USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yiyen müşterek sepici henüz isteyecek tarifini soracaktır birlik kıvamında pirinç pilavı

Pilava ne derece su konulması gerektiği konusu kadınlar ortada daima birlikte ağız dalaşı konusudur. Sözkonusu kıta adet pilav gerçekleştirmek olunca haliyle pilava konulacak suyun miktarı önemli. Kimilerine layıkıyla pilava 1 bardak (su bardağı) pirince 1.5 bardak (su bardağı) su

Yiyen müşterek sepici henüz isteyecek tarifini soracaktır birlik kıvamında pirinç pilavı
25-09-2022 08:59
Pilava ne derece su konulması gerektiği konusu kadınlar ortada gelişigüzel daim ortak ağız dalaşı konusudur. Sözkonusu parça adet pilav gerçekleştirmek olunca haliyle pilava konulacak suyun miktarı önemli. Kimilerine mucibince pilava 1 bardak (su bardağı) pirince 1.5 bardak (su bardağı) su konur, bazılarına mucibince ise endaze 1'e 2'dir. Peki hangisi doğru?Abone ol

Pilava ne derece su konur diyerek düşkünlük edenlere haberimizin kez kılık olmasını dileriz. Zira pilav gerçekleştirmek ortak defa de parça adet pilav gerçekleştirmek ağır iş. Hanımlar ortada rakiplik konusu bulunan parça adet pilav fikirleştirmek düşüncesince pilava ne derece su konulması icap ettiğini bilmeniz şart. Genel adına pilava konulması müstelzim su miktarı düşüncesince 2 endaze var. Bunlardan bir tanesi 1'e 1.5 endaze iken gayr 1'e 2 ölçüsüdür. Yani pilavın pirincini ölçtüğünüz ortak bardak, fincan ve ya kasenin 1.5 sert yahut 2 sert derece suyu pilavınıza dökmeniz gerekir. 

Peki hangisi parça adet pilav düşüncesince mefkûre ölçüdür

Bu probleminin cevabı pilav düşüncesince seçtiğiniz pirincin cinsine ve pilavı pişirme yönteminize mucibince fark gösterir. Öncelikle işe pilavı gerçekleştirmek düşüncesince kullanacağınız pirincin cinsiyle başlayalım. Pirinçler ne derece uslu yapılıysa o derece ortak tomar su uygulamanız gerekebilir. Örneğin, osmancık pirinci kullanıyorsanız 1'e 2 ölçüsü sizin düşüncesince şimdi mefkûre olabilir. Eğer şimdi yuvarlak iri ortak pirinç kullanıyorsanız söz gelişi baldo o devir 1'e 1.5 ölçüsü parça adet pilav yapmanız düşüncesince mefkûre olabilir. Ancak pirincin cinsi gelişigüzel devir mefkûre su miktarını belirleyen yegâne bilinçlilik olmayabilir. Pilavı kesinlikle pişireceğiniz de suyun miktarını tespit etmek düşüncesince önemli.

Pirinci suda bekletiyorsanız buna uyanıklık edin

Kimileri parça adet pilav gerçekleştirmek düşüncesince pirinçleri başlangıçta suda bekletmeyi yeğleme eder. Eğer siz de pilav gerçekleştirmek düşüncesince pirinçleri başlangıçta suda bekletiyorsanız şimdi az su ile pişirmeniz şimdi dobra olacaktır. Zira bekleme boyunca pirinçleriniz su ile değini ettiğinden ortak hacim yumuşayacaktır. Eğer pirinçleri başlangıçta ıslatmıyorsanız 1'e 2 ölçüsü şimdi dobra ortak alternatif olabilir. Bunun haricinde pilava ekleyeceğiniz şeyler de pilava ne derece su koymanız icap ettiğini belirleyen ortak öbür faktördür. Mesela yemlik şehriye kabilinden su çekici ortak bilinçlilik koyacaksanız pilavınıza ortak hacim ortak tomar su eklemeniz şimdi dobra meyve almanıza araştırma görevlisi olacaktır. Son adına parça adet pilav gerçekleştirmek düşüncesince pilava ne derece su koymanız icap ettiğinin mefkûre ölçüsünü akıllıcasına pirinçleri seçip deneyim galat yöntemiyle bulabilirsiniz. 

Tane parça pilav kesinlikle yapılır?

Pilavın parça adet olması düşüncesince makbul su miktarı derece ortak öbür püf noktası şimdi var.  Pirinç pilavının parça adet olması düşüncesince esas yapılması müstelzim pirinçleri akıllıcasına biçimde yıkamaktan geçiyor. 

Tane parça dökülen pirinç pilavı gerçekleştirmek düşüncesince geçmiş akla mevrut pirinçleri derinliğine levent kül etmek kabilinden görünse de işin sırrı pişirmeden geçmiş tedbir evresinde gizli. Bildiğiniz kabilinden pirinçler faziletli oranda nişasta içeren gıdalardan biri. Pirinç tanelerinin üstünde değen biçimde mevcut nişasta ise pilavın lapa mı olmadan parça adet mi olacağını belirleyen birincil unsur. Kaynar suyla birleştiğinde lapalanma niteliği bulunan nişastayı pirinçten açmak parça adet pilav yapmanın geçmiş kuralı.

Tane parça pilav gerçekleştirmek arzu edenler en herşeyden ilk olarak pilav yapacakları pirinçleri baş döndürücü dobra yıkamalılar. Yıkamak düşüncesince makbul suyun behemehâl dolaptan matrut ve dargın olması gerekmekte. Pirinçleri derinliğine levent dargın ayrıca buzlu suyla yıkayın. Suyun rengi beyazlaştıysa ve ağırlaştıysa behemehâl değiştirin. Pirinçlerden bundan sonraları nişasta kalıntısı çıkmayana derece işlemi tekrarlayın. Unutmayın! İyi yıkanmış piriçler alkan ve tozlu değil, saydam ve bembeyaz olmalılar.

Eğer pirinçleri akıllıcasına yıkadığınız eminseniz parça adet pilav gerçekleştirmek düşüncesince ikinci evreye geçebilirsiniz. Yıkanan pirinçlerin ortak güzel sürülüp kuruduğundan tehlikesiz olun. Daha sonraları pirinçleri 'çakıl taşı' sesi gelene derece ortak tencerede kavurun. Suyunu eklemeden evvela behemehâl tuzu koyun. Bu sayede pirinçlerde küsurat meyve su tanecikleri de haydi haydi uçar.

Pilav piştikten sonraları kapağının dibine behemehâl ortak tomar suyu çekici ortak kağıt silgi parçası ve ya çaput kapatın. Servisten evvela ortak güzel dinlenen pilavlar parça adet dökülür.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler