USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sinop'lu hacker Donald Trump’ın sitesini çökertti

Eski Amerika Başkanı Donald Trump'ın genel ağ sitesinin hackleyip, sitede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu müşterek videoyu gösteren Türk hacker ortaya çıktı. Yaptığı eylemi hacktivistlik kendisine tanımlayan Türk hacker, ABD'nin İslam ve Türkiye kini ile Fet

Sinop'lu hacker Donald Trump’ın sitesini çökertti
20-10-2021 17:38

Eski Amerika Başkanı Donald Trump genel ağ sitesinin ortak Türk hacker çeşidinden ele geçirilmesi evren gündemine oturdu. RootAyyıldız çeşidinden action.donaldjtrump.com angın siteye 2 güneş evvela er saatlerde Kur'an-ı Kerim'den Haşr Suresi 19. ayeti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın ortak videosu eklendi. Yaptığı aksiyon sonrası RootAyyıldız müstear adını kullanan Can Cebeci evvel kat ortaya çıkarak İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu.

Sinop'ta canlı ve 19 yaşlarında bulunduğu öğrenilen Can Cebeci, 10 yaşlarından itibaren öğrenmeye başladığını ve bug bounty (ödül avcılığı) yaparak ve siber asayiş uzmanlığı ile yarar sağladığını belirtti. Zarar ödeme taraftarı olmadığını görüşlerini yaymak düşüncesince hacktivistlik de yaptığını belirtti.

Hedefinin Donald Trump olmadığını Amerika'ya ortak ileti özgülemek istediğini tamlayan Can Cebeci, "Zarar taraftarı değiliz. Bu ağız ağıza hacktivistlik terimine giriyor. Siyah şapka, parafin kapela üzere ayrımlanmış ancak esasen bizde ağız ağıza siyasi, dini, siyasetçi ahval yatmış bulunduğu düşüncesince bizim düşüncesince rastgele ortak kapela yok. Çünkü bu bizim hakkımıza meydana getirilen ortak saldırı. Gördüğünüz üzere Amerika'nın ister FETÖ ister İslam'a gönül rahatlığı icra ettiği davranışlardan ötürü bizim sesimizi çıkarmamız. Zira Çin ne Doğu Türkistan'daki kişilere gadir yapıyor, kişide çıkıp posterle bunu gıcırtı ediyorsa bizde bunu internette, genel ağ sitelerinden yapıyoruz. Asıl gaye Amerika'nın İslam'a ve Türkiye'ye tutumu yüzünden oldu. Çünkü kılıç şimdi evvela Amerika'nın ehemmiyetli eyalet karakollarını da hackleyip tonlarca veriyi açıklanmış ettik. Onun birlikte Joe Biden genel ağ adresini de hackleyip Amerika duyum raporlarında arazi almıştık. Burada gerçek maksat Amerika'nın Türkiye ve İslam'a gönül rahatlığı duruşu” dedi.

MİT personeli yahut kolluk olmadığını, bunalım çıkarmayı da amaçlamadığını tamlayan Cebeci, “Bazı insanoğlu bizi halkçılık gerçekleştirmek düşüncesince yahut fanatizm gerçekleştirmek düşüncesince yaptığımızı söylüyor. Hayır kılıç hoppadak ülkemizi ve dinimizi dost gençleriz. Burada bizim misyonumuz esasen dü ülkeyi birbirine düşürüp siyasetçi ortak bunalım boşaltmak değil. Bunu da doğrusu hiçbir istemeyiz. (Recep Tayyip Erdoğan'ın videosunu koymasıyla ilgili) Birçok bireyin eleştirdiği özellik bu aslında. Zira ego bambaşka ortak siyasetçiyi koysam bu derece tepkime de almazdım. Bu derece ağız dalaşı özelliğine girmezdim. Yani kılıç kendisini seviyoruz. Gerek siyasetçi yerinde ister dini yerinde ister Türkiye Cumhuriyeti'ni kalkındığından ötürü seviyoruz. Herhangi ortak bağımız da yok. Bazı FETÖ'cü gazetelerin yazdığı üzere ne MİT elemanıyız ne de kolluk ekipleriyle çalışıyoruz. Tamamen içten sevdiğimiz ortak liderimiz. Tek başıma yaptım. Bazı şahıslar bizi kadro şekilde adlandırıyor. Bu nite anlamadım. Ben ortak pare ad şekilde yaptım. RootAyyıldız adını kullanıyorum” sanarak konuştu.

Donald Trump'a da ortak ileti sağlayan ve şimdi evvela icra ettiği hacktivist eylemlerden bahseden Can Cebeci, “Aslında maksat Donald Trump değil. Çünkü kılıç şimdi evvela intihap vaktiyle şu anda Başkan bulunan Joe Biden'ın da genel ağ adresini hacklemiştik. Joe Biden var, Yunanistan İçişleri, Dışişleri, e devleti, emek özgülemek bakanlığını genel ağ adreslerini hackleyip mesajımızı bıraktık. Bunun indinde da Mısır Devlet İstihbarat Servisi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa Ulusal Meclisi üzere nice yere girdik. Bunları da öteki gruplar üzere mahsus ortak esassız dair değil de kişilerin araştırıp görebileceği halde yaptık. Donald Trump'a da kılıç doğrusu namına beş altı pare benzeyen adresini aldığımız düşüncesince oraya namına hamiş bıraktık. Gereken mesajları da bıraktık. Burada söylenecek ortak pare ileti hoppadak namına Türkiye Cumhuriyeti'ne sığınıp ihbarcı olmayı öneri ediyorum. Amerika'yla icra ettiği murdar oyunları bizlere anlatmasını söylüyorum. Onu da namına iyice ilettiğimi düşünüyorum. Kendisine ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

Ünsal Karka
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler