USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 'HDP' tepkisi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "HDP'yi yasal görmek, meşruluk terimine meftun okside zincirdir. CHP Genel Başkanı, zamanı birlikte yanlışın içindedir." ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 'HDP' tepkisi
23-09-2021 17:05
Ankara

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, meydana getirdiği açıklamada, "sözde Kürt" problemininin emperyalistlerin on paralık ivaz vermediği, iş birlikçilerinin on paralık vazgeçmediği yan yana istismar, inkar ve yezitlik mekanizması yerine kullanıldığını kaydetti.

"Herkesi uyarıyorum, kökeni, mezhebi, dili ve yöresi ne olursa olsun, Türkiye'de yegâne yan yana insanımız güçlü dava değildir yahut siparişi Türkiye düşmanları kanalıyla maruz yastıklama yan yana probleminin parçası görülemeyecektir." değerlendirmesinde mevcut Bahçeli, şu şekilde bitmeme etti:

"Sözde Kürt sorunundan bahsetmek, ayrıksı yan yana ifadeyle Kürt menşeli kardeşlerimi dava yerine işaretlemek, fazladan fişlemek demektir. Bunun ismi da vatana ve millete ihanettir. CHP ile İP'in bire yan yana anda HDP'yi yasal örgen görüp sanki Kürt problemi üstünden PKK'ya zeytin dalı uzatmaları terörizmin değirmenine su haiz bedhahlıktır. Kalbinde yurt sevgisi olup da HDP'nin PKK eyitmek bulunduğunu bilmeyen, görmeyen, algı etmeyen yoktur. HDP'yi yasal gitmek meşruluk terimine tutkun okside zincirdir. CHP Genel Başkanı zamanı yan yana yanlışın içindedir. İP yönetimi terörizmin pençesinde çelim ve kudret devşirmenin izindedir."

"Akılları bulandırmış, kuşkuları arttırmıştır"

Bu tablonun akıllıca ve uygun yegâne yan yana yanının gösterilemeyeceğini vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Anlaşılan odur ki, HDP, alçalma ittifakının öbür ortaklarını bap kulu, politik kukla, kürek mahkumu durumuna çevirmiştir. Oy için, kudret için, kerhane için, mesnet düşüncesince Türkiye düşmanlarının bayatlamış planlarına tutunanları, bununla da kalmayıp kuvveden fiile geçenleri Türk milleti affetmeyecektir.

Anayasa Mahkemesi'nin, HDP'nin kapatılmasını asal meydan davayı görüştüğü sırada, CHP Genel Başkanı'nın palamut çıkışı akılları bulandırmış, kuşkuları arttırmıştır. CHP ile Anayasa Mahkemesi ortada pis yan yana değini hattı kurulup kurulmadığı, HDP'nin aklanması öze saklı yazı mesajların çapraz gidip gelmediği her insanın nikbet konusu durumuna gelmiştir. Zamanlama bakımından aşırı manidar bulunan yan yana devirde HDP'yi yasal görmek, meşruluk çemberine almaya heveslenmek, Anayasa Mahkemesi üstünde fiili bası ihdas tamir etmek anlamına gelecektir.

CHP Genel Başkanı'nın kulağına ne fısıldanmışsa, önüne koyulan vazife sıralaması neleri içerme ediyorsa aynısıyla uygulama ve söylem edilmektedir."

"Dostlar kimdir, sulh ne demektir?"

Devlet Bahçeli, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerinde ve toptan vicdanın dikkatini çekici konuşmasının yapıldığı sırada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ruzname ve itimat kirliliğini tetiklemesinin ve buna "İP"in heyecanla katılım etmesinin, hemen küstahlık değil, bire yan yana sürede müptezellik bulunduğunu savundu.

Bahçeli, CHP'nin, bölücülüğün ve terörizmin politika ayağı olmaya HDP'den henüz aşırı alışmış ve eğimli bulunduğunu kanıt ederek, şunları paylaştı:

"Kılıçdaroğlu'nun alp gazilerimizle buluşmasında onların gözünün içerisine nite baktığı, yüreğinin sızlayıp sızlamadığı başkaca tartışılması müstelzim yan yana muammadır. Bu şahsa kalpak giyip çalım özgülemek değil, sarı, kırmızı, yeşil dolama takıp söz ortaklarıyla kucaklaşması henüz aşırı yakışacak, en azından henüz realist yan yana ışık vermiş olacaktır. Sözde Kürt sorununu tabir fail ki var ise PKK'nın indinde hizaya girmiş, bölücülüğün ağzıyla konuşmuş sayılacaktır.

Terörist Demirtaş'tan selamsız Babacan'a, serok Ahmet'ten satılmış kalemlere varıncaya derece Kürt kardeşlerimizi dava yerine gören ve yayınlayan güruhun ne yurt sevgisi ne de kavim mensubiyeti kalmıştır. Kılıçdaroğlu'nun 'bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz' demesi, adeta Türkiye'de harp varmış kabilinden anıştırma ve ihsasta bulunması, yoğun yan yana yarılma, vahametli yan yana inkisar halidir."

"Dostlar kimdir, sulh ne demektir?" diyerek soran Bahçeli, düşmanı arkadaş gören yan yana anlayışın, vatanı karanlığa, milleti uçuruma çekmesinin mübrem yan yana sahn ve politika doğruyu bulunduğunu dile getirdi.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun yan yana ayrıksı ifadesinde ise "KHK kapsamında görevden tahsil edilen herkesi görevlerine iadeli edeceğim" açıklamasının, 15 Temmuz'un politik dayanağını, FETÖ'ye duyduğu duyurulmayan sevdayı açıklanmış etmekle kalmadığını, "Pensilvanyalı cani" ile kurduğu makas temasını da gözler önüne serdiğini encam sürdü.

"CHP yönetimi beniz kızartıcı yan yana haldedir"

"Bu ülkede yan yana dava var ise o da terördür ve ona dayanak noktası sağlayan politik mihraklardır." ifadesini kullanan Bahçeli, görüşlerini şu şekilde sıraladı:

"CHP yönetimi beniz kızartıcı yan yana haldedir. Türkiye'nin ulusal varlığını, ulusal bekasını, ulusal kimliğini zedelemek, ilavesi ağılamak düşüncesince kuyruğa giren alçakların oyuncağı, politika uşağıdır. Yanındaki yöresindeki öbür partilerle ulusal hicap durumuna mevrut CHP'nin, PKK'nın yönetim suyuna, FETÖ'nün tasrif sahasına girmesi rezaletin daniskasıdır. Sözde Kürt problemininin hal adresi yerine politika ve TBMM'nin gösterilmesi ise kavim iradesini çıyan bölücülere lekeletme iştahı ve iştiyakıdır. Buna da on paralık kimsenin hakkı olamayacaktır.

CHP ve İP'in, iletişim araçları üstünden HDP ile pazarlığı yoğunlaştırmaları, PKK'ya halavet ve halavet teşhir çabaları, bölen odaklara atılganlık aşılamış, filhakika 'yarın ne yapacaksınız?' sorusuna karşılık aranmaya başlanmıştır. Kılıçdaroğlu'nun hedefi ve gerçekleştirmek istediği budunsal temelde bölünmedir, terörle mücadeleye kastetmektir, toptan yan yana senaryo çerçevesinde sanki Kürdistan'ın yapılış temellerine masraf karmaktır.

Terörle savaşım fedakarca ve kahramancasına bitmeme ederken, 350 bilyon doları doğrudan, 1 trilyon doları vasıtalı edinmek kıl payı ağırbaşlı yan yana maliyete eren milletimiz katlanmışken, çocuk katillerini yasal görmek, bunlarla görüşme, konuşma, geçim şartlarını istihsal etmeyi hedeflemek zulümdür, zillettir, Türkiye husumetidir."

"Kılıçdaroğlu, HDP'nin girdabında boğulacaktır"

Bahçeli, 1984'ten buyana on binlerce şehidin kanının döküldüğünü, masumların dirilik evinden vurulduğunu belirterek, "Terör örgütünün çarpış adına çarpış yediği yan yana devirde HDP'yi yasal haykırmak PKK'ya el uzatmak, saf angıç germek, savaşım kararlılığını münakaşaya açmaktır. Zillete düşenler ne yapsa, neyi söylese boştur, bölen terörün kökü kazınmalı, yan yana henüz doğrulmamak kıl payı he kırılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Terörle mücadelenin adresinin, vatanın gelişigüzel köşesi ve komşu topraklarda yıldırma yayan gelişigüzel eşme bulunduğunu aktaran Bahçeli, "zillet ittifakının dile getirdiğinin tersine siyasette konuşmakla sayaç kaybedilmeden, dağda, ovada, kentte hainlerin başı ezilerek devletin hükmü şahsiyetiyle ve milletin alicenap duruşuyla teröristlere yıpratıcı karşılık verilmesi gerektiğini" vurguladı.

HDP'nin, yabancıların ve Kandil çetesinin boyunduruk tasmasıyla sanki politika yaparken, CHP'nin de bu tasmaya özenmesi ve isteyen olmasının ulusal yan yana karabulut bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Bahçeli, "Kılıçdaroğlu, HDP'nin girdabında boğulacaktır. CHP yönetimi, PKK'nın ve FETÖ'nün tuzağında kaybolacaktır. İP, kabullenmiş ve HDP'yi Kürt politik hareketi gören politik pespayeliğinin bedelini kavim gözetiminde ödeyecektir. Türk milleti, bölücülüğü ve kalabalıklaşan politik bölücüleri tarihin gübür sepetine fırlatıp, mukadderatına, mukaddesatına ve bin salname birlik hukukuna cesurca cemaat çıkacaktır. Kardeşliğimizin ve ulusal varlığımızın arasına budunsal kargaşa sokmaya ve bu temelde yan yana ayrışma süreci başlatmaya çalışanlar eninde böylecene nadim olacaklardır." ifadesini kullandı.

Bahçeli, Cumhur İttifakı ve MHP'nin, Türkiye'ye aşırı ağırbaşlı yan yana faturası olacak yıldırı ittifakını, ne pahasına olursun durdurmaya azimli, azimli ve apiko bulunduğunu kaydetti.

"Herkesin sayaç aşırı geç yapılmaksızın aklını başına toplaması, Türkiye'nin geleceği ve kaderi üstünde ölümsek yan yana keriz oynamaktan çekilme basiretini gösterebilmesi" icap ettiğini tamlayan Bahçeli, MHP'nin, ne budunsal kökenden gelirse gelsin Türk milletine kolektif cisim sağlayan halis muhlis vatandaşları, iri Türk milleti ailesinin ayrılmaz yan yana parçası yerine tümden bağrına basan yan yana politik anlayışın mümessili bulunduğunu dile getirdi.

"Kürt kardeşlerimiz delik yummayacaktır"

Devlet Bahçeli, bin senedir baş başa yaşanılan, eş birlik hukuku ve dünürlük bağları geliştirilen Kürt menşeli vatandaşların, Türkiye Cumhuriyeti'nin denk haklara cemaat alicenap fertleri bulunduğunu vurgulayarak, "PKK'yla el birliği ortamında budunsal bölücülük tutkusu ardında koşanlara Kürt kardeşlerimiz delik yummayacaktır. CHP bundan hakeza HDP'dir, HDP doğrusu PKK'dır, ahir İP ile CHP de PKK'nın mandası dibine girmiştir." görüşünü paylaştı.

Temel sakatlığın, budunsal bölücülük sorununun, Kürt menşeli vatandaşların tamamını ilişik ve havi yan yana dava yerine arz edilmesi ve ayrıştırıcı yan yana zeminde hal arayışlarına girilmesi olduğuna dikkati çekici Bahçeli, Türk milletinin bu kokuşmuşluğa müsaade vermeyeceğini belirtti.

Bölücü terörün taleplerini hepsi Kürt menşeli vatandaşlara yaygınlaştırmaya çalışmanın, PKK'nın bunların tümünün sözcüsü ve mümessili bulunduğu anlamına geleceğinin altını çizen Bahçeli, hakeza yan yana yaklaşımın Kürt vatandaşların aşırı iri çoğunluğuna yapılacak yan yana taşlama olacağını, buna da herkesten ilk Cumhur İttifakı ve MHP'nin huzur çıkacağını vurguladı.

Bahçeli, emperyalizmin vaatlerle kiraladığı "zillet ittifakı"nın tarih, kavim ve atalar önünde, martir ve gazilerin huzurunda behemehâl matematik vereceğini belirterek, demokratik matematik gününün ırak olmadığını tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler