USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

TBMM Başkanı Şentop: “Türkiye'den rahatsız olanlar var”

Tekirdağ'da bilimsel nitelikli öğüt yılı açılışına eklenen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Gittiğimiz herhangi bir yerde bunu görüyoruz, Türkiye'den rahatsız olanlar da var. Siyasetçiler, yöneticiler var. Bu hastalıkların sebebini gördüğümüzde de bu bizi sevindiriyor.

TBMM Başkanı Şentop: “Türkiye'den rahatsız olanlar var”
08-11-2021 18:43

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı geçmiş ibret açılışına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlamış olan program, henüz sonradan musiki dinletisi ile bitmeme etti. İlk derste öğrencilere seslenen TBMM Başkanı Şentop, “Karabağ zaferinde şehadete vasıl kardeşlerimize Allah'tan yağmur diliyorum. 30 yıla yaklaşan müşterek devir Azerbaycan topraklarının yüzdelik 20'si Ermenistan'ın işgali altındaydı. Geçen sene ilkgüz ayında başlamış olan ve 40 çağ bitmeme eden yurt müdafaasında Azerbaycan şişman müşterek galebe kazandı. 30 senedir engelleme altında mevcut vatanlarını işgalden kurtardı. Biz esasen bu yana Azerbaycan'ın beraberinde arazi aldık. Başta cumhurbaşkanımız iktisap etmek kadar onun defa göstericiliği, özgüven, cesurluk vermesi aşırı önemli. Sivillerin vurulmuş bulunduğu Gence'ye de görüşme gerçekleştirdim. Hastaneye getirilen evlatları görür görmez şişman sıkıntı yaşadık. Savaş insanoğlu ortada akıntı eden müşterek hadise. Kimse yaralanmasın, kimesne ölmesin fakat lüzum etmiş bulunduğu devir harp meşrudur. Savaş askerler ortada olur, askerler çatışır. Sivillere meydana getirilen saldırılar gün süresince dört başı mamur kültürlerde, dört başı mamur ahbaplık düzenlerinde aşırı ciddi müeyyidelerle karşılanmıştır. Bu açıdan arsıulusal sözleşmelerde var. Biz yegâne kavim dü mevki şiarıyla hisse senedi ediyoruz. Tek kavim dü mevki yırlamak lafı değildir. Bunun sahada karşılığı bulunmaktadır ve Türkiye bunu değme devir sergilemiştir ve gösterecektir. Biz Azerbaycan'ı desteklerken davasında DOĞRU olduğuna inanıyoruz. Azerbaycan'ın zat yurt toprakları yüzdelik 20'si engelleme altındaydı, bu bizim yahut Azerbaycan'ın beyanı değil bu mevzuda arsıulusal hukukta münfail kararlar vardır. BM kabilinden Azerbaycan'ın topraklarının engelleme altında bulunduğu ve Ermenistan'ın işgalci olduğuna ilişkin dört ayrımlı tarihte münfail kararlar var. Bütün bu kararlar Azerbaycan'ın arsıulusal ahbaplık itibarıyla DOĞRU bulunduğunu gösteriyor. Saldırılar müşterek şeyi henüz ortaya koydu, Ermenistan sivillere üzerine saldırılar yapıyor başkaca Nahcıvan'a atmış bulunduğu birtakımı füzelerle hemen Azerbaycan'a üzerine değil, semt ülkelerine de, semt barışına üzerine da biçimsiz kuvve içinde hisse senedi ediyor. Bir suikast içinde hisse senedi ediyor. Bu da ortaya çıktı. Dolayısıyla Azerbaycan'ın beraberinde arazi almak, Ermenistan'a üzerine büyüklenme bırakmak hemen Azerbaycan'ın DOĞRU davasını savunmanın beraberinde Kafkaslar'da semt barışını korumak anlamına geliyor” dedi.

Türkiye'nin alanında ve dünyada gücünü, saygınlığını ikrar ettirmiş vaziyette bulunduğunu anlatım eden Şentop, “Türkiye'yi hemen oturmuş bulunduğu lüp odasından bakan, gören, değerlendiren, hemen yaşamış bulunduğu önemsiz dünyasındaki tecrübelerle Türkiye'ye icra vekili şahısların değerlendirmeleri Türkiye'ye üzerine şişman müşterek haksızlık. Gittiğimiz değme yerde bunu görüyoruz, Türkiye'den rahatsız olanlar da var. Siyasetçiler, yöneticiler var. Bu hastalıkların sebebini gördüğümüzde de bu bizi sevindiriyor. Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, etkisinin artmasından kırgınlık duyuyorlar. Bu şikayetler olsun, bu şikayetler artsın. Biz bu rahatsızlıklardan kıvanç ediyoruz. Türkiye'nin lüzum zamanı lüzum coğrafyası gerekse kuma gün üstünden mevrut bulunduğu devletler üstündeki etkileme gücü itibarıyla Türkiye'nin büyüklüğünü anlamamız, Türkiye'ye ve milletimize güvenmemiz gerekiyor. Bu bakımdan Türkiye düşüncesi Türkiye'den büyüktür" sanarak konuşmasını noktaladı.

Halil Dağ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 21

The include file 'json/puan_63975_1_1.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler