USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yaklaşık 2.5 yıl önce yıktırılan caminin projesi bile ortada yok

İstanbul'da meydana mevrut 5.8'lik depremde minaresi yıkılan ve katabolizma tehlikesine için yıktırılan Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nde tahminî 2.5 yıl geçişine karşın rastgele ortak çalışmanın olmamasına vatandaşların tepkisini çekti. Camiden artan moloz yığ

Yaklaşık 2.5 yıl önce yıktırılan caminin projesi bile ortada yok
22-12-2021 11:23

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019'da meydana mevrut 5.8'lik depremde Avcılar E-5 kenarında mevcut 40 salname Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin minarelerinden bir tanesi yıkılmıştı. Yapılan incelemenin arkası sıra cami, beton kalitesinin ve demirlerinin çerden çöpten yer aldığı nedeni öne sürülerek yıktırılmıştı. Yıkımın üstünden 2,5 yıl geçişine karşın caminin bulunmuş yer aldığı bölgeye elan müşterek başlı bile çakılmazken, camiden artan molozların bile kaldırılmadığı görüldü. Gün ortamında buradan güzeşte ve yakınlarda esnaflık özne vatandaşlar, caminin müşterek an önce yapılmasını istedi. Camiyle ilişik elan konkre müşterek projenin de olmadığı öne sürülürken, proje ve yapımla ilişik rastgele müşterek çalışmanın olmaması da vatandaşların tepkisini çekti. Avcılar Müftülüğünden tahsil edilen bilgiye göre, caminin yapımının ağız ağıza kendileri ile Diyanet İşlerine müteallik bulunduğunu belirtilirken, projesinin tamamlanmadığı ve proje çalışmalarının bitmeme edilmiş yer aldığı belirtildi.

"Yıllardan bu yana böyle, yapılmadı"

Caminin yapılmamasına aksülamel yayınlayan Muhammed Karagünoğlu adlı vatandaş, “Bayağıdır yapılmadı, umuyoruz inşallah yapacaklar. Aslında caminin yapılmasının baş döndürücü sürmemesi lazım. Vatandaşlar Cuma haset gelip namazını kılıyordu. Şuanda gördüğünüz gibi, söylemeye icap yok, senelerden bu yana böyle. Normalde günce kendisine tığ burayı kullanıyoruz. Burada namazımızı kılıyorduk, oturup geveze yapıyorduk. Çay ocağı falanca vardı, onlar da yıkıldı. Sonuçta iyi müşterek kaynak değil, Avcılar'ın merkezi, yapılması lazım” dedi.

"Caminin eksikliğini hissediyoruz"

Müftü ile görüştüklerini lakin yapımına müteallik müşterek çalışmanın olmadığını öne devam eden Ali Yılmaz adlı esnaf, “Öncelikle tığ bu camimize karşılaşmak istiyoruz. İl müftülüğünün ve büyükşehir belediyesinin bu mevzuda müşterek düzentileme yapmasını ve şahısların bu mevzuda kıygın edilmemesini istiyoruz. Bir an önce camimize kavuşursak baş döndürücü gönül borcu duyacağız. Bir saat namazı buyurmak düşüncesince 200-300 mt. aşağıdaki camiye görmek mecburiyetinde kalıyoruz. Gidiyoruz, geliyoruz devir kaybı oluyor. Burada E-5 kenarında arabamızı temiz edip, sabahleyin namazını naz edebiliyoruz, zeval vakti namazını naz edebiliyoruz. Konum olarak, oldukça dört dörtlük müşterek yerde bu camimiz, bunun yokluğunu rastgele müşterek devir hissediyoruz. Bunun düşüncesince de mezun makamlardan camimizin müşterek an önce yapılıp, hizmete açılmasını bekliyoruz” sanarak konuştu.

Medeni Topaloğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler