USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye'deki STK'ler ramazanda rotayı Ukrayna'ya çevirdi

Türkiye'deki Sivil Toplum Kuruluşları bu sene insancasına iane faaliyetleri ve iftar vakti vakti sofralarıyla ramazanın rahmeti ve bereketini, Rusya'nın saldırısı kararı memleketlerini bırakma kılmak mecburiyetinde artan harp mağduru Ukraynalılara ulaştıracak.

Türkiye'deki STK'ler ramazanda rotayı Ukrayna'ya çevirdi
17-03-2022 12:49
İstanbul

Dünyanın ciharıyek yanına insanca iane ulaştıran Türkiye'deki bazısı STK'ler, bu sene ramazan rotasına Ukrayna'yı da ekledi. Rusya'nın Ukrayna'ya başlatmış bulunduğu savaşın arkası esna alana insanca iane ulaştıran STK'ler, "11 ayın sultanı" ramazanda da çalışmalarını sürdürecek. Hazırlıklarını mütemmim nice STK, kumanya, ısıdam yemek, battaniye, elbise ve çocuk besin ürünleri dağıtımının birlikte alanda iftar vakti vakti sofrası da kuracak.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, AA muhabirine, bu sene derneğin 12'nci ramazan organizasyonunu gerçekleştireceğini söyledi.

34 ülkede iftar vakti vakti organizasyonu

Türkiye engelleme 34 ülkede bu sene azık dağıtımları, iftar vakti vakti organizasyonları, bayramlık hediyeler ve açılışlarla çalışkanlık yürüteceklerini tamlayan Özdal, topluluk namına ramazanı meşbu kırcı geçirmeyi planladıklarını, bu sene belirledikleri rüçhan alanların başlangıcında savaş, kıyamet ve bunalım bölgelerindeki sığınmacıların yaşamış bulunduğu kampların bulunduğunu kaydetti.

Özdal, bugüne derece ağırlıklı Orta Doğu, Asya ve Afrika bölgelerinde düzentileme yaparken, bu sene Avrupa'da hicret hareketliliğine faktör bulunan Ukrayna'ya da ramazan yardımlarını ulaştıracaklarını anlattı.

Kırım'daki iane emekleri zımnında alana ecnebi olmadıklarını tamlayan Özdal, şunları dile getirdi:

"Mültecilerin koyu namına Polonya ve Romanya sınırından intikal yaptıklarını görüyoruz. Biz de savaşın başlamasının arkası esna dördüncü güneş alana ekiplerimizi göndererek hem Romanya bununla beraber Polonya hudut hattındaki noktalara vasıl sığınmacılara müteveccih çabuk insanca iane ulaştırmak, gereksinimlerini istikbal yapmak neredeyse çalışmalarımızı başlattık. Yaklaşan ramazan kocaoğlan münasebetiyle inşallah bilhassa Ukrayna'nın içerisi peyda geçirmek neredeyse Romanya, Polonya ve Macaristan'daki sığınmacılara müteveccih insanca iane çalışmalarımızı arttıracağız."

"İnsani krizin bulunduğu gelişigüzel yerde çalışkanlık yürütüyoruz"

Kemal Özdal, din, dil, soy ayrımı yapmadan, bilhassa sığınmacılar peyda geçirmek neredeyse insanca desteğe gerekseme duyan her insana ramazanın bereketi ve tinsel iklimini yaşatma gayretinde olduklarını, Ukrayna'daki gelişmeler karşısında da bu duyarlılığı STK'ler namına ortaya koyduklarını vurguladı.

İnsani krizlerin bulunduğu gelişigüzel yerde Türkiye'deki STK'lerin canlı çalışkanlık yürüttüğünü dile getiren Özdal, "Birçok bölgedeki tecrübemizi, birikimimizi, iane organizasyonlarında yapmış olduğumuz emekleri inşallah bu sene Afrika, Orta Doğu, Asya devletlerinde bulunduğu kabilinden Avrupa coğrafyasında da ramazan vesilesiyle gerçekleştirmiş olacağız." ifadesini kullandı.

Özdal, Ukrayna'daki savaşın, Türkiye'nin amme kurumları ile STK'leriyle bunalım bölgelerine en aceleci vasıl ve en canlı düzentileme örümcek dünya bulunduğunu ortak misil elan her insana gösterdiğini laflarına ekledi.

"Bizler düşüncesince Avrupa'da böyle ortak düzentileme acemi ortak deneyim"

İHH İnsani Yardım Vakfı Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Emre Kaya da İHH'nin derinlemesine senelerdir Ukrayna'daki Kırımlılara müteveccih nice düzentileme yaptığını söyledi.

Ukrayna'daki krizin başlamasıyla İHH ekiplerinin sahaya indiğini tamlayan Kaya, hemen Ukrayna içinde değil, bilhassa sığınmacıların sığındığı Polonya, Romanya ve Moldova'da da dağıtımlar gerçekleştirdiklerini tabir etti.

Kış koşulları zımnında ekiplerin alanda gıdanın birlikte battaniye dağıtımı yaptığını da özetleyen Kaya, şu biçimde dedi:

"Dünyanın değişik bölgelerinde ramazan emek vermesi yaptığımız kabilinden krizden etkilenen Ukrayna'ya ve Ukraynalı sığınmacıların bulunduğu alanlarda de ramazan planlamalarımızı yaptık. İnşallah ramazan ayının gelmesiyle hem Ukrayna içinde iftar vakti vakti sofraları kurup bununla beraber bire ortak biçimde azık dağıtımlarımızı bitmeme ettireceğiz. Mümkün basamak sığınmacıların atak ettiği alanlarda de inşallah ramazan projelerimizi yaşama geçireceğiz."

Ukrayna bölgesindeki insanca iane faaliyetinin acemi ortak repertuvar bulunduğunu dile getiren Kaya, "Uzun senelerdir önce kat düpedüz bu derece efdal kurda böyle ortak hicret dalgasına şehadet ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Kaya, buna karşın bugüne derece elde edilmiş tecrübeyle alanda güzel çalışmalara imza attıklarını vurgulayarak, Orta Doğu coğrafyası, Afrika yahut Asya'da derinlemesine senelerdir kodifikasyon yaptıklarını, fakat Avrupa'nın bugüne derece bunalım yahut harp bölgesi olmadığını söyledi.

Artık bu yerlere Avrupa'nın da engelleme bulunduğunu tamlayan Kaya, "Burada önce kat karşılaştığımız acemi ortak sığınmacı portföyü var. Bunları da güzel okumaya, o noktada elan velut işler çıkartmaya hız ediyoruz. Bizim orada Türk STK'leri namına bulunmamız hakkıyla ehemmiyet sunma ediyor, nice noktada da kırılmalara, böyle ön yargıların da önüne geçilmesine sebebiyet veriyor. Sonuçta mağduriyetin, mazlumun ne dili ne ırkı ne de dini olur. Mazlum mazlumdur. Ukrayna'daki hepsi mazlumlara iane geçirmek hepimiz düşüncesince de ağır açıdan ortak repertuvar oldu. Bunu geliştirmeye müteveccih nice hamle atıyoruz." laflarına toprak verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler