USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Polonya, Türkiye’den yeni silah sistemlerine talip

Polonya'nın yeni silah sistemleri kabul etmek kabilinden müşterek heyeti Türkiye'ye göndereceği belirtildi.

Polonya, Türkiye’den yeni silah sistemlerine talip
15-10-2021 18:48

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi görüşme kapsamında geldiği Polonya'da Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile ilkin beraberce görüştü, arkası sıra heyetler arası görüşmeye reislik etti.

Görüşmelerin arkası sıra dü icra vekili Polonya Savunma Bakanlığında eş matbuat toplantısı düzenledi. “Değerli dostum” diyerek seslenme etmiş bulunduğu Blaszczak'a yayınlanan misafirperverlikten ötürü teşekkürname ederek laflarına süregelen Bakan Akar, Türkiye ve Polonya ortada DOĞRU zamanı eski ve eş değerlerin bulunduğunu belirtti. İki ülkenin NATO içerisindeki izlemsel iş donanmasına dikkati çekici Akar, “İki NATO müttefiki adına yaptığımız çalışmaların hâlâ da gelişim göstermesi düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstermeye bitmeme ediyoruz. Bu mevzuda sayın cumhurbaşkanlarımızın icra ettiği çalışma, çizdiği söve bizim düşüncesince akıbet etap aydınlatıcı ve defa fotoğraf olmuştur” diyerek konuştu.

Polonya Savunma Bakanı Blaszczak ile mayısta Türkiye'de eş araya geldiklerini anımsatan Akar, şunları söyledi:

“Çalışmalarımızı imar etmek düşüncesince elimizden mevrut gayreti gösteriyoruz. Bir yandan bakanlar düzeyinde çalışmalarımızı sürdürürken, öbür yandan askeri diyalog toplantılarının yapılacağını, bunun da ötesinde faziletli seviyeli izlemsel konseyin toplanacağını da göstermek isterim. NATO çerçevesinde yaptığımız icraat kapsamında Polonya'daki aşırı uluslu kolordu ve aşırı uluslu fırka düşüncesince katkılarımızı sürdürmeye bitmeme ediyoruz.”

“Barış ve istikrarın bilgili olması düşüncesince himmet gösteriyoruz”

Polonya'nın NATO çerçevesinde sağlamış bulunduğu yardıma teşekkürname fail Akar, “Hava polisliği misyonu kapsamında bizim uçaklarımız da temmuzdan eylüle genişliğinde burada Polonya Silahlı Kuvvetleri unsurları ile yanı sıra başarıyla fariza yaptı” dedi. Akar, görüşmelerde hem askeri görgü bilimi bilimi teşrikimesai mevzusundaki emekleri hem de defans sanayii alanındaki teşrikimesai mevzularını kıymetlendirme fırsatı bulduklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde imzalayacağımız askeri söve anlaşması ile yanı sıra ilişkilerimiz aşırı hâlâ süratlenecektir”ifadesini kullandı.

Polonya ve Türkiye'nin bu alanlardaki potansiyeline aksan önleyen Akar, şunları kaydetti:

“Bu potansiyelden ortaya çıkma sinerjiyle yanı sıra ülkelerimizin güvenliği ve silahlı kuvvetlerimizin gelişim göstermesi düşüncesince elimizden mevrut gayreti göstermeye bitmeme edeceğiz. Bu şekliyle hemen kendimiz düşüncesince değil ayrımsız sürede NATO ve semt düşüncesince de ehemmiyetli katkılar sağlayacağımıza inanıyorum. Benzer eş yaklaşım zarfında Karadeniz'de, Ege'de, Doğu Akdeniz'de barışın ve istikrarın bilgili olması düşüncesince himmet gösteriyoruz.”

Bu mevzuda Türkiye ve Polonya'nın benzeşim düşünceleri taşıdığını dile getiren Akar, şu açıklamalarda bulundu:
“Amacımız ülkelerimizin ve bölgenin emniyet ve abra zarfında olmasıdır. Buna ulama getirmek düşüncesince çalışıyoruz. Karşılıklı adına personel değişim işlemi gerçekleştirmek vasıtasıyla personelimizin oldukça kuvvetlenmesine himmet göstereceğiz. Savunma sanayii dair da ülkelerimizin cemaat bulunduğu potansiyelden en fevk kurda feyizlenmek vasıtasıyla silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçlarının, silah, anahtar malzeme ve donanımın oldukça evcil ve ulusal adına sağlanmasına çalışacağız. Son etap müspet ve müspet gündemle yaptığımız çalışmaların hemen ülkelerimiz düşüncesince değil ayrımsız sürede NATO düşüncesince de ehemmiyetli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Türkiye düşüncesince AB dört dörtlük üyeliği izlemsel eş hedeftir. Bu konudaki desteklerinden ötürü Polonya'ya teşekkürname ediyorum.”

“Polonya'dan eş kurul gine Türkiye'ye gidecek”

Polonya Savunma Bakanı Blaszczak de Akar'ı Polonya'da ağırlamaktan ve gerçekleştirdikleri görüşmelerden duyduğu memnuniyeti belirterek laflarına başladı. Polonya ve Türkiye ortada 600 seneye müstenit zamanı ilişkilerin bulunduğunu tamlayan Blaszczak, “İki diyar ortada hemen NATO zarfında değil değişik bölgelerde da teşrikimesai yalan konusu. Cumhurbaşkanı Sayın Duda'nın Türkiye ziyareti esnasında dü diyar ortada teşrikimesai dair imzalanan anlaşmalar ve insansız iklim araçlarının satın katılması bu iş birliğinin konkre göstergesidir” diyerek konuştu.

Türkiye ve Polonya arasındaki askeri iş birliğinin hemen defans sanayii ile sınırlanmış olmadığını, görgü bilimi bilimi dalında da ehemmiyetli iş birliğinin bulunduğunu dile getiren Blaszczak, bunun hâlâ da artacağına müteveccih inancını tabir etti. Blaszczak, “Yakında Polonya'dan eş kurul silah sistemleri satın katılması ve teknolojik deneyim paylaşımı düşüncesince gine Türkiye'ye gidecek” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler