USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

RTÜK neşriyat ilkelerini ihlal fail göstergeç kanallarına müeyyide uyguladı

RTÜK, Sedef Kabaş'ın Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik lafları dolayısıyla naşir yapılış TELE 1'e iptidai kere izlence tevkif ve fevk sınırdan yönetsel mal cezası verdi.

RTÜK neşriyat ilkelerini ihlal fail göstergeç kanallarına müeyyide uyguladı
24-01-2022 14:04
Ankara

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) meydana getirilen açıklamaya göre, yukarı astronomi Başkan Ebubekir Şahin'in çağrısıyla dehşet toplandı.

TELE 1 ekranında Kabaş'ın icra ettiği açıklamaların görüşüldüğü toplantıda, RTÜK İzleme Uzmanı tutanağı değerlendirildi.

Sedef Kabaş'ın taşlama içeren lafları sarfiyat ederken izlence sunucusunun da rastgele birlikte müdahalede olmadığı tamlanan raporda, bilakis meydana getirilen hakaretleri onaylamasının, iletişim araçları misyon sağlayan kuruluşlardan muhtemel kamusal editörlük sorumluluğuyla bağdaşmadığı görüşü arazi aldı.

Raporu derinlemesine inceleyici RTÜK, halkın oylarıyla seçme Cumhurbaşkanı'na yönelik taşlama muhtevalı sözlerin, "toplumda amaç ve kini kımıldatma edecek yahut toplumda tiksinme duyguları oluşturacak" mahiyette olduğuna tatmin getirdi.

Yapılan oylama kararında TELE 1'e iptidai el izlence tevkif ve en yukarı sınırdan yönetimsel mal cezası müeyyidesi uygulandı.

Aynı programın başka birlikte bölümünde de Uğur Dündar, Merdan Yanardağ, Musavat Dervişoğlu ve Engin Altay'ın "toplumsal çatışmayı körükleyecek halde el ortada ötekileştirmeye illet olacak söylemleri" zımnında kanala yüzdelik 3 yönetimsel mal cezası verdi.

Vatandaş bildirimleri ışığında hazırlanmakta olan FOX Ana Haber raporunu da mülaki RTÜK, FOX Haber sunucusu Selçuk Tepeli'nin "bilgi adına önsezi koyu habercilik" yaparak şahsi kanaatlerini ön plana çıkardığı, "polemiğe vasıl laflar ve anlatma içinde, devir zamane sesini yükselterek alaylı denilebilecek nitelikte, arazi arsa abartmalı el, saf ve pus hareketleriyle" aktardığı sebebi öne sürülerek naşir kuruma yukarı sınırdan yönetimsel mal cezası müeyyidesi uyguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler