Gündem

Antalya'daki Ukraynalılar ülkelerine iane düşüncesince iklim piyasasının açılmasını bekliyor

Taras Knometa, "Doktorum. Şu an ülkemizin bana gereksinimi var. Ancak havalimanları mestur ve uçuşlar bulunmadığı düşüncesince ülkeme dönemiyorum. En endamsız sürede ülkeme dönerek askerlerimize iane geçirmek istiyorum." dedi.

Antalya'daki Ukraynalılar ülkelerine iane düşüncesince iklim piyasasının açılmasını bekliyor
26-02-2022 13:29
Antalya

Ülkelerindeki yakınlarının hayatlarından akıl duyan Antalya'da canlı Ukraynalılar, ülkelerine desteğe kullanmak istiyor.

Manavgat ilçesinde canlı veya dinlence düşüncesince ilçeye mevrut Ukraynalılar, Rusya'nın ülkelerine müteveccih başlatmış olduğu saldırılardan akıl duyuyor.

Antalya'ya tatile mevrut ve saldırı kararı ülkesine dönemeyen Ukraynalı hekim Taras Knometa, AA muhabirine, şu an ülkesinin düşkün hesabına döndüğünü tabir etti.

Ülke vatanlarını kesmek düşüncesince mücadele eylemek durumunda olduklarını dile getiren Knometa, "Askerlerimiz korkusuz ve çelimli fakat düşmanımız baş döndürücü agresif. Bütün dünyadan iane bekliyoruz. Bugün bizlere hücumcu ferda başkasına saldırır. Bu sebepten her insanın Rusya'yı durdurması gerekiyor. Doktorum. Şu an ülkemizin bana gereksinimi var. İki hafta geçmiş dinlence düşüncesince Antalya'ya gelmiştim. Ancak havalimanları mestur ve uçuşlar bulunmadığı düşüncesince ülkeme dönemiyorum. En endamsız sürede ülkeme dönerek askerlerimize iane eylemek istiyorum." diyerek konuştu.

"Ülkemiz çetince durumda"

İlçede 10 senedir canlı Ukraynalı Alona Liushna, Rusya'nın başlatmış olduğu saldırının sonuç bulması düşüncesince arsıulusal toplumdan dayanak beklediklerini söyledi.

Sadece Donetsk ve Luhansk değil, Ukrayna'nın tamamı şehirlerinin amaç alındığını vurgulayan Liushna, "Ruslar etraflı şehirlerimize saldırıyor, bomba atıyor. Ülkemiz baş döndürücü çetince durumda. Kardeşim Ukrayna'da. Sivil müşterek insanoğlu fakat savaştan ötürü askere gidecek. Onun düşüncesince akıl ediyorum." dedi.

ABD ve Avrupa'nın lakırtı vermesine rağmen iane etmediğini tamlayan Liushna, Ukrayna'nın yanı sıra durduğu düşüncesince Türk milletine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürname etti.

Ailesinin Rusya'dan Ukrayna'ya geldiğini ve aslen Rus olduklarını dile getiren Alona Liushna şöyleki bitmeme etti:

"Ukrayna'da doğdum, Ukrayna vatandaşıyım. Ama annem de babam da Rusya'dan Ukrayna'ya gelmişler. Ben hâlâ Rusça konuşuyorum. Rusların Ukrayna'ya girmesini istemiyorum. Geçmişten müşterek bağımız var. Biz ahi milletiz. Savaş istemiyoruz. Ülkemizden gitsinler. Kardeşçe hayatta olmak istiyoruz."

Maxim İvanov ise dost ve akrabalarının Ukrayna'da çetince halde bulunduğunu belirterek Rus saldırısının müşterek an geçmiş durdurulmasını ve gelişigüzel dü yandan elan müşterek tomar dem dökülmemesi düşüncesince saldırının sonuç bulmasını istedi.

Olena Menshun da harp değil sulh istediklerini tabir ederek "Ülkemizi baş döndürücü seviyoruz. Savaşın sonuç bulmasını istiyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER