manada millî ve arsıulusal kurda derecelere giren ortaöğretim öğrencilerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar tarafından TEKNOFEST'te Cumhurbaşkanlığı ödülü arz edildi.

Lise öğrencilerinin başarıları Cumhurbaşkanlığı tarafından taçlandırıldı
28-09-2021 10:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda bu sene dördüncüsü planlı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'21'e katıldı. Erdoğan, Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile ilmî planlar ve yarışmalarda aşama elde fail ortaöğretim öğrencilerine ödüllerini de sunma etti.

Kutup araştırmalarında meteoritlerin şimdi havadan bulunabilmesi düşüncesince geliştirdikleri plan ile TÜBİTAK yarışmalarında birincilik ödülü meydan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 10. dershane öğrencileri Şeyhmus Evren Alhas, Mehmet Metehan Kır ve Eren Tığlı da Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüllendirildi. mükafat alanlar ortada başkaca 2021 senesinde Uluslararası Fizik Olimpiyatları (IPho) ulusal takımında arazi alarak madalya meydan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Eser İlke Genç, Alper Tezcan, Yaman Bora Otuzbir ve Emir Akdağ ve Uluslararası Bilgisayar Olimpiyatlarında (IOI) madalya almaya doğruluk ele geçiren Ege Kabasakaloğlu da arazi aldı.

Drone yazılımı ile bilgelik kullanmakta olanları meteor taşı parçaları şimdi çelimsiz sürede bulacak
TEKNOFEST kapsamında polar araştırmalarına yardım sağlayıcı projelerini nakil olanağı bulduklarını kail Eren Tığlı projenin gayesi karşı bilgilendirmelerde bulundu. Tığlı, “Antarktika'da mevcut araştırmacıların ortak problemine deva anımsamak istedik. Araştırmacılar sonsuz sakıt meteorları dercetmek düşüncesince iri alanları yayan yahut araçlarla büküm ediyorlar. Bu bölgede tarama gerçekleştirmek aşırı ortak tomar iş ve insanoğlu gücü gerektiriyor. Bunu kolaylaştırmak düşüncesince ortak drone yazılımı hazırladık. Bu janr projeleri yaparken başta derecelere dönüşmek yalnızca dereceye girmesek fark ortak şeyleri keşfetme duygusu fark aşırı iyi ortak duygu. İnsanlığa ve bilime yardım elde etmiş oluyoruz” dedi.

Mehmet Metehan Kır da yazılım karşı etraflıca bilgilendirme yaparak, “Bir İHA'ya yahut drona takılan ortak alıcı aracılıyla rastgele ortak alanı tarıyoruz. Görüntülerini çekiyoruz. Sonra çektiğimiz görüntüleri yazdığımız yazılıma gönderiyoruz. Nesne tanımına cemaat ortak yazılım. Gösterdiğiniz ve onun hafızasında bulunan nesneleri tanıyabiliyor. Bu ayrıcalığı sebebiyle o görüntülerdeki meteor taşı olabilecek objeleri tanıyıp bilgelik insanlarına çav veriyor aşırı havadan ortak halde de bölgeleri bulunmuş oluyor. Herhangi ortak insanoğlu gücü gerektirmiyor. Direk benek atışı halinde hedeflerine ulaşılabilirler ve hem insanoğlu gücü bununla beraberinde devir namına aşırı iri ortak hasılatları oluyor” halinde konuştu.

“Desteklerini esirgemeyen okulumuza aşırı teşekkürname ederiz”
Son namına Evren Alhas ise yazılımı denediklerinde müspet neticeler aldıklarını anlatım ederek, “Biz bu projeyi internetten bulduğumuz fotoğraflarla denedik ve müspet neticeler aldık. Kendimiz bireşimli namına oluşturduğumuz fotoğraflarda da denedik onlarda da dava yok. Yapmış olduğumuz tetkikat ve icraat kararında aldığımız ödüllerden ve başarılardan ötürü aşırı bahtiyar ve gururluyuz. Bizden bu vakte genişliğinde desteklerini esirgemeyen okulumuza ve öğretmenlerimize aşırı teşekkürname ederiz” sanarak konuştu.

“Kendi performans kabil alım çalım ve mevki duydum”
Proje öğretmenleri bulunan enformatik teknolojileri öğretmeni İsmihan Bahar Turgut da öğrencilerinin başarılarının aşırı alım çalım donör bulunduğunu dile getirerek, “Bu süreçte öğrencilerim lüzum yazılım lüzum grup emek vermesi ile baş başa bu arada ortak emek vermek yapmayı öğür oldular. Geliştirdikleri projede meteor taşı kontrol kısmında hakkıyla orada etkin bilgelik insanlarına yardım sağlayacak ortak plan desteği elde etmiş oldular. Bu süreçte onların motive olması, hakkıyla uygulanabilir ortak plan yapmaları beni de aşırı bahtiyar ediyor ve şimdi aşırı plan gerçekleştirmek düşüncesince hepimizi isteklendirme ediyor” dedi.

Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye'yi gururlandıran çoluk çocuk de unutulmadı
Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda Bilgisayar branşında sim madalya meydan 12. dershane talebesi Ege Kabasakaloğlu ise Cumhurbaşkanlığı'nın, başarılarının gerisinde olmasından ötürü aşırı bahtiyar bulunduğunu anlatım etti. Kabasakaloğlu başkaca katılmış bulunduğu konkur hakkında, “Uluslararası Bilim Olimpiyatları ismi altında nice konkur düzenleniyor. Hepsi de şahıs dallarında liseli öğrenciler düşüncesince en prestijli yarışmalar. Bu müsabakada da olimpiyat formatı kabil muhtelif dallarda sorular çözmeniz isteniyor. Türkiye'de de TÜBİTAK bu yarışmalara grup kurmak düşüncesince sınavlar düzenliyor. İlk beşe girenler de yarışmalara gidiyor. 320 elçi ortada rastgele kategoriye ayrı derecelendirme ve madalya veriyorlar” niteleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

“Takip edilip, ödüllendirilmek ülkedeki asliye bilimin gelişim göstermesi düşüncesince aşırı önemli”
Yaman Bora Otuzbir ise başarılarının izleme edilmesinin ülkedeki asliye bilimin gelişim göstermesi noktasında aşırı ehemmiyetli bulunduğunu söyleyerek, “Uluslararası hikmet olimpiyatlarında sim madalya aldım. Bu olimpiyatlar bire ortak sporda bulunduğu kabil ayrımlı ülkelerden mahsus sayıda elçi ile planlı ortak yarışma. Fizik kategorisinde iptidai insanoğlu katılma sağladı. Ülkemizi asimilasyon ediyoruz. Ben de 350 insanoğlu ortada sim madalya aldım. Oldukça görkemli ve mutluyum. Hem ülkemi asimilasyon edebildiğim düşüncesince bununla beraberinde kendim çalışıp ortak şeyler başardığım için. TEKNOFEST'te Cumhurbaşkanlığı da bizlere gene rütbe verdi. Bu mevzuda aşırı gururluyum. Ayrıca başarılarımızın izleme edip, ödüllendirilmesi ülkedeki asliye bilimin gelişim göstermesi düşüncesince aşırı önemli” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler