Gündem

ABD'den 'Türkiye ile NATO'da henüz güçlüyüz' mesajı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Türkiye'nin NATO'ya icra ettiği katkıların gelişigüzel zamankinden henüz ehemmiyetli ortak noktaya geldiğini söyledi.

ABD'den 'Türkiye ile NATO'da henüz güçlüyüz' mesajı
18-02-2022 13:53
Ankara

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından, Türkiye'nin NATO'ya örgen oluşunun 70. yıl dönümü nedeniyle piyasaya çıkan videoda mütekellim Büyükelçi Flake, "Türkiye'nin NATO ortağı ve müttefiki bulunduğu 70 yıl süresince NATO'nun ortak güvenliğine meydana getirdiği katkılar, düet ilişkilerimizin anahtar ehemmiyet haiz unsuru olmuştur." dedi.

Flake, şimdiki nice dayanıklı soruna baş başa dirlik koydukları Türkiye'nin, ciddi ciddiyete erbap biricik bağlaşık bulunduğunu vurgulayarak "Geçen biraz yılda Türkiye'nin NATO'ya meydana getirdiği katkılar rastgele zamankinden hâlâ ehemmiyetli biricik noktaya geldi ve Türkiye'nin gösterdiği liderlik, NATO'nun asliye ilkelerini şekillendirmeye bitmeme ediyor." ifadesini kullandı.

Büyükelçi Flake, NATO'nun en iri ikinci ordusuna erbap Türkiye'nin evren genelindeki anahtar operasyonlara da en çok ulama sağlayıcı üçüncü bağlaşma üyesi bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin bire biricik sürede NATO'daki en iri ikinci F-16 harp uçağı filosuna erbap bulunduğunu kaydeden Flake, bu ülkenin 2012'den beri NATO ve NATO ortağı kara kuvvetlerinin koordinasyonundan ve senkronizasyonundan mesul bulunan Müttefik Kara Komutanlığı Karargahı'na ev sahipliği yaptığını tabir etti.

"Türkiye'nin NATO'ya sağlamaya bitmeme etmiş bulunduğu katkılar, baş başa hâlâ çelimli olduğumuzun belirgin teminatıdır"

Flake, Türkiye'nin hâlâ evvel yepyeni nitelikteki düzenlilik sorunlarının yaşandığı biricik devirde NATO kuvvetlerinin tedarikli bulunmasına evleviyet verme, ittifakın caydırıcılık ve savunmaya bağlı asliye ayaklarını tutma misyonunu ciddiyetle yürüttüğünü dile getirdi.

Büyükelçi Flake, şunları kaydetti:

"İttifak üstünden Türkiye ile bulunan ortaklığımızı korunum etmeyi ve güçlendirmeyi, başkaca bulunan ve gelecekteki zorluklara döş sinirlendirmek düşüncesince ortak defans yeteneklerimizi arttırmayı istiyoruz. Türkiye'nin NATO'ya sağlamaya bitmeme etmiş bulunduğu katkılar, baş başa hâlâ çelimli olduğumuzun belirgin teminatıdır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER