USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: 'Biz başından beri bu projenin ticari olmadığını düşünüyorduk'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Doğu Akdeniz Boru Hattı (EastMed) Projesi karşı “Biz başından beri bu projenin o haliyle ticari olmadığını düşünüyorduk. Sadece Türkiye'ye düşman kazanmak noktasından hareketle siyasal amaçlarla hakeza birlikte projenin gerçekleştirilemeyeceği

TBMM Başkanı Şentop: 'Biz başından beri bu projenin ticari olmadığını düşünüyorduk'
19-01-2022 20:40

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki yasama kurulu heyeti, resmi ziyarette bulundukları Katar'ın başkenti Doha'da gazetecilerle müşterek araya geldi. TBBM Başkanı Şentop, Doğu Akdeniz Boru Hattı (EastMed) Projesine müteveccih mevrut soruya karşılık olarak, "Biz başından beri bu projenin o haliyle ticari olmadığını, konuşu olmadığını, akla yatkın olmadığını düşünüyorduk. Sadece Türkiye'ye antagonist kazanmak noktasından hareketle siyasal amaçlarla hakeza müşterek projenin gerçekleştirilemeyeceğini tığ yeniden beri söylüyorduk. Daha doğal kavara çıkmadı, onun düşüncesince kimesne gaza gelmesin. O bakımdan gerçekler elbette görüldü” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz ile tek alakası sıfır devletlerin burasıyla ilgilendiren konuşmasını, iddialarda bulunmasını ve talepler dile getirmesini yadırgadığını dile getiren Başkan Şentop açıklamasına, "Türkiye, Doğu Akdeniz'de arsıulusal hukuktan meydana gelen haklarını sonuna derece ve herhangi müşterek muhtelif vasıta ile savunma edecek, onlara erbap çıkabilecek müşterek kudrettedir. Biz, Doğu Akdeniz'in imkanlarını ilkin Doğu Akdeniz'deki devletler kazanmak az daha arsıulusal hukuk, hak ve doğruluk çerçevesinde paylaşılmasını, konuşu imkanlarının paylaşılmasını dilek ediyoruz. Bunun sulh içinde müzakerelerle gerçekleştirilmesini dilek ediyoruz" lafları ile bitmeme etti.

“Bütün evren konuşu dava yaşıyor”

TBMM Başkanı Şentop Türkiye ekonomisi kendince yöneltilen soruya, “Tüm evren bilhassa güneş tacı virüs salgını dolayısıyla ağırbaşlı müşterek konuşu dava yaşıyor. Türkiye şimdi geçmiş tarihe baktığımızda da devir hin konuşu teessürat yaşamıştır lakin Türkiye aşırı güçlü, aşırı şişman müşterek konuşu potansiyele erbap müşterek ülkedir. Dünyadaki en şişman konuşu büyüklüğe erbap 20 ülkeden birisi. Bu konuşu sorunları Türkiye şimdi geçmiş de aşmıştır. Daha şişman mesail bulunur onları da aşmıştır. Bu problemi da aşacak” halinde karşılık verdi.

“Türkiye dünyada en müşterek tomar muhacir barındıran ülkedir”

Göçmenler dair ise TBMM Başkanı Şentop, “Türkiye dünyada en müşterek tomar muhacir barındıran ülkedir. Bunun Türk milletinin insanca ve vicdani yaklaşımının müşterek kararı bulunduğunu düşünüyorum” dedi. Göçmenlere müteveccih kimi münferit hadiseler üstünden umumi müşterek yorum yapılmaması gerektiğine ve Türkiye tarihinde rasizm olmadığına aksan işleyen Başkan Şentop, "Türkiye'de 5 milyondan müşterek tomar muhacir var, Türkiye'nin nüfusu da 85 milyon. Bu derece aşırı insanoğlunun yaşamış olduğu ülkede, kimi münferit hadiseler kesinlikle olur, olacaktır lakin şayet bu biçimde Türkiye'de müşterek halkımızın onlara dirlik yaklaşımında müşterek maksat ergin olsaydı, o insanoğlu Türkiye'de bulunmazlar, o devir masraf Yunanistan'da yahut Almanya'da yaşarlardı. Yani anca basına yansıyan üç iptidai vakayla değişmeyen özgülemek aşırı hata olur, Türkiye'ye şişman hayıf olur, bizim milletimize şişman hayıf olur” ifadelerini kullandı. Ayrıca Başkan Şentop Yunanistan polisinin göçmenlerin botlarını şişlerle patlatarak onları denizlerde boğulmaya vazgeçme ettiğini dile getirerek, Türkiye'nin ise sınırlarına mevrut göçmenlere erbap çıktığının altını çizdi.

“İngiliz gazeteciler geçmiş İngiltere'deki gelişmelere baksınlar”

Bir İngiliz gazetesinin 2023'teki seçimlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaybedeceği yönündeki makalesine bağlı soruya TBMM Başkanı Şentop, "İngiliz gazeteciler geçmiş İngiltere'deki gelişmelere baksınlar, Başbakan Boris Johnson ne meydana getirecek acaba, istifa edecek mi bitmeme edecek mi, düşürecekler mi ne olacak onunla ilgilensinler. Kendi dilek ettikleri şeyleri yazıyorlar." yanıtını verdi.

Başkan Şentop Türkiye'deki riyaset seçimlerinde 50+1 sisteminin değiştirilmesinin gündemde olup olmadığına bağlı suali ise “Böyle müşterek husus düşüncesince müşterek kanun değişikliği gerekir. Böyle müşterek obje Meclisin gündeminde yok, Türkiye'nin gündeminde yok.” halinde cevapladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler