USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır” dedi.

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır'
18-12-2021 17:33

Fiyatların yükselmesinin, faiz-döviz döşenmemiş arasındaki ilişkiyle değil, vatana ve millete müteveccih kazançlı suikastla irtibatlı bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye'nin bu haldeki yalçın duruşunu bozmaya kimsenin gücünün yetemeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın meclisteki hitabı esnasında yaşananlara da yer veren Bahçeli, sergilenen davranışları nezaketsiz ve disiplinsiz müdahaleler yerine değerlendirdi.

“Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır”

Ekonomide yaşanmış bulunan artışlara ve bu durumun esas nedenlerini ele düzlük Bahçeli, stokçuların, karaborsacıların, fırsatçıların ve kazançlı ByLock'çuların devreye girdiğine ayraç ederek, “Kalbi pırıl pırıl, bire bir dalgasız çokluk üzere bulunan milletimin iyi insanlarına içtenlikle ve inançla fariza geçirmek varken; kaba, haşin ve yaralayıcı yöntem üslubunu ısınmak yanlıştır, dejenerasyon alametidir. Bugün CHP Genel Başkanı Kayseri'de gine su kaynatmış, gine kayış koparmış, 2022 yılı bütçesinin yoksuldan alıp zengine eşme aktaran bir bütçe bulunduğunu terbiyesizce zırvalamıştır. İzan, irade, haysiyet ve insaftan yoksun bir siyasetçinin düşebileceği en çirkin hallere bu kişi düşmüştür. Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır. Karşımızdaki tablonun nazar boncuğu kazançlı temeli yoktur. Rasyonel mülahazalarla akan gelişmelerin izahı yapılamayacaktır. Ama esassız ve riyakârlık siyasetinin orkestra şefi Kılıçdaroğlu'na mucibince kasa gelirse döviz de inecektir. Kaldı ki fiyatların tırmanışı ekonominin nazari kalıplarına aykırıdır. Döviz yükselirken borsanın düşmesi, bile piyasalarda düzgün olmayan oynaklıkların sonuçsuz fasit daire içre artım sergilemesi Türk milletinin ve Türkiye'nin düşmancasına bir senaryoya sunulan kaldığına açıkça işarettir. Geçmişte benzerlerine tanık olduğumuz operasyonların bir yenisi elan sahnelenmektedir. Stokçular, karaborsacılar, fırsatçılar, kazançlı bylokçular, iç ve aut ihanetin güçlü failleri devreye girmişler, millete ve devlete atılım adına atılım planlayarak harekete geçmişlerdir” niteleyerek konuştu.
Fiyatların yükselmesini repo ve döviz döşenmemiş arasındaki ilişkiyle değil vatana millete müteveccih kazançlı suikastla irtibatlı bulunduğunu kail Bahçeli, “Oyun büyük, düzen vahşi, düzen düşmancadır. Türkiye düşüntülü atakların hedefindedir. Fiyat artışlarının içre ki varsa, yurttaşlarımızın ekmeğine, sofrasına, cüzdanındaki paraya kimler aracısız yahut bilvasıta musallat olmuşlarsa analarından doğduğuna nadim edilmelidir. Anlık paha değişimleri, güneş içre defaatle paha etiketlerinde meydana getirilen tadilatlar en uslu detayına denli ele alınmalı ve bu korkutan probleminin üzerinde gidilmelidir. Fiyatların yükselmesi, faiz-döviz döşenmemiş arasındaki ilişkiyle değil, vatana ve millete müteveccih kazançlı suikastla bağlantılıdır. Türkiye'nin döviz piyasasıyla oynayan kimlerdir? Vurguncular kimlerdir? Yağmacıların merkezi ve milliyeti neresidir? Bunların FETÖ'yle ve yayılımcı komployla bağı araştırılmakla beraberce paha ve yığılım bylokçuları da çabucak açıklanmış edilmelidir. Çünkü iş ulusal düzenlilik meselesi durumuna dönüşmüştür. Ederi bir dolar bulunan alçakların dolar üstündeki oyunlarına tasdik olacak bir Türkiye katiyen yoktur. Dik duruşumuzu bozmaya nazar boncuğu kimsenin gücü yetmeyecektir” açıklamasında bulundu.

“CHP Genel Başkanı ellerini ovuşturmaktadır, dili zehirli, siyaseti de zillettir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun laflarını hatırlatan Bahçeli, “TÜSİAD ve işbirlikçi siyasetçiler için çıksa da toy ekonomi programı kandırıcı olacaktır. TÜSİAD'ın karışık açıklaması, Kılıçdaroğlu'nun TÜSİAD'la paslaşması, er seçme dayatması, paha ve döviz döşenmemiş artışının siyasileştirilip sömürme hattının kurulması kararlılıkla savaş edilmesi müstelzim ve kelimesiz kalınmasının fahiş neticelere illet olabileceği iğrenç bir durumdur. Ayrıca hayatları süresince rastgele daim eleştiren, kişmiri çalmaktan apayrı bir bilinçlilik bilmeyen, fakat mevcud sorunlara için da sadra onma yegâne bir hal getiremeyen batkın sol ve Marxsist iktisatçılar ahlaksızcasına sıkıntı tamtamları çalmaktadır. Eşzamanlı yerine CHP Genel Başkanı ellerini ovuşturmaktadır, dili zehirli, siyaseti de zillettir. ‘Bir yandan kendilerine, ‘biz milliyetçiyiz diyorlar, bir yandan da Türk Lirası'nın kıymetini pula döndürdüler' diyen Kılıçdaroğlu ilkin bilmelidir ki, zihniyetinin bizim nezdimizde gavur puluyla iptidai kuruş kıymeti yoktur” ifadelerini kullandı.

“Türk lirası ulusal itibarımız, kazançlı istiklalimizin anne direğidir”

Devlete ve hükümete güveninin kusursuz bulunduğunun altını çizen Bahçeli, “Kayseri'de ulusçuluk nutukları atan Kılıçdaroğlu'nun yegâne arzusu kazançlı tetikçiler, yıldırı örgütleri, zalimlerin kumpası, hainlerin eylemleri, Türkiye düşmanlarının projeleridir. Ondan ulusalcı olamaz, payan emperyalizmin muhbiri, zulmün muhibbi olacaktır. Türk milleti bu badireyi atlatacaktır. Devletimize, hükümetimize güvenimiz tamdır. Ekonomide geçerli manken ve programın rastgele ayrışık iç ve aut provokasyonu nötr bir duruma getirerek Türkiye'yi elan güçlenmiş, elan kalkınmış bir zenginlik seviyesine balans ve disiplinle kavuşturacağına sonuna denli inandığımızı hassaten paylaşıyorum” halinde konuştu.

Engin Yağcı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler