Gündem

Aşılar, Türkiye'de tanıdık Omicron varyantına hakkında sansasyonel mi? İsrail'den üzücü araşt

Sağlık Bakanı Koca geçtiğimiz günlerde icra ettiği açıklamada, Omicron varyantının Türkiye'de de 6 şahısda görüldüğünü açıklamıştı. Bakan Koca'nın açıklaması sonra hacısı hocası Türkiye'de meydana getirilen aşıların bu kazalı varyanta için sansasyonel olup ol

Aşılar, Türkiye'de tanıdık Omicron varyantına hakkında sansasyonel mi? İsrail'den üzücü araşt
13-12-2021 10:53

İsrail'deki Sheba Tıp Merkezi ve İsrail Sağlık Bakanlığı'nın eş araştırmasında 3 düze Pfizer/BioNTech aşısının Omicron varyantına üzerine tesiri ortaya çıktı. Bilim insanları, üçüncü düze aşının Omicron varyantına üzerine iri seviyede dulda sağladığını açıklasa da elde edilmiş bu korumanın Delta varyantına mucibince hâlâ az bulunduğunun altını çizdi.

"İKİNCİ DOZU 5 YA DA 6 AY ÖNCE OLANLARIN OMICRON'A KARŞI DAYANIKLILIĞI YOK"

İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan meydana getirilen açıklamada dü dozun bundan böyle çarpıcı bulunmadığı belirtilirken, üç düze Pfizer/BioNTech aşısının Omicron'a üzerine dört kıvrım hâlâ az dulda sağlamış bulunduğu da aktarıldı. Araştırmada dü düze aşılama olanlarla üç düze aşılama olanların kıyaslandığı belirtilirken araştırmayı örümcek bilgi insanı Gili Regev-Yochay, "İkinci dozu 5 yahut 6 ay ilk olanların Omicron'a üzerine müşterek dayanıklılığı namevcut ancak Delta'ya üzerine az buçuk da olsa bağışıklıkları var" dedi.

"ÜÇÜNCÜ DOZ BAĞIŞIKLIĞI 100 KAT ARTIYOR"

Fakat Regev-Yochay açıklamasında güzel istihbarat de verdi. Bilim insanı, "İyi çav ise şu ki üçüncü düze aşılama bağışıklığı 100 kıvrım artırıyor. Üçüncü düze ile beraberce dulda payı dikkate bedel müşterek biçimde artıyor" dedi.

"İKİ DOZ AŞI ARTIK ETKİLİ DEĞİL"

İsrail Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Kamu Sağlığı Hizmetleri'nin başlangıcında bulunan Dr. Sharon Alroy-Preis da, "İki düze aşılama bundan böyle çarpıcı değil. Üçüncü düze aşılama olanlar elden ikinci düze aşılama olanlara ve tabii aşısız olanlara mucibince hâlâ aşırı korunuyor" dedi.

OMICRON VARYANTI TÜRKİYE'DE 6 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Dünyayı endişelendiren Omicron varyantı ile ait acemi bulgular ve izahat gelmeye bitmeme ederken koronavirüsün hâlâ bulaşan varyantı Türkiye'ye de sıçradı. Toplamda 57 ülkede tanıdık Omicron varyantı Türkiye'de hep 6 hastada görüldü. Kötü haberi verici Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu hastaların 5'inin İzmir'de 1'inin İstanbul'da bulunduğu açıklandı.

Aşılar, Türkiye'de tanıdık Omicron varyantına üzerine çarpıcı mi? İsrail'den üzücü araştırma
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER