Gündem

Antalya-Konya karayolunda kar kalınlığı 60 santime ulaştı

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda esbak başlamış olan kar yağışı bitmeme ederken, alanda kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı.

Antalya-Konya karayolunda kar kalınlığı 60 santime ulaştı
09-02-2022 16:03
Akseki'nin Yarpuz Mahallesi'nden Konya'nın Seydişehir ilçesine derece bulunan kısımda geçmiş sayaç 20.00'den buyana kar yağışı tesirini sürdürüyor. 1825 rakımlı Alacabel'de geceleyin saatlerinde kar ve tipi dolayısıyla ulaşımda aksamalar yaşanırken, Karayolları Alacabel ekipleri geceli gündüzlü yolda kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışı dolayısıyla geceleyin sayaç 20.00'den itibaren tırların geçmiş olmasına müsaade verilmiyor. Uzun vasıtalar ile zinciri yok vasıtalar Akseki Bölge Trafik ekiplerince tatil tesislerine yönlendiriliyor.

Görüş mesafesinin sıfıra düşmüş olduğu Alacebel'de kar kalınlığının toprak arsa 50-60 santimetreye eriştiği bildirilirken, Karayolları Alacabel kadrosu baş döndürücü sayıda iş makinesi ile kar kürüme ve tuzlama emek vermesi yaparak yolun trafiğe bariz tutulmasını sağlıyor.

Akseki'nin efdal kesimlerindeki rustik mahallelerde de kar kalınlığının toprak arsa 20-30 santimetreye eriştiği bildirilirken, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akseki Belediyesi ekipleri yol açılış emekleri başlattı.

Ayşe Çatlı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER