USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

PKK'ya Kış Kartalı Harekatı darbesi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile “Kış Kartalı” Harekatı'nı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nden atıf ve dalavere etti.

PKK'ya Kış Kartalı Harekatı darbesi!
02-02-2022 11:06

Gece geç saatlere derece Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda artan Bakan Akar, “Kış Kartalı Harekatı ile teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Teröristler yanında defa elan Türk Silahlı Kuvvetlerinin nefesini enselerinde hissettiler” ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve Suriye kuzeyinde teröristler çeşidinden üs adına makbul Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki yıldırı yuvalarını iklim harekatıyla vurdu. Bakan Akar beraberinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile “Kış Kartalı Harekatı”nı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nde izleme etti.

“KIŞ KARTALI HAREKATI'NI BAŞARIYLA TAMAMLADIK”

Bakan Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'na gelişinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz çeşidinden karşılandı. Beraberindeki kumanda kademesi ile Harekat Merkezi'ne nazil Akar, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İsmail Güneykaya'dan harekata bağlı brifing aldı.

Uçakların yıldırı örgütüne ilgilendiren hedefleri imha etmesinin arkası sıra personele seslenme fail Bakan Akar, “Kış Kartalı Harekatı'nı başarıyla tamamladık” diyerek konuştu. “Bizim misyonumuz 84 milyon vatandaşımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak” diyen Bakan Akar, şunları söyledi:

“Bu kapsamda Irak ve Suriye'nin kuzeyinde teröristlere ilgilendiren hedeflere müteveccih meydana gelen harekat alıngan halde planlandı ve değerli yanında halde yürütme edildi. Tüm faaliyetlerimizde bulunduğu kabil bu harekatta da hem planlamada hem icrada bigünah insanlara, çevreye dokunca kesmek düşüncesince lüzumlu herhangi yanında ayrışık tedbiri aldık ve buna akla yatkın adına harekatı yürütme ettik. Teröristlere ilgilendiren barınak, sığınak, mağara, tünel, depo, teröristlerin sanki pedagoji bilimi merkezleri, sanki karargahları gaye alındı. Sadece ve elden teröristler ve teröristlere ilgilendiren binalar gaye alındı. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı. Teröristler yanında defa elan Türk Silahlı Kuvvetlerinin nefesini enselerinde hissettiler. Terör örgütünde yıkılış hızlandı. Sözde elebaşları bunları anladı, dileğimiz alttakilerin de bu çöküşü görmeleri ve adalete tasdik olmalarıdır.”

“ARANANLAR LİSTESİNDEKİ HER RENKTEN ÇOK SAYIDA TERÖRİST”

Terörle mücadelenin kararlılıkla bitmeme edeceğini vurgulayan Bakan Akar, “Kış Kartalı Harekatı'nda baş döndürücü sayıda yıldırıcı nötr duruma getirildi. Sonuçları yakından izleme ediyoruz, önümüzdeki saatlerde, günlerde harekata bağlı stabil neticeleri ihsas kanallarından ve öbür kanallardan alacağız” diyerek konuştu.
Akar, bu harekatla arananlar listesindeki herhangi yanında renkten baş döndürücü sayıda teröristin nötr duruma getirildiğini belirterek, “Diğer unsurlarımızla beraberce ilkin Hava Kuvvetlerimizin kartalları kendilerine maruz görevleri şişman yanında başarıyla adına getirdiler. Sizlerle alım çalım duyuyoruz. Sizleri kutluyoruz, başarılarınızın sonsuz olmasını dilek ediyoruz” ifadesini kullandı.

Terörle mücadelenin kararlılıkla bitmeme edeceğini yanında defa elan vurgulayan Akar, “40 yıldan bu yana ülkemizin, milletimizin başına musallat bulunan yıldırı belasından ülkemizi, milletimizi kurtaracağız. Bu mevzuda azimli, karalıyız ve buna da muktediriz” dedi.

Harekat Merkezi'nde kalmış şekilde gelişimleri yakından izleme fail Akar ve beraberindeki TSK kumanda kademesi gecenin geç saatlerinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'ndan ayrıldı.

Utku Şimşek

İLGİLİ HABER
Bakan Akar TSK kumanda kademesiyle sınırın kullanılmamış noktasında Bakan Akar TSK kumanda kademesiyle sınırın 'sıfır noktasında'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler