Gündem

Ankara'da can alıcı bulunan kar sürücülere çetin anlamış olur yaşattı

Ankara'da akşam ezanı saatlerinde başlamış olan ve tün süresince tesirini sürdüren kar sürücülere güç anlamış olur yaşattı. Mamak'ta kar küreme ve tuzlama ara bulucu devrildi.

Ankara'da can alıcı bulunan kar sürücülere çetin anlamış olur yaşattı
31-01-2022 07:35
Ankara

Yoğun rahim sansasyonel bulunduğu Başkentte anne yol ve sokaklar beyaza büründü. Ana arterlerdeki ulaşımda rastgele birlikte dava yaşanmazken kimi vasıtalar karda kaydı, sürücüler yokuşlardan bata çıka çıktı.

Çankaya'da karla kaplanan Cinnah Caddesi'nde vasıtaların kaydığı ve bata çıka ilerlediği görüldü. Yolda küsurat bazısı anahtar şoförleri de kar küreme ve tuzlama araçlarıyla caddedeki rahim temizlenmesini bekledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesine ilişkin 1052 anahtar ve 3 bin 138 personel sabahleyin saatlerine derece bulvarlar ile anne anne yol ve sokaklarda emek vermek yaptı.

Bu arada Mamak'ta Kayaş Caddesi Bağderesi mevkisinde 06 BFG 935 plakalı kar küreme ve tuzlama ara bulucu sürücünün kontrolünü kaybetmesi kararı devrildi. Araç sürücüsü kazayı çıban almadan atlatırken, caddenin yegâne şeridi levent boylu müddet ulaşıma gizli kaldı.

Öte taraftan kaymakamlık belediyeleri de kar küreme ve tuzlama araçları ile yazık alanlarındaki anne yol ve sokaklarda yolların kapanmaması düşüncesince uğraş etti.

Kent merkezini tesiri dibine düzlük kar dolayısıyla Ulus Meydanı, Kızılay, Anıtkabir, Atakule ve Sıhhiye etrafı beyaza büründü. Kuğulu Park etrafında kar ile oluşan manzaralar kartpostallık sahneler ortaya çıkardı.

Yetkililer vatandaşlara çağrıda bulunarak, şita şartlarına müsait sıfır ve kar lastikleri yok araçlarla yola çıkmamalarını referans etti.

Lastikleri şita şartlarına akıllıca sıfır vasıtaların karlı ve buzlu yollarda güç anlamış olur yaşadığını ve gidiş geliş akışını engellediğini hatırlatan yetkililer, bu mevzuda sürücülerin duygun olmasını istedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER