Gündem

Avcılarlı vatandaşlar 2 yıldır depremde yıkılan caminin yapılmasını bekliyor

Silivri açıklarında meydana mevrut 5.8'lik depremde minaresi yıkılan ve sonra da topu topu yıkılan Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nde 2 yıldan çok devir geçmiş olmasına karşın rastgele birlikte çalışmanın olmamasına reaksiyon yayınlayan vatandaşlar, birlikte an ön

Avcılarlı vatandaşlar 2 yıldır depremde yıkılan caminin yapılmasını bekliyor
17-10-2021 10:59

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019'da meydana mevrut 5.8'lik depremde Avcılar E-5 kenarında mevcut 40 salname Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin minarelerinden bir tanesi yıkılmıştı. Yapılan beton ölçümlerinin peşi sıra caminin beton kalitesinin ve demirlerinin çerden çöpten yer aldığı nedeni öne sürülerek cami binası da yıktırılmıştı.

Yapılan yıkımın peşi sıra güzeşte 2 yıla karşın caminin bulunmuş yer aldığı bölgeye daha ortak başlı güçlü çakılmazken, yıkımdan küsurat molozların durumunda yer aldığı görüldü. Camiyle ait daha konkre ortak projenin de olmadığı öne sürüldü. Gün içre buradan güzeşte ve yakınlarda esnaflık fail vatandaşlar, caminin ortak an ilk yapılmasını istiyor. Proje ve yapımla ait rastgele ortak çalışmanın olmaması vatandaşların ve mekân sakinlerinin tepkisine bozukluk oluyor.

“Etrafı meslek ve E-5 kenarındaki caminin eksikliği hissediliyor”

Sürekli buradan geçtiğini ve caminin eksikliğini hissettiğini tamlayan Engin Çetin adlı vatandaş, “Biz daima buralardayız, 26 Eylül 2019'daki depremde caminin ortak şerefesi bölümsel namına yıkıldı. Şerefesinden sonraları ibadete 6-7 ay açıkça kaldı. Sonra meydana getirilen tahlillerde değişmeyen çıktı, camimiz yıkıldı. Üzüldüğümüz yegâne derece şu oldu. Burası E-5 kenarına yakın, ortak yoldan geçip salat ihtiyacını istikbal etmek talip vatandaşlarımız, kezalik karşımız darülfünun ve rastgele dü tarafında okullara, alım satım merkezlerine yaklaşan bulunan ortak yerde, caminin eksikliği illa hissediliyor.

İki yıldır camimiz durumunda yok, bu elbette ortak eksiklik. Konu ile ilgili dinleyerek biber dolması bilgilerimiz var. Plan plan hazır, taslaklar hazır, daha ortak adım namevcut diyorlar. Avcılar halkımızın beklediği kabil yaklaşan ortak vakitte camimizin inşaatının başlamasını dilek ediyoruz. En azından saat namazımız olsun yahut cuma namazı namazımız olsun, mevrut olduğumuz devir kılmayı isteriz. Müftülük, yapının dibine mösyö ve eş ortak mescit açtı, saat namazlarımızı kılabiliyoruz. Ama cuma namazı namazları düşüncesince merkezdeki camiye gidiyoruz. Namaz düşüncesince akın etmek ecir fakat halihazırda E-5 kenarında camide namazı etmek bizim düşüncesince daha makbul” diyerek konuştu.

“Cami arsasının bambaşka ortak halde değerlendirilmesine banko karşıyız”

Caminin yapımına ortak an ilk başlanmasını istediğini özetleyen esnaf Ali Yıldız, “Şimdi Elhamdülillah tığ Müslüman insanlarız. İbadet etmek düşüncesince en yakın, en endamsız cami az daha orayı arıyoruz. Şu an burnumuzun dibindeki caminin yıkılması, bizi aşağıdaki camiye yönlendirdi. Bizim düşüncesince devir kaybı oluyor. Gerçi yürümenin ayrı ortak sevabı mevcut fakat şu da bilinsin ki, buradaki camimizin arsası cami namına bağışlanmış. Bunun bambaşka ortak halde kullanılmasına ve değerlendirilmesine banko karşıyız ve en endamsız müddette camimizin yapılmasını istiyoruz.

İnternette büyükşehrin projesine rastladım, genel ağ üstünden gördüm inceledim. Camiye benzeşim ucube ortak bilinçlilik koymuşlar oraya. Ama emektar camimizin zerresi denli toprak değil. Biz şişman camimizin uygun aynısını, ayrıca daha büyüğünü istiyoruz. Bu mevzi cami düşüncesince bağışlanmış, cami düşüncesince kullanılması müstelzim ortak kavuşum bambaşka ortak amaçla kullanılmasına karşıyız” halinde konuştu.

Medeni Topaloğlu - Murat Delice
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER