USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: Terör tamamı dünyayı etraflıca etkileyen ortak zılgıt kendisine gündemi çalışır ediyor

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Terör dakika tamamı dünyayı, etraflıca etkileyen ortak gözdağı adına arsıulusal camianın gündemini çalışır ediyor." dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Terör tamamı dünyayı etraflıca etkileyen ortak zılgıt kendisine gündemi çalışır ediyor
30-06-2022 15:04
Bakü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, dünyada yaşanmış bulunan problemlerin toptan çelim rekabeti, silahlanma yarışı ve emperyal emellerin birlikte kararı bulunduğunu belirterek "Tüm bu yaşananlar BM Güvenlik Konseyinin işlevsizliğinin ve yapısının ivedilikle değiştirilmesi, baştan yapılandırılması icap ettiğinin belirgin birlikte göstergesidir." dedi.

Şentop, Bakü'de planlı Bağlantısızlar Hareketi Parlamenter Ağı Konferansı'na katılarak mülakat yaptı.

Bağlantısızlar Hareketi'ni, 1961'de koşa kutuplu birlikte dünyada bağımsızlığı ve egemenliği düşüncesince mücadelesinde ayrımlı birlikte sefer yeğleme fail 25 ülkenin birlikte araya gelmiş şekilde kurduğunu hatırlatan Şentop, Soğuk Savaş çağında ince manalı bulunan bu hareketin Soğuk Savaş'ın akabinde, dü kutuplu dünyanın sona ermesiyle de anlamını yitirmediğini kaydetti.

Şentop, Bağlantısızlar Hareketi'nin 1961'de yayımladığı yapı deklarasyonunda arsıulusal içtimai adaletin tesisi çağrısında bulunulduğunu, bu çağrının halen güncelliğini koruduğunu anlatım etti.

Bağlantısızlar Hareketi'nin yapı deklarasyonunda Birleşmiş Milletler Şartı'nın güncellenmesinin istendiğini, Güvenlik Konseyi'nin yapısının değiştirilmesi icap ettiğinin kaydedildiğini hatırlatan Şentop, o günden beri güzeşte 61 yılda bu çağrının ne derece yerinde olduğuna tekraren tanık olduklarını söyledi.

Şentop, dakika yaşanmış bulunan savaşların, kişilerin üstünde patlayan bombaların, yıkılan metropoller ve dökülen kanın Bağlantısızlar Hareketi'nin çağımız dünyasında söyleyecek sözü, barışın tesisine sunacak yardımı bulunduğunu gösterdiğini kaydetti.

Afrika'dan Avrupa'ya Asya'dan Amerika'ya dünyanın nice alanında yaşanmış bulunan problemlerin Bağlantısızlar Hareketi'nin yapı deklarasyonunda belirgin bariz huzur çıktığı, toptan çelim rekabeti, silahlanma yarışı ve emperyal emellerin birlikte kararı olduğuna dikkati çekici Şentop, "Tüm bu yaşananlar BM Güvenlik Konseyinin işlevsizliğinin ve yapısının ivedilikle değiştirilmesi, baştan yapılandırılması icap ettiğinin belirgin birlikte göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" ifadesine atıfta bulunarak, "Bugün dünyamızın huzur karşıya olduğu, içtimai adaletsizlik, açlık, yoksulluk, ağır aksak göç, insanlığa huzur işlenen taksirat kabilinden toptan ölçekte ehemmiyet sunma fail mevzularda temelli analizör üretilebilmesi fakat bel kemiği adamlık değerlerini ve adaleti asal alarak beklenen olacaktır. Biz şimdi adil, şimdi gönençli ve şimdi sıcakkanlı birlikte dünyanın beklenen olduğuna inanıyoruz." niteleyerek konuştu.

Dünyanın bundan sonra dü kutuplu olmadığını fakat adaletsizlik ve eşitsizliklerin halen bitmeme ettiğini tamlayan Şentop, hayattaki yıldırı problemine da dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Terör dakika kâffesi dünyayı, burada mümessili mevcut kâffesi devletleri etraflıca etkileyen birlikte gözdağı kendisine arsıulusal camianın gündemini çalışır ediyor. Üstelik bu tehdit, göz boncuğu ülkenin biricik başına ast edemeyeceği, aşırı ehemmiyetli arsıulusal boyutları olan, fakat arsıulusal birlikte teşrikimesai ve totaliter birlikte takip ile uğraş edilebilecek birlikte olgudur. Türkiye kendisine kılıç terörün rastgele cins ve şekliyle uğraş ediyor ve arsıulusal camianın güvenliğine aşırı ehemmiyetli katkılar sunuyoruz. Ayrıca bu toptan tehditle mücadelede, aşırı taraflılığın sembollerinden bulunan bu platformun ehemmiyetli birlikte gösteriş alabileceğine inanıyoruz."

Şentop, Kovid-19'un da rastgele bölgede aşırı taraflılığın ne derece ehemmiyetli bulunduğunu ve en önemlisi rastgele birlikte birey güven, zenginlik ve sağlığa kavuşmadan göz boncuğu kimsenin güvende, mıhlı ve erinçli olmayacağını aşırı belirgin birlikte halde ortaya koyduğunu hatırlatarak toptan meselelerin gene toptan iş birliği, eşgüdüm ve uğraş gerektirdiğini vurguladı.

Dünyada sorunlar, ihtilaflar ve tehditler arttıkça ve karmaşıklaştıkça ayrımlı vizyon, açılım ve yaklaşımlara bulunan ihtiyacın da artmakta, aşırı taraflılığın ve aşırı sesliliğin arsıulusal arenada tedricen şimdi birlikte tomar ehemmiyet kazanmakta bulunduğunu anlatım fail Şentop, konuşmasını şöyleki tamamladı:

"Bu noktada tabiatı gereği aşırı ünlü ve aşırı yönlü bulunan mebus diplomatlık toptan sorunlara sürdürülebilir analizör üretmekte ehemmiyetli katkılar sunabilecektir. Bağlantısızlar Hareketi Parlamenter Ağı da ayrımsız halde ehemmiyetli roller üstlenebilir, hükumetler arası ilişkilerin de mıhlı birlikte halde yürütülmesine ulama sağlayabilir. Bu çerçevede bu hareketin aşırı çelimli birlikte mebus ağ oluşturması arsıulusal maşer açısından da ince hayır olacaktır. İki kutuplu birlikte dünyada aşırı taraflılığı önceleyen, sorunların, ihtilafların çözümünü aşırı taraflılıkta arayan bloksuz devletler günümüzün aşırı kutuplu dünyasında şimdi aşırı yalan sahibi olmalıdır ve inanıyorum ki olacaktır. 60 yılı geride bırakan ve 120 üyeye vasıl Bağlantısızlar Hareketi arsıulusal dengeleri adalete yönlendirme, barış, eşitlik, teşrikimesai ve afiyet meşbu birlikte dünyanın inşasına ulama ödeme noktasında ehemmiyetli birlikte potansiyele sahiptir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler