USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Son çağ teknoloji: Yerli sınav platformları defans sanayisinde üretime 'hız' kazandırac

Son çağ haberleri... InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyete süregelen öğrence teknolojileri üreten şirket, esas zamanlı robotik uygulamaları, öğrence ve imtihan sistemlerinde dışa bağımlılığı bitirmeyi hedefliyor.

Son çağ teknoloji: Yerli sınav platformları defans sanayisinde üretime 'hız' kazandırac
09-10-2021 12:34

InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyete başlamış bulunan öğrence teknolojileri üreten şirket, asıl zamanlı robotik uygulamaları, öğrence ve sınav sistemlerinde dışa bağımlılığı bitirmeyi hedefliyor.

Mevlana Kalkınma Ajansının (MEVKA) yardımı ile Konya InnoPark'ta AR-GE ve istihsal tesisi kuran Sanlab, endüstrinin nice alanına, erdemli uygulayım bilimi öğrence projesi geliştiriyor.

Savunma alanı düşüncesince erdemli tonajlı sınav sistemlerini de üretmeyi hedefleyen şirket, ASELSAN yardımı ile defans ürünlerinin akilane ve falsosuz üretilmesini sağlayan, "6DOF Eksenli Hareket Platformu"nu da millileştirdi.

Bu bölgede hayattaki stratejik firmalardan birisi bulunan şirket, defans sanayisi düşüncesince ürettiği akım platformuyla hava, çokluk ve karaca araçlarındaki titreşme ve ivmelerin, erdemli duygunluk ve gerçeklikte denenmesini sağlıyor.

Hareket platformları; askeri sınav sahalarında erdemli dayanımıyla ilk örnek maliyetlerini de iri seviyede düşürerek AR-GE sürelerinin de kısaltılmasına olanak tanıyor.

"Hareketli platformu devletin dayanaklık etmek programıyla geliştirdik"

Şirketin müessis ortağı Selçuk Kükrek, AA muhabirine, müşterek iş ilçesinin önlenmesine müteveccih öğrence teknolojisinin öneminin ortaya çıkmasıyla piyasaya girdiklerini söyledi.

Sektörde CNC, kurgu ve elektrikli taşıt iş simülasyonları yaptıklarını aktaran Kükrek, 2009'dan buyana asıl zamanlı robotik, sınav platformları ve erdemli teknolojili simülatörler ürettiklerini dile getirdi.

Kükrek, Türkiye'nin en ehemmiyetli kuruluşlarına, öğrence teknolojileri geliştirdiklerini belirterek şöyleki bitmeme etti:

"Simülasyon ve robotik firmasıyız. Kara aracıyla ilgilendiren simülatörler yaptık, burada realist hikmet kullanıyoruz. Aracın riyazi modelinde, esasta hissedilenin simülatörlerde ayrımsız etkiyi uyandırmaya realist hikmet deniliyor. Bunu muvaffak olmak düşüncesince matematikçi, taşıt dinamiği uzmanı ve mekatronik mühendisi kadar ayrımlı branşlarda nice ad çalışıyor. Bunun yazılım boyutu da var. Bu cıvıl cıvıl platformu, devletin dayanaklık etmek programıyla geliştirdik. Savunma dalında ağırbaşlı millileştirme hamlesi var, robotik dalında buna yardım vermenin gururunu yaşıyoruz."

Sektörün küresel öncüsüne rakip oldu

Kuruluş yıllarında imar etmek düşüncesince gerekseme duydukları ürünü dünya dışından realizasyon edemediklerini özetleyen Kükrek şunları kaydetti:

"Dünyada rakibi sıfır müşterek şirket istem ettiğimiz ürünü vermediği düşüncesince sınav platformlarını geliştirmeye değişmeyen verdik. ASELSAN bu mevzuda iri müşterek istek gösterdi, 'Bu işi millileştirmeliyiz' dedi. Şu anda ASELSAN ve ASELSAN Konya fabrikalarında, istihsal ve AR-GE sürecinde cıvıl cıvıl platformlarımız kullanılıyor. ASELSAN Konya'da imal edilen engin komutalı tabanca sistemleri, askeri vasıtaya montaj yapılması yapılmadan geçmiş bu platformda sınav ediliyor. Her müşterek ürün, cıvıl cıvıl platformdan geçiyor, uygunsa askeri vasıtaya montaj yapılması yapılıyor. Kara aracının kere verilerini platformumuza yüklediğimizde, montaj yapılması yapılmadan ve taşıt yola çıkmadan, verim sınav edilmiş oluyor. Maliyet ve devir açısından iri kolay sağlıyor. Ürünün montajı, sök-tak, yarışlık kur... Haftalar borç süreci, sınav platformu 10 dakika sürmeden çözüyor, dehşetli müşterek kolaylık."

Yerli sınav platformu IDEF 2021'in gözdelerinden oldu

Kükrek salname istihsal kapasitesinin 36 olduğuna ayraç ederek, "Bunu elan da artırabiliriz. Sivil ve askeri kuruluşlara satıyoruz. Test platformunu dünya dışına vermedik, fakat simülatörlerimizin ihracatını yapıyoruz. Yerli ve ulusal müşterek çözüm, ayrıca dünyada stratejik müşterek çözüm. Dost ve bağlaşık devletlerin talebi oldu. IDEF 2021 Fuarı'nda derin nazarıitibar gördü." ifadesini kullandı. Son dakika teknoloji: Yerli sınav platformları defans sanayisinde üretime himmet kazandıracak Son dakika teknoloji: Yerli sınav platformları defans sanayisinde üretime himmet kazandıracak Son dakika teknoloji: Yerli sınav platformları defans sanayisinde üretime himmet kazandıracak Son dakika teknoloji: Yerli sınav platformları defans sanayisinde üretime himmet kazandıracak Son dakika teknoloji: Yerli sınav platformları defans sanayisinde üretime himmet kazandıracak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler