USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TKDF ve Unilever ev içi şiddetle mücadeleye destek düşüncesince protokol imzaladı

Unilever, ev içi şiddetle mücadelede kurumsal sesini hâlâ da yükseltiyor ve bu mevzunun savunuculuğuna soyunarak iş yaşamına sağlam olmayı hedefliyor.

TKDF ve Unilever ev içi şiddetle mücadeleye destek düşüncesince protokol imzaladı
02-03-2022 20:13

Unilever, personellerinin ev içi şiddet mağduru olması yerinde gerekseme duydukları ruhsal ve tüzel desteği alabilmeleri için, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile protokol imzaladı. Şirket, personelleri düşüncesince emin ve ayrıntılı yanında iş noktayı oluştururken, müşareket dışındaki mağdurların da sesinin duyulmasına araştırma görevlisi olmayı amaçlıyor.

Verilen bilgiye göre, pandemiden önceki toptan kendisine gelişigüzel 3 hanımdan 1'i, genellikle baş başa bulunduğu partneri çeşidinden fiziki yahut eşeysel şiddete sunulan kalıyordu. Bu tabela pandemi devrinde ağırlaşırken, gelişigüzel 2 hanımdan 1'i aracısız yahut vasıtalı şiddet görüyor. UN Women verilerine mucibince kısaca 10 hanımdan 7'si, pandemi esnasında fasile içi şiddetin arttığını söylüyor. Üstelik şiddet gören kadınlar, bir aşırı devir çekindikleri düşüncesince haricen iane da aramıyorlar.

Bu sessizliği bozmakta azimli bulunan Unilever, güzeşte sene önce, Ev İçi Şiddet ve İstismara Yönelik İş Yeri Politikası'nı açıklayarak, personellerinin güvenlik duyarak iane isteyebildiği; yanında düzentileme arkadaşının riziko altında bulunduğunu hisseden her insanın de bir hale gerektiği halde engelleme edebilecek esas öğrenime ehil bulunduğu yanında düzentileme kültürü yapmaya odaklandı. Geçen sene Dünya Kadınlar Gününde yanında ilki gerçekleştirerek ‘Sessizliği Boz' kampanyasını yaşama nâkil şirket, bu sene çalışmalarını yanında hamle öteye taşıyarak, personelleri ortada ev içi şiddet dirlik farkındalığı bırakmak ve bu bilinci ekosistemine de yansıtmak neredeyse Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile yanında protokol imzaladı. Şirket bu protokolle; ev içi şiddetin şahısda oluşturduğu fiziki ve ruhsal keyif problemlerinin iş hayatına hasiyet edeceğinin bilincinde olacağını; şiddete uğrayan çalışanların ve/veya düzentileme dostlarının şiddete uğradığını yahut şiddet uyguladığını öğrenen çalışanların, korkmadan paylaşacakları yanında ortamı gelmek düşüncesince muktezi hepsi tedbirleri alacağını üstenme etti.

“Şiddet ile ilgilendiren en şişman iş şiddete uğrayan kadının kelimesiz kalmasıdır”
İmzalanan protokolü değerlendiren Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi, Satış ve Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Leyal Eskin Yılmaz, “Unilever kendisine müşareket içerisinde ev içi şiddete dirlik yanında protokol yayımladık. Geçtiğimiz yanında sene içerisinde bunu federasyon ile baş başa gine gözden geçirdik. Protokol kapsamını gözden geçirip, toy halinin gine yürürlüğe alıyoruz. Bir taraftan da bu protokol ile baş başa etkin bayanların ev içi şiddete uğradıkları durumlarda, çalışmış bulunduğu şirketten ne üzere taleplerde bulunabileceği ile ilgilendiren ön plana çıkardığımız hususlar var. Bunlar; izin, taşınma, elastik çalışma, finansal, tüzel üzere hakları olabiliyor. Psikolojik müşavirlik ile ilgilendiren birtakımı destek sunar de alınabiliyor. Bunları ön plana çıkardık. Aynı sürede TKDF Acil Yardım Hattı var. Şirket kendisine buna destek veriyoruz. Hem kişi çalışanlarımız aynı sürede ekosistemimizde bunları anlatıyoruz. Şiddet ile ilgilendiren en şişman iş şiddete uğrayan kadının kelimesiz kalmasıdır. Bu sürecin uzaması ve biçimsiz neticelenmesi en şişman yanında öbür problemdir” niteleyerek konuştu.

“Şirketimizde 5 bin, ekosistemimizde 10 binlerce insana pedagoji bilimi vereceğiz”
İmzalanan protokolün önemine aksan karşıcı Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi, Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Ebru Şenel Erim, “Geçen sene Dünya Kadınlar Günü itibarıyla başlamış olduğumuz; ‘Sessizliği Boz' kampanyasının hem şirketimiz içerisinde aynı sürede ekosistemimiz üstünde yaygınlaştırılmasını ve kadının bu açıdan güçlendirilmesini aşırı önemsiyoruz. Bu protokol ile federasyonun henüz da güçleneceğini, fasile süresince sertliği canlı bayanların da henüz yanında tomar sesini yükselterek şiddetin önüne geçileceğine inanıyoruz. Kurumsal sesimizi henüz da yükseltecek ve bu mevzunun savunucusu olacağız. Böylece iş yaşamına da gösteriş manken olmayı amaçlıyoruz Şirketimizde 5 bin denli insana fakat şirketimiz haricinde ekosistemde baş başa 10 binlerce insana pedagoji bilimi vereceğiz. Aslında bu pedagoji bilimi genişleyerek henüz yanında tomar insana ulaşabilecek diyebiliriz. Canan Güllü ve federasyon ekiplerine teşekkürname ediyorum” biçiminde konuştu.

“Amacımız, Türkiye'de şiddetin önlenmesine müteveccih çalışmalara destek olmak”
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü de protokolün imza töreninde meydana getirdiği konuşmada şunları söyledi: “Bence tarihimizin en ehemmiyetli günlerinden biri. Çünkü Türkiye'de piyasa payına en erdemli miktarda ehil bulunan yanında hususi sektörle ve yönetiminde bayanların bulunduğu şirketle yanında protokol imzaladık. Amacımız, Türkiye'de şiddetin önlenmesine müteveccih çalışmalara destek olmak. Bunun düşüncesince maşeri eşey eşitliği eğitimlerini, önceki hususi kesim bünyesindeki çalışanlara sonradan dağınık ağında çalışanlara vermek. Bu halde Türkiye'de çarpan etkisiyle zihnî dönüşümü sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca istismarı ve sertliği karşılamak ve bunula ilgilendiren Acil Yardım Hattı'nın desteklenerek mağdurların enstantane fotoğraf kendisine güvenlik işitebileceği yanında başvurma merkezini ayakta tutabilmeyi hedefliyoruz.

Türkiye'de kadın-erkek eşitsizliği, 2021 Dünya Ekonomik Formu Cinsiyet Eşitsizliği Raporu'na mucibince 156 iklim ortada 133'üncü sırada. Bunda 10 sene önceki 105'inci sıradaydık, kısaca alçak akilane inmeye bitmeme ediyoruz. Kadını fert göremeyen yanında zihnî yapıyla bu arada hanımı şiddete mahkum fail mekanizmalar da var. Kız evlatları er yaşta evleniyor, avrat öğrenime ulaşamıyor. 4+4 sisteminde 2'nci 4'ten itibaren okuldan ayırılıyor. Kadın istihdama girecek olsa uğrunda bakım yükü dediğimiz; kreşlerin ve nemli bakım merkezlerinin kem olması ortaya çıkıyor. Bunlar giderildiği anda Türkiye'de avrat cinayetlerinin önünü kesebilecek yanında proses gelecek.”

Protokol kapsamında Unilever personelleri da ev içi şiddete sunulan kalmaları durumunda, Federasyonun Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı'nı (0212/0549 656 96 96) arayarak; 7/24 fariza sağlayan meraklı uzmanlardan koca şiddeti, rahatsız etme ve sömürme konularında, telefonla ruhsal destek, tüzel bilgilendirme ve manipülasyon alabilecek.

Şirket, imzaladığı protokolle başkaca Federasyon'un ev içi şiddetle mücadelede aşırı ehemmiyetli yanında anahtar biçimine mevrut Acil Yardım Hattı'na maddesel destek de sağladı.

Şirket, henüz kapsayıcı, adaletli ve içtimai yanında evren düşüncesince çalışıyor
Şirket, Sürdürülebilir Yaşam Pusulası doğrultusunda, dünyada dirlik karşıya olunan çevresel ve içtimai zorlukları buyurmakyürümek düşüncesince mürşit rolünü sürdürüyor. Tüm bedel zincirinde ayrıntılı ve müspet yanında hasiyet peydahlamak düşüncesince çalışıyor. İş faaliyetleri ve içtimai taahhütleriyle henüz kapsayıcı, adaletli ve içtimai yanında evren nesir edilmesine ulama sunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler