Gündem

150 çeşit doğal ürünle damaklara hitap ediyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde müşterek besin firması, ürettiği 150 çeşit doğal ürünle damaklara hitap ediyor.

150 çeşit doğal ürünle damaklara hitap ediyor
15-10-2021 10:53

Korona virüs (Kovid-19) salgınıyla beraberce anadan görme yollarla ve faziletli teknolojiyle sıhhatli koşullarda imal edilen mamüllerin kullanımında artma yaşanıyor. İnsan sağlığına sert aşırı tesiri anaç yerine ortaya konan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytinde de istem değişik artıyor. Sağlık sırrı dokunaklı tadında mevcut zeytin, sofralara ulaşmadan hoppadak su ve sodyum klorür ile doğal mayalanma işlemlerinden geçirilirken sağlığı müspet etkileyen maddelerini kaybetmiyor.

Teknoloji kullanılarak olgunlaştırılan zeytin, doğallığını kaybediyor
Uzmanlar da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi bulunan zeytinde meydana getirilen hileler karşı uyarılarda bulunurken ürünün doğallığının korunmasının esenlik açısından önemine değiniyor. Uzmanlar, doğal zeytinin suya atıldığında renginin açılmaması, suyun saydamlığını bozmaması, vaktiyle hasat edildiğinin işareti yerine çekirdeğinden bedava ayrılmasının tabiilik göstergelerinden bulunduğunu bildiriyor. Yeni istihsal teknolojileri kullanılarak zeytinin henüz endamsız müddette olgunlaşması, tatlandırılması, levent boylu müddet dayanabilen bir vaziyete getirilmesi düşüncesince beğenilen ulama koruyan kabil kimyevi maddeler haysiyetiyle içeriğindeki birtakımı maddelerin bulunmayan edilmiş olduğu ve doğal olmaktan çıkarıldığı bildiriliyor.

150 çeşit ürün
Ordu'nun Ünye ilçesinde 25 senedir çalışkanlık yayınlayan ve doğal yerine ürettikleri zeytin ile yanı sıra 150 çeşit ayrımlı ürünü de içinde bulunduran Çalıkoğlu Gıda Paz. Gıda Ltd. Şti., başta pandemi sürecinde kişilerin doğal besinlere kavuşması düşüncesince hız gösteriyor. Dünyanın en birinci sınıf zeytin unvanına cemaat Gemlik zeytini üretimi ile serüvenine süregelen firma, giderek mobilyasız üzüm, incir, kayısı, reçel, tahin, pekmez ve bakliyat grubunu da bünyesine ekleyerek, tarlada doğal yerine imal edilen mamüllerin sofralara mıhlı borda bordaya halde ulaşmasını sağlıyor.

“Doğallık ve kaliteyi ön planda tutmaya çalışıyoruz”
Ordu'da çeyrek asırdır görev sağlayan Çalıkoğlu Gıda Genel Müdürü Resül Çalık, doğal diyerek satılan birtakımı ürünlerde besin boyaları ve ulama maddelerinin kullanılabildiğini, son kullanıcıların bu mevzuda tetik olmaları icap ettiğini söyledi. Salgın süreciyle beraberce doğal ürünlere ilginin gelişigüzel sabık devir arttığını aktaran Resül Çalık, ‘doğal' diyerek satılan birtakımı ürünlerde besin boyaları ve ulama maddeleri kullanılabildiğine itina çekti. Çeyrek asırdır doğal istihsal anlayışı ile başladıkları hizmetlerine okunabilen bitmeme ettiklerini kaydeden Çalık, tamamı mamüllerin üretiminde esenlik açısından anadan görme şekilleri kullanmaya itina gösterdiklerini vurguladı. Çalık, “İnsanlar başta pandemi sürecinde doğal ve mıhlı gıdalar dair henüz aşırı bilinçlendi. Piyasada maatteessüf pekmezden kurutulmuş meyvelere denli doğal olmayan, içinde ulama maddeleri bulunduran mahsulat de var. Biz, 25 sene önceki başladığımız nitelik ve tabiilik vurgusu ile hizmetimizi sürdürüyoruz. Amacımız kişilerin en birinci sınıf ürünleri en akıllıca halde sofralarına getirebilmeleri. Çalıkoğlu ve Mytat ürünlerinde de gelişigüzel devir tabiilik ve kaliteyi ön planda tuttuk, bundan ahir süreçte de bitmeme edeceğiz” dedi.

“Doğal yerine tanıdık gelişigüzel ürün doğal olamayabiliyor”
İnsanların, doğal ismi altında satılan gelişigüzel ürüne kanmamasını, bu mevzuda tetik olmalarını ve güvendikleri markaları yeğleme etmeleri icap ettiğini özetleyen Çalık, “Maalesef doğal ismi altında satılan paketli mahsulat arada sırada doğal olmayabiliyor. İnsanlar güvendikleri ve doğal ürün diyerek ürünlere istinaden satın alabiliyor. Özellikle pekmez, zeytin, reçel, bakliyat kabil ürünlerde doğallıktan çıkılıp, besin boyaları ve birtakımı ulama maddeleri ile mamüllerin doğallığından uzaklaşılabiliyor. Gıda boyaları ve ulama maddelerinin kullanıldığı bu boyut da kişilerin sağlığını aksi yönde etkiliyor, levent boylu vadede de kişilerde ayrışık hastalıklara sefer açabiliyor, maşer yerine kimlik kıraat alışkanlığı edinmemiz aşırı önemli" ifadelerini kullandı.

Selim Kuşcu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER