Teknoloji

Apple, iPhone ve iPad Üretimini Durdurduğu Açıklandı

Apple istihsal dair aşırı alıngan ortak firmadır. Ancak yaşanmış olan bileşen sıkıntısı, firmanın üretiminde mesail çıkardığı ve şirket'in 10 yılı ortak hayli süredir bitmeme fail tedbir planını etkilemesi dolayısıyla üretimin askıya alındığı bildirildi.

Apple, iPhone ve iPad Üretimini Durdurduğu Açıklandı
09-12-2021 05:21

Apple etraflıca zamandır toy ürünlerini öncelemek düşüncesince icraat yürütüyor. Şirket, 2022 senesinde tüketicilere süreceği iPad ürünleri şimdiden sızıntısını yapmış bulunuyor. Ancak meydana getirilen bu planlama, Apple şirketi düşüncesince gecikebilir.

Özellikle pandemi döneminde, iri uygulayım bilimi şirketlerinin başına bela bulunan bileşen sıkıntısı, 2022 senesinde da tesirini göstermeye bitmeme edecek. Tedarik zincirinde yaşanmış bulunan kısıtlamalar, müşterek yılı çok süredir global müşterek dava halini aldı fakat uygulayım bilimi devi Apple, kişi istihsal hatlarını rastgele müşterek soruna cemaat olmadığını açıklamıştı.

Ancak mevrut toy deyiş da, bileşen kaynaklı istihsal problemi Apple'da etkilemeye başladığı ve on yıldan etraflıca müşterek süredir önceki el iPhone üretimini durdurduğu bildirildi.

Apple, iPhone ve iPad Üretimini Durdurduğu Açıklandı

Apple, iPhone ve iPad Üretimini Durdurduğu Açıklandı

Gelen bu bilgi, firmanın Ekim ayında çecik açıklayan iPhone 13 serisi üretimine bağlı kişi tahminlerinden yola çıkarak hesaplandı.

Apple elan önce, senenin akıbet üç ayında 90 milyon toy iPhone ünitesi üretmeyi planlarken, tahmini namına bu kopya 80 milyon namına açıklandı. Yani kişi planında 10 milyon elan az istihsal elde etmiş oldu.

Şirket yaşanmış bulunan bu planlama mahrumiyeti nedeniyle, iPhone üretiminde dava olabildiği konuşuldu. Şirket, iPad üretimi dair da açık müşterek nicelik açıklamadı. Bu sebeple söylentiler ve sızıntılar arasında gezmeye başladı.

Hazırlanan müşterek tutanağa göre, gelişigüzel dü Apple ürününün spekülasyon hatlarının, üretimlerinde beğenilen bileşenlerin yetersizliği zımnında "birkaç gün" durdurulduğunu belirtiyor. Apple firmasının istihsal sıkıntısının anne sebebi olarak, Çin kaynaklı çelim kesintileri ve Malezya- Vietnam kabil güneydoğu asya devletlerinde gerçekleşen kapanmaların sansasyonel bulunduğu söyleniyor.

Bu durumun, pandeminin başlangıcından beri Apple'ın hazırlık zinciri kısıtlamasının cihazlarının üretimi üstünde direkt müşterek tesiri bulunduğu görünmektedir.

Apple, iPhone ve iPad Üretimini Durdurduğu Açıklandı

Ekim ayının önceki haftası, Apple anne tedarikçileri bulunan Foxconn ve Pegatron düşüncesince dobra geçmiş bulunduğu açıklanmıştı. Bu dü tedarikçinin üretimi 24 zaman on paralık kesilmediği söylendi. 2022 yılı düşüncesince bu müspet senaryo, mükemmel bilakis dönebilir.

Apple'ın tedarikçileri işçilere müşterek tomar iş özgülemek hesabına bahis konusu müddet içre onlara müsaade verdi. Genelde bu zamanda müşareket tedarikçileri koyu müşterek biçimde çalışırdı. Ancak bileşen problemi zımnında iş kavrağı tedarikçiler düşüncesince gerçekleşmedi.

Yasanan bileşen kıtlığı, Apple'ın önümüzdeki sene dirimlik beklentilerini etkilemeye bitmeme edecek ve düşüşün milyarlarca dolar olması bekleniyor. Apple, iPhone ve iPad Üretimini Durdurduğu Açıklandı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER