Politika

AK Parti'de 81 il çevre, site ve firez başkanları birlikte araya geldi

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "İstanbul ve boğazları rahatlatırken, ekolojiyi, çevreyi, doğayı, hepsi canlıları merkezine meydan Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi müşterek yukarı lige çıkaracağız." dedi.

AK Parti'de 81 il çevre, site ve firez başkanları birlikte araya geldi
08-11-2021 16:14
Ankara

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "İstanbul ve boğazları rahatlatırken, şehirciliğin hayattaki sağlam uygulamalarından birine fariza edecek, ekolojiyi, çevreyi, doğayı, tamamı canlıları merkezine düzlük Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi müşterek yukarı lige çıkaracağız." dedi.

Karaaslan, Dünya Şehircilik Günü nedeniyle partisinin 81 il çevre, kent ve hars başkanlarının katılımıyla, umumi tarz konuşma salonunda planlı programda konuştu.

Türk uygarlığında şehirlerin elden tahaffuz ihtiyacının karşılandığı toprak olmadığını dile getiren Karaaslan, kentlerin, ehemmiyetli değerleri, maneviyatı, doğruluk üzere unsurları, farklılıkları müşterek arada yaşatmayı anabolizma ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kentçilik dair sonuç 19 yılda atılmış adımlarda mürşit müşterek reis bulunduğunu tamlayan Karaaslan, "Önümüzde birçok işler var. Bugünün şehrinin, bugünün insanı üzere beklentileri değişti. Biz havası, suyu, toprağı elan ak pak şehirleri halletmeye çalışıyoruz. Kültür zanaat yaşamını elan da geliştirmenin kararlarını alıyoruz. Bugün hava değişikliği ile savaş kapsamında şehirleri merkeze düzlük yapılaşmayı konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, metropoller ve Türkiye düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli işler başardıklarını kail Karaaslan, mahfuz saf yerlerin sayısının arttırılması, ağaçlandırma faaliyetleri ile yeşil yerlerin kentin parçası ve vazgeçilmezi biçimine geldiğini vurguladı.

Karaaslan, 3 gündüz sonradan "Geleceğe Nefes Kampanyası"nın kentlerde baştan başlayacağını, binlerce fidanı toprakla buluşturacaklarını bildirdi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 111 kavim bahçesi açtıklarını, 81 ilde 81 milyon metrekare kavim bahçesi yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Karaaslan, "Sıfır Atık projesi ile atıkların art yarar oranını, yüzdelik 13'ten yüzdelik 22'lere çıkardık. Bunu çabucak yaygınlaştırmaya bitmeme ediyoruz. 2023 düşüncesince kullanılmamış atılmış ile ait gaye koyduk. 150 bin insana aracısız istihdam ve 30 bilyon Türk lirası hesaplı çıkar sağlamayı hedefliyoruz. Sıfır atılmış bundan böyle müşterek dirim tarzı." niteleyerek konuştu.

AK Parti iktidara geldiğinde, vatandaşların şişman müşterek kısmının ev sahibi olmanın hayalini üstelik kurmasının tekaüt olduğunu, bunun düşüncesince şişman müşterek adım başlattıklarını kaydeden Karaaslan, 2012'de süregelen kentsel inkılap hamlesi ile 1,1 milyon toplumsal mesken ile 2,5 milyon konutun dönüşümünün tamamladığını, 300 bin konutun inşaatının sürdüğünü anlattı.

Türkiye'de sonuç müşterek haftada, Cumhurbaşkanı Erdoğan kabilinden açılışı meydana gelen projeleri sıralayan Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, şu biçimde bitmeme etti:

"Biz şişman projeleri yaparken anne aykırılık ne yapmış oldu dersiniz? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 gündüz evvel 'Kanal İstanbul ihalesini tek kimesne almayacak, lakin düzlük olursa baş döndürücü ciddi bedeller ödeyecek' halinde tehditlerde bulundu. Aynı gün, yurdumuzdaki büyükelçilere varakpare göndererek, -ki bu da alıştığımız müşterek yöntemi, ülkemizi aut dünyaya yakınma etmek- Kanal İstanbul Projesi'nin uygulanmasının önlenmesi düşüncesince çağrıda bulundu. Bu sığ ayn açısını vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz. Yatırımlara bu mektupta hakkında çıkarken, hava krizi vurgusu fail Kılıçdaroğlu, yurdumuzdaki itimat ve hayat iklimini bozmaya etkin esas krizin kendisidir."

Karaaslan, 2013'deki Gezi olaylarında, Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkımından vazgeçilmesinin istendiğini anımsatarak, "Yeni yüzüyle Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi Cumhuriyetimizin kuruluşunun sene dönümünde baştan namına reva biçimde Türkiye ile buluştu." dedi.

AK Parti'li Çiğdem Karaaslan, şunları kaydetti:

"Hem sarsıntı riski ile hakkında karşıya bulunan bununla birlikte kentsel inkılap gereksinimi bolca bulunan İstanbul'da, dünyaya kentçilik yönünde sonuç yeri göstereceğiz. İstanbul ve boğazları rahatlatırken, şehirciliğin hayattaki sağlam uygulamalarından birine fariza edecek, ekolojiyi, çevreyi, doğayı, tamamı canlıları merkezine düzlük Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi müşterek yukarı lige çıkaracağız. Daha baş döndürücü yapacaklarımız var. Sayın Genel Başkan'ımızın liderliğinde, bize çizdiği istikamette, ona kez arkadaşı olmanın bilinci ve sorumluluğuyla çalışıyoruz ve çalışmaya bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER