USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehit ailesinden Türkkan ve Akşener'e tepki

15 Temmuz çarpış girişiminde martir bulunan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in ailesi, martir yakınına sövgücü İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi.

Şehit ailesinden Türkkan ve Akşener'e tepki
10-11-2021 15:18

Baba Yahya Yiğit, "Türk Milleti'ni düzen iddiasında bulunan ortak partinin umumi başkanı, milletvekilinden şimdi aşkın küfredebiliyor. Bunlarda ne haya, ne ar, ne namus, ne izzetinefis kalmış" dedi. Huriye Yiğit ise, "Küfür fail erkeğe sesleniyorum; mademki küfredecek cesaretin mevcut sebep adamı itip de korumaların arkasına kaçıyorsun?" niteleyerek Türkkan'a tepki gösterdi.

15 Temmuz vuruş girişiminde Ankara'da mevcut hususi Harekat Daire Başkanlığı'na meydana getirilen saldırıda martir bulunan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in ailesi; Bingöl'de martir yakınına sövgücü İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in martir ailelerine 'ben sizin ablanızım' niteleyerek seslendiğini, fakat küfrü namına yapıldığını onama etmediğini kail Baba Yahya Yiğit, "Malum kişi Bingöl'deki şehidimizin bacısına küfretti. Bu şehidimizin bacısı hemen şehidimizin değil her insanın bacısı. Hepimize küfretti. Hatta sövgücü bilindik şahsın partisinin Genel Başkanı hanımefendiye de küfretti. Çünkü martir ailelerini arayıp da; 'Ben sizin ablanızım, sizin bacınızım' niteleyerek dört başı mamur martir ailelerine sesleniyordu. Meral Hanım Allah aşkına, bu senin vekilin, sana da küfretti. Sen de ortak annesin, bacısın. Bu küfrü kendine yapıldığını onama etmeyip ortak de yeni kol toplantısında sövgücü vekilinden şimdi ağzı bozuk olabiliyor. Bu ne aymazlık? Böyle ortak insanlık, hakeza ortak hemşire hakeza ortak hemşire mümkün mi? Hele illa hakeza ortak öğür umumi başkanı mümkün mi? Türk Milleti'ni düzen iddiasında bulunan ortak partinin umumi başkanı, milletvekilinden şimdi aşkın küfredebiliyor. Ben güçlü o kelimeleri söyleyiş etmekten utanıyorum, yumurta ediyorum. Ama bunlarda ne haya, ne ar, ne namus, ne izzetinefis kalmış. Zaten hayası olmayanın imanı olmaz, yurt sevgisi de imandandır. Demek ki bunlarda yurt sevgisi de yok. Çünkü imanı yok. Hayası olmayanın imanı olmaz, imanı olmayanın yurt sevgisi olmaz" niteleyerek konuştu.

"Zaten bizlere küfrediyorlar, erte geldiklerinde şimdi aşkın ederler"

Vatana, devlete ve bayrağa cemaat çıkılması icap ettiğinin altını çizen Yiğit, "Bakın burada hususi Harekat Daire Başkanlığı'nın 51 pare şehidi var, be Allah'tan korkmaz. Sadece bu 15 Temmuz'da. Bu vatanın 40 bin evladını martir fail o alçak, hileci PKK'ya cemaat çıkıyorsun. 3 güneş ilk 'HDP'yi PKK'nın birlikte konumlandırıyorum' diyeceksin, 3 güneş sonradan o adi politik partinin umumi başkanıyla kahvaltı gerçekleştirmek istediğini söyleyeceksin. Ben bunu 83 milyon Türk insanının ferasetine devretme ediyorum. Böyle ortak adamlık da olmaz, hakeza ortak partinin umumi başkanı da olmaz. Bunlara oy verici bozulmamış vatandaşıma çığırmak istiyorum; Allah aşkına onlara oy verip oraya gönderiyorsunuz; filhakika bizlere küfrediyorlar tallahi billahi size şimdi aşkın küfreder. Onun düşüncesince aklımızı başımıza alalım. Bizim ortak biricik vatanımız, ortak biricik devletimiz var, cemaat çıkalım" biçiminde konuştu.

"Böyle ortak milletvekili de olmaz, insanoğlu da olmaz"

Lütfü Türkkan'ı divan çatısı altında gitmek istemediklerini de dile getiren Baba Yahya Yiğit, "Malum şahsın ırk adı Türkkan. Onun ne kanaat bulunduğu tallahi muhtemelen değil. Bırakın hümayun meclisin çatısı altında olmayı, bu ermiş vatanın topraklarında olmayı adalet etmiyor. Gazi meclisteki milletvekillerine çığırmak istiyorum; hemen gereği yapılıp, o gazi meclisten atılıp ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarıp müstahak bulunduğu ayrıksı topraklara filiz etmemiz lazım. Çünkü bu yurt topraklarında yaşam sürmeyi adalet etmiyor. Böyle ortak milletvekili de olmaz, insanoğlu da olmaz. Onlara 'insan' eyitmek bana alçalma geliyor" dedi.

"Bu vatana yapıncak kuzu verdik, binlerce kuzu vermeye hazırız"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ise Mustafa Kemal Atatürk maskesi altında değme muhtelif kötülüğü işlediğini kail Baba Yiğit, "Bugün Atatürk'ün 83. ahiret yolculuğu sene dönümü. Rabbim yağmur eylesin. Bu vatana iri hizmetleri olmuştur, nazikâne uğrunda eğiliyorum. Bunlar; Atatürk'ü kendine peçe etmiş, peşinde değme muhtelif melaneti işliyorlar. Eğer o Mustafa Kemal Atatürk tesadüfen kabrinden çıksa, tallahi Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu günkü yönetimini Ankara'dan İzmir'e derece kovalar, oradan denize döker. Bizim biricik ortak vatanımız, devletimiz, bayrağımız var. Bu vatana cemaat çıkalım, bunların eline doğrulama etmeyelim. Ölümden korkmuyoruz; tığ bu vatana yapıncak kuzu verdik. Binlerce yapıncak kuzu vermeye hazırız. Bir güneş ecel gelecek, esmer yer olacağız. Ama yurdumuz mevcut ise mezarımız muhtemelen olur. Vallahi şayet onların eline geçerse bu yurt bizim kabrimiz de muhtemelen olmaz" ifadelerini kullandı.

"CHP Meral Akşener'e sırtını dayıyor, Meral Akşener PKK'ya sırtını dayıyor"

Şehit Cennet Yiğit'in anası Huriye Yiğit ise duygularını şu laflarla aktardı:

"Kendinin de kızı, çocuğu var. Ama kendilerinin ne zihniyette olduklarını gösterdiler. Yanımda birisi kalay etmiş bulunduğu devir ego utanıyorum. Acaba Meral Akşener on paralık mi utanmadı? Ben onun durumunda olsaydım 'Ha ona sövmüşsün, ha bana sövmüşsün. Hemen istifa et' derdim. Bütün Türk halkına sesleniyorum; Meral Akşener'i 'bacımız' niteleyerek bağrınıza basarsanız erte ulaşınca şimdi beterini yapar. CHP Meral Akşener'e sırtını dayıyor, Meral Akşener PKK'ya sırtını dayıyor, kahvaltıya gidiyorlar. Başka bitirdikleri ortak obje yok. İsmini güçlü giymek istemiyorum, kalay fail erkeğe sesleniyorum; mademki küfredecek cesaretin mevcut sebep adamı itip de korumaların arkasına kaçıyorsun? Seni koruyucu da ortak polis, o da ortak güneş martir olabilir, onun da kız kardeşine küfretmiş oluyorsun. Neden kaçtın? Sen milletvekiliydin, dokunulmazlığın vardı, çekinmeden dursaydın ya orada. Ben ortak hatun şekilde orada olsaydım tükürürdüm. Çünkü on paralık ağıza yakışmayacak ortak kelime. Meral Akşener de; eşine saygısı sıfır ortak bireyin on paralık hiç kimseye saygısı olmaz."

Turan Bulut
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler